עבור לתוכן

בעית חום עם הכרטיס hd4870

Featured Replies

פורסם

שלום, תשמעו יש לי את הכרטיס 4870 והטמפ' שלו היא 80 מעלות במנוחה וזה נראה לי מאוד הרבה, לכן אני רוצה לדעת איך אפשר להוריד את הטמפ' שלו אם אפשר, תודה...

פורסם

אפשר להוסיף מאוורר בצד המארז ליד הכרטיס

אפשר גם להעלות את מהירות המאוורר של הכרטיס עצמו

פורסם
  • מחבר

איך אני מעלה את מהירות המאוורר?

פורסם

אין לי כרטיס של ATI אז אני לא כ''כ בטוח אבל תבדוק אם יש אפשרות בדרייברים של הכרטיס לשנות את המהירות

פורסם

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=345269.0

40% בהחלט נסבל ומוריד את הטמפ' ב-30 מעלות אם לא יותר.

אני עם OC כמעט מקסימלי לכרטיס הנ"ל וזה במנוחה על 50.

פורסם

והרעש?

פורסם

והרעש?

כמעט ולא שומעים (לפחות אני)

כדאי שתנסה לא נראה לך או שתערוך את ה-XML או שתכין לך פרופיל חדש שמתאים לך.

פורסם

אני ערכתי פרופיל וכיוונתי את המאוורר ל-50% ועם מזגן הכרטיס עומד במנוחה על 40 מעלות! קריר ביותר.

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

אני ערכתי פרופיל וכיוונתי את המאוורר ל-50% ועם מזגן הכרטיס עומד במנוחה על 40 מעלות! קריר ביותר.

איך אני עורך את הפרופיל של המאוורר של הכרטיס?

פורסם

ראשית, כל כרטיסי ה-4870 נמצאים במנוחה על כ-80C. שלי ב-78C. כך מתוכנן הפרופיל האוטומטי של המאוורר.

על פי ATI, אין עם זה שום בעיה - הכרטיס מיועד לעבוד בטמפרטורה כזו. שים לב שבעומס, הכרטיס לא מגיע ליותר מ-85C, לפחות אצלי.

בקשר לפרופילים הידניים: אני הייתי נזהר עם זה מאוד, משום שמה שאתם עושים זה למעשה להכריח את המאוורר לעבוד קבוע על אחוז מסוים. זה אולי אחלה ל-IDLE, אבל ב-LOAD לא בטוח שזה יספיק.

אז נכון, אפשר להחליף פרופיל לפני שמשחקים במשחקים כבדים, אבל מתישהו יקרה שתשכחו לעשות זאת. אם נניח תשחקו CRYSIS על 40%, יכול להיות שתסתכנו בהגעה לטמפרטורה גבוהה מדי.

פיתרון מיטבי יהיה להמשיך לעבוד במוד אוטומטי, אבל לשנות את מהירות המאוורר ב-IDLE.

פורסם

ראשית, כל כרטיסי ה-4870 נמצאים במנוחה על כ-80C. שלי ב-78C. כך מתוכנן הפרופיל האוטומטי של המאוורר.

על פי ATI, אין עם זה שום בעיה - הכרטיס מיועד לעבוד בטמפרטורה כזו. שים לב שבעומס, הכרטיס לא מגיע ליותר מ-85C, לפחות אצלי.

בקשר לפרופילים הידניים: אני הייתי נזהר עם זה מאוד, משום שמה שאתם עושים זה למעשה להכריח את המאוורר לעבוד קבוע על אחוז מסוים. זה אולי אחלה ל-IDLE, אבל ב-LOAD לא בטוח שזה יספיק.

אז נכון, אפשר להחליף פרופיל לפני שמשחקים במשחקים כבדים, אבל מתישהו יקרה שתשכחו לעשות זאת. אם נניח תשחקו CRYSIS על 40%, יכול להיות שתסתכנו בהגעה לטמפרטורה גבוהה מדי.

פיתרון מיטבי יהיה להמשיך לעבוד במוד אוטומטי, אבל לשנות את מהירות המאוורר ב-IDLE.

תמיד אפשר לתת למאוורר לעבוד על 100% :P

פורסם

באמת שאני לא יודע על מה אתם מדברים... הגדרתי פרופיל וכיוונתי את המאוורר לעבוד ב 50% שזה 3200RPM.

במנוחה עם מזגן הטמפ' של הכרטיס היא 40 מעלות. במאמץ הכרטיס מגיע ל 60 מעלות, שמן הסתם זה הרבה פחות מטמפ' המנוחה והמאמץ

במצב ברירת המחדל של המאוורר. מה גם שאין צורך להגדיר כל פעם מחדש את אחוז המאוורר - מגדירים פעם אחת וזה נשמר בהגדרות של ה CCC.

פורסם

במאמץ הכרטיס מגיע ל 60 מעלות.

סבבה ואני בהחלט מאמין לך!

אבל, קח בחשבון שאולי יום אחד הכרטיס יעבוד בעומס גדול יותר מזה שעד עכשיו העמסת עליו.

אולי יהיה דרייבר חדש ויעיל יותר, שיעמיס יותר על המעבדים המקביליים, אולי תוכנה יעילה יותר עם פחות שורות NOP, אולי המזגן יתקלקל ויחמם במקום לקרר.

מה שאני טוען, זה שבמקרים ותנאים מסוימים, יתכן ש-50% לא יספיק על מנת לקרר כראוי את הכרטיס. יש יתרון גדול מאוד לפרופיל מסתגל ודינמי (אוטומטי). הדרך הנכונה היא לשפר אותו, ולא להשתמש במקומו בפרופיל סטטי.

פורסם

אני חושב שאתה טועה, כי אני לא חושב שפרופיל ברירת המחדל מתקרב בכלל ל 50%, גם תחת מאמץ מלא.

ככה שעל ידי כך שאני קובע 50% מאוורר הכרטיס יהיה קריר יותר גם במנוחה וגם במאמץ.

אתה שוכח שהכרטיס יושב על 77-80 מעלות במנוחה! ועם הפרופיל על 50% הוא מגיע ל-60 במאמץ. גם בלי מזגן ועם תוכנות מאמץ יותר חזקות

ממה שגם ככה העמסתי עליו אנחנו עדיין לא מתקרבים במאמץ לטמפ' של הכרטיס במנוחה במצב ברירת מחדל של המאוורר.

פורסם
  • מחבר

הגעתי לתיקיה C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\ATI\ACE , ושם אני רואה רק קובץ אחד בשם "Profiles" ואת הפרופיל שערכתי אני לא רואה שם. אז עשיתי לחצן ימני על הקובץ "Profiles" ובחרתי באפשרות "ערוך" והעתקתי את זה לקובץ:

<Feature name="FanSpeedAlgorithm_0">

<Property name="FanSpeedAlgorithm" value="Manual" />

</Feature>

<Feature name="FanSpeedRPMTarget_0">

<Property name="Want" value="0" />

</Feature>

<Feature name="FanSpeedPercentTarget_0">

<Property name="Want" value="65" />

והמאוורר עדיין נשאר במהירות של 23...

מה אני עושה לא נכון?...

תודה לעוזרים....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים