עבור לתוכן

חשוב לחבר את המאורר של הספק?

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין לרכוש מאורר חדש למארז ואני רוצה לחבר אותו לחיבור הSYS_FAN, הכין שכרגע המאורר של הספק שלי מחובר. ניסיתי להשאיר אותו פנוי והמחשב נותן צפצוף אזהרה אבל אני רואה שהמאורר של הספק ממשיך לפעול. האפ הכרחי להשאיר אותו מחובר או שזה רק לצורך נוחות של שליטה על RPM?

פורסם

מה!?!? ממתי "מחברים" מאוורר לספק?! המאווררים בספק מחוברים כבר לחשמל... על מה אתה מדבר?

מה הדגם של הספק?

פורסם
  • מחבר

אני מתכוון לחיבור ה-3 פינים על הלוח-אם כמובן...

Antec TP-2

פורסם

בטוח שהמאורר ממשיך לפעול?

זה באמת מוזר שצריך לחבר בכלל ספק ללוח אם...

בכל אופן, רוב הסיכויים שהמחשב שלך מתעצבן סתם כי הוא מצפה שיהיה מחובר שם

מאוורר ובגלל שאין הוא מזהיר אותך שהמאוורר לא עובד (במחשב P3 הישן שלי הוא תמיד אמר System Hardware Abnormal או משהו בסגנון)

בכל אופן, על מנת לגרום לו להפסיק עם הצגת הטעות הזאת, תיכנס לביוס ותחפש שם

משהו שנוגע למאווררים ואז צריך להגיד לו שלא יחפש מאוורר בחיבור הנ"ל

פורסם

יש לחיבור של המאוורר רק 2 פינים נכון?

גם לי יש את זה, ויש לי Liberty 400..

אתה לא חייב לחבר את זה, זה רק בשביל לדעת על כמה RPM הוא עובד (המאוורר של הספק) ואתה לא יכול לשלוט בו.

פורסם
  • מחבר

זה 3 פינים, ואני גם חושב זה רק כדי לחבר את החיישן. אגב, יש לי בספק חיבורים של מולקס שהם 2 פינים נקבה, נקראים FAN-ONLY, שאליהם אני מחבר את המאווררים של המארז. אבל אני יכול לחבר את המאוררים גם לחיבורים הרגילים של 4 פינים מולקס נכון?

חחחח.... יא-ללה! ANTEC האלה ממש מפגרים... בדקתי וזה נכון... צריך לחבר את המאוורר ללוח אם... גועל נפש!

אפשר לדעת איפה בדקת?

פורסם

זה 3 פינים, ואני גם חושב זה רק כדי לחבר את החיישן. אגב, יש לי בספק חיבורים של מולקס שהם 2 פינים נקבה, נקראים FAN-ONLY, שאליהם אני מחבר את המאווררים של המארז. אבל אני יכול לחבר את המאוררים גם לחיבורים הרגילים של 4 פינים מולקס נכון?

נכון מאוד.

למרות שאם תרצה לעשות 5V אז זה יהיה הפוך ולא תוכל להשתמש בFAN ONLY MOLEX.

מהאתר של אנטק לגבי ספק הכח שלך:

"Fan Only power connectors allow True Power to control case fan speeds, reducing total system noise"

כלומר שהספק כח יכול לשלוט במאווררים שמחוברים לFAN ONLY...

לגבי החיבור של המאוורר..

"Special Connectors

ATX12V, 3-pin Fan Sensor, Fan Only, SATA"

כלומר, כמו שאמרתי, זהו רק חיישן ואין לך שליטה עליו.

פורסם

זה 3 פינים אבל אמורים להיות מחוברים רק שני חוטים - אדמה ופידבק למדידת RPM, זה הכל. הסיבה שהלוח מצפצף היא שהיציאה הזו מנוטרת ובמקרה של כשל מאוורר יש התראה (אתה יכול לבטל בביוס או לחבר לשם מאוורר אחר).

פורסם
  • מחבר

טוב לדעת, תודה.

נכון מאוד.

למרות שאם תרצה לעשות 5V אז זה יהיה הפוך ולא תוכל להשתמש בFAN ONLY MOLEX.

מהאתר של אנטק לגבי ספק הכח שלך:

"Fan Only power connectors allow True Power to control case fan speeds, reducing total system noise"

כלומר שהספק כח יכול לשלוט במאווררים שמחוברים לFAN ONLY...

למה אתה מתכוון לגבי ה-5V? יש מאוררים שפועלים על 12 ויש על 5?

ולגבי זה הספק שולט במאווררים דרך החיבורים האלה, אז בדקתי והמאורר של המעבד (של הנינג'ה) באמת דוחף הרבה יותר אוויר מהמאוורר של המארז שמוציא אוויר (שניהם 120 מ"מ) אז יכול להיות שהספק מפחית את המהירות שלו למרות שהוא על high mode? זה די מעצבן, אפשר לבטל את זה?

פורסם

לגבי ה5V זה לא רלוונטי אם אתה לא עושה מוד למאוורר בשביל שיהיה 5V.

והשליטה של הספק- היא רק במאווררים שמחוברים לFAN ONLY, אז אתה יכול פשוט לחבר אותם למולקסים רגילים.

פורסם
  • מחבר

אםשר לדעת למה לעשות את המוד הזה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים