עבור לתוכן

car pc - power supply - עזרה במציאת ספק מתח מתאים

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מעוניין להתחיל פרויקט CAR PC - הכנסה של מחשב לאוטו שכנראה ישב בבגאז עם אוורר טוב + כרטיס קול איכותי + מסך מגע

בעיקר למטרות אודיו, אולי וידאו, ואחכ אולי שיפור לכיוון של GPS,אינטרנט וכו.

הבעיה העיקרית פה היא המתח שצריך להפעיל את המחשב

שימוש של ממיר מ 12 ל 220 ואז שוב הפחתה למתחים של המחשב נראה לי מיותר ופתרון פחות טוב

הפתרון שנהוג למיטב הבנתי הוא ספק יעודי להפעלת מחשב באוטו שנותן מענה גם על צורך של כיבוי\הדלקה וכו, באמת מצאתי בחו"ל ספקים כאלה

אני חושב שספק 250W הוא מספיק למחשב בסיסי אלה אם כן תאמרו אחרת

רציתי לדעת אם יש פתרון אחר או שזה הפתרון האמיתי למצב?

וגם איפה ואם אפשר למצוא את הספקים האלה בארץ ובאילו מחירים בערך?

זה הספק שמצאתי

http://www.opussolutions.com/index.php?p=product&id=56

תודה, ניר!

פורסם

פעם התעניינתי בנושא. אתה צריך ספק DC-DC שגם כולל מנגנון שמירה על הסוללה של הרכב (כיבוי אוטומטי) וזרם idle נמוך במיוחד. יש ספקים כאלו ברוב האתרים המובילים בחו"ל. 250 ואט זה ה-מ-ו-ן, לרוב מדובר ב-100 ואט או פחות למחשב רכב. בנוסף יש ברכב (במיוחד בתא המטען) בעיה של איוורור וטמפ' מאוד גבוהות.

הייתי מציע לך להתעניין בלוח האם המשולב עם מעבד atom שאינטל התחילה למכור לאחרונה במחירים סבירים

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813121342

וד"א, תשקול להביא את הציוד מחו"ל. בארץ המבחר דל והמחירים גבוהים.

תנסה ב-http://www.mini-box.com/Intel-Mini-ITX-Boards ובמקומות אחרים המתמחים בנושא.

פורסם
  • מחבר

הספק ששמתי את הכתובת שלו נותן אופציה של הגנה של המצבר וגם יודע להתעסק עם הכיבוי הדלקה וכו

ככה שהמחשב לא יחטוף כיבויים והדלקות שיכולים לגרום לו נזק

והוא בעצם במיוחד לשימוש עם מחשב באוטו ולא סתם ספק כללי שהוסב למטרה הזאת

הבעיה היא להביא אותו לארץ וגם הוא לא זול במיוחד לספק..

לגבי הלוח עם המעבד שהראת לי ראיתי שהוא ממש במימדים קטנים וזה מצויין

מה הפרטים הטכנים שלו? עד כמה הוא חזק? ואיפה אפשר להשיג אותו?

פורסם

הספק שאתה הבאת באמת מאוד יקר, באתר שהראתי לך יש ספקים זולים יותר. אבל אתה חייב להתייעץ לפני כן בפורומים הרלוונטיים (בחו"ל) לגבי איכות הספק שאתה מעונין לרכוש.

אני ממליץ לך לקרוא מאמרים ודיוני פורום בנושא ולהרכיב לעצמך מפרט מלא בהתחשב בכל הצרכים שלך. מחשב רכב טוב יכול לשמש כ-hub לניווט, בידור, תקשורת ואפילו טלמטריה (על ידי חיבור לנתוני הרכב שאפשרי במכוניות מודרניות יותר, חיבור למדי תאוצה ועוד).

אתה חייב להתייחס לסוגיות של התחממות, הגנה על מצבר הרכב, הגנה מפני הפרעות אלקטרומגנטיות ומתח לא אחיד (במיוחד בהקשר של חיבור למערכת אודיו או קליטת שידורי טלוויזיה ורדיו).

מחשב רכב בסיסי עשוי לכלול את הרכיבים הבאים

לוח אם משולב מעבד אטום / לוח אם משולב של VIA / לוח אם עם מעבד נייד של אינטל - עלות מ-70 ועד 500 דולר ללוח אם ומעבד. תבדוק ברשת, יש הרבה מאוד ביקורות ומבחנים של לוח האם עם האטום. הגודל המומלץ לצרכים האלו הוא miniITX שמאפשר בניית המחשב במארז קטן במיוחד שיכול לשבת מתחת למושב (לדוגמא) או במקום אחר בקבינה.

זיכרון - 2 ג"ב

דיסק קשיח - מומלץ דיסק 2.5 של מחשב נייד בשל עמידותו הרבה יותר לזעזועים וטמפ' קיצוניות, המחירים היום סבירים למדי.

בימינו אפשר לוותר על כונן אופטי.

כרטיס קול, כרטיס רדיו/טלוויזיה (מומלץ חיצוניים, תבדוק את העניין של הפרעות אלקטרומגנטיות ויציבות מתח).

מקלט GPS.

מודולי קישור לנתוני מנוע או נתונים אחרים.

צריכת חשמל משוערת עם כל הפריפריה ומעבד atom צפויה להיות פחות מ-100 ואט במאמץ מירבי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים