עבור לתוכן

חיבור 4Mbps לעומת 2.5Mbps במשחקי MULTIPLAYER ברשת

Featured Replies

פורסם

שלום ,

רציתי לשמוע משחקני הרשת כאן, עפ"י ניסיונם האישי-

האם ההבדל בין חיבור 4 מגה שיש בארץ (450K UPLOAD) לעומת 2 מגה (250K UPLOAD) מורגש?

האם יש מה להשקיע בחיבור 4 מגה רק עבור משחקי MULTIPLAYER (בלי התייחסות להורדות מהאינטרנט)?

תודה רבה,

אסף

פורסם

1. לא.

2. מועבר לפורום רשתות.

פורסם

המהירות שליחה/קבלה משפיעה באופן זניח ביותר על הping במשחקים. אם המשחק שולח פקטים של 2000 ביט (250 בייט וזה די הרבה) כל פעם אז ב250KB ההשפעה של מהירות השליחה הוא 8 מילי שניות השהיה ואם אתה משתמש ב 450KB זה בערך 4.4 מילי שניות. כמו שאתה רואה יש שיפור של קרוב לפי 2 אבל בגלל שהפינגים של משחקי רשת הם לרוב 40-100 מילי שניות (תלוי אם אתה משחק בארץ או באירופה) במקרה של 250KB זה 20%-8% מהזמן של הפינג . אם תשפר את המהירות שלך פי שתיים במטרה לשפר את הפינג שלך אתה בקושי תראה שיפור של 4% אם יש לך פינג גבוה.

אם אתה רוצה לשפר את הפינג שלך לשרתים אתה צריך להלחם בגורמים העיקריים לפינג גבוה שזה עומס. עומס גורם להווצרות תור ולפינגים בלתי יציבים (אולי הממצע שלך בסדר אבל פעם באתה יכול לקבל spike של 1500-500 מילי). דבר ראשון - על תעמיס על החיבור הביתי שלך. אם אתה מוריד דברים מהאינטרנט בזמן שאתה משחק משחקים אתה יוצר עומס עוד מהתחלה.

כשאתה יוצא מהרשת הביתית אתה מגיע לרשת של ספק השירות ושם גם יכול להיות עומס. לרוב פותרים את זה עם תעדוף לשרתים או לשחק בזמני שפל אולי 3 לפנות בוקר (לא בדקתי סתם ניחוש. תעדוף אתה יכול לקבל או על ידי בקשה לספק שירות שלך, או תיעדוף יזום לשרתים מסוימים (כמו של WOW וMMORPG אחרים) שחלק גדול מהספקים מבצעים. אפשר גם לשלם על תיעדוף וכרגע אפשר לעשות את זה רק ב014 בחבילת גימר או שאתה קונה dedicated line שעולה הרבה יותר . יש גם אפשרות לפעמים להתנתק ולהתחבר ולקוות שהשרת של הספק שירות שלך שאתה מתחבר אליו לא עמוס.

וזה לא נגמר בספק שירות כי מתי שאתה יוצא מהרשת של הספק שירות אתה נכנס לרשת אחרת שגם חלק מהאנטרנט ואם יש עליה עומס אין שום דבר שאתה יכול לעשות כדי לשפר את המצב.

חוץ מעומס יש עוד דברים שמשפיעים על הping אבל הם לרוב לא בשליטתך. הם כוללים מרחק פיזי (אל תשחק בשרתים בארה"ב או יפן) ומספר קפיצות (גם מושפע ממרחק פיזי ומעלה את הסיכוי להתקל בעומס) .

פורסם

הפינג שלי ירד ב10 בכל השרתים מאירופה כשעברתי מ012 לבזק בינלאומי על 4 מגה מ2 מגה.. זה קשור כנראה לשרת תוכן של בזק.

אין הבדל בין 2 מגה ל4 מגה בפינגים.

פורסם

לא נראה לי שהשינוי הוא בגלל המהירות כי פינג רגיל זה 32 בייט (256 ביט) וזה בקושי ישפיע במילי שניה בגלל המהירות. ה10 מילי שניות שאתה מדבר עליהם לא ממש אומרים משהוא אלא אם כן אתה מציין איזה שרת אתה משחק ואיפה הוא . חוץ מזה 10 מילי שניות הוא לא הבדל משמעותי כלכך זה עדיין תלוי ביעד שלך וגם בכמה הפינג באמת. אם יש לך שיפור מ350 מילי שניות ל340 מילי שניות זה עדיין לא יתן לך לשחק בFPS באופן סביר ושינוי בין 40 ל30 מילי לא חובה שתרגיש בכלל.

אם אתה רוצה ספק אינטרנט למשחקים תשלם על QOS וחבל שחברות אחרות לא נותנות אותו דבר כי 014 יכולים לקבוע איזה מחיר שהם רוצים. בכל מקרה גם בלי QOS הרשת של 014 היא די טובה ואפשר לקבל פינגים טובים אבל בשעות עומס זה לא תמיד יקרה.

פורסם

שמע עברתי מ1.5 ל 10 (זמנית) והפינגים עדיין חרא (בב"ל).

לדעתי, כשהקו/שרת עצמו עמוס לא יעזור להגדיל את המהירות כי גם ככה לא תוכל לנצל אותה

פורסם

לא נראה לי שהשינוי הוא בגלל המהירות כי פינג רגיל זה 32 בייט (256 ביט) וזה בקושי ישפיע במילי שניה בגלל המהירות. ה10 מילי שניות שאתה מדבר עליהם לא ממש אומרים משהוא אלא אם כן אתה מציין איזה שרת אתה משחק ואיפה הוא . חוץ מזה 10 מילי שניות הוא לא הבדל משמעותי כלכך זה עדיין תלוי ביעד שלך וגם בכמה הפינג באמת. אם יש לך שיפור מ350 מילי שניות ל340 מילי שניות זה עדיין לא יתן לך לשחק בFPS באופן סביר ושינוי בין 40 ל30 מילי לא חובה שתרגיש בכלל.

אם אתה רוצה ספק אינטרנט למשחקים תשלם על QOS וחבל שחברות אחרות לא נותנות אותו דבר כי 014 יכולים לקבוע איזה מחיר שהם רוצים. בכל מקרה גם בלי QOS הרשת של 014 היא די טובה ואפשר לקבל פינגים טובים אבל בשעות עומס זה לא תמיד יקרה.

מה זאת אומרת לשלם על QOS ?

לי יש משחק רשת שאני משחק בו ואני רוצה תיעדוף רק אליו .. אז אני מתקשר לספק שואל אותם אם אפשר תיעדוף לאייפי הזה ? אם כן זה יכול לעלות כסף ?

פורסם

אני מאמין שתוכל לקבל תיעדוף לאי פי בודד ללא תוספת תשלום..

פורסם

מה זה QOS?

פורסם

אני יכול לתת לך לינק לquality of service בwikipedia אבל לא חובה שתבין שם משהו.

זה אומר שמתי שיש לך תקשורת מול מישהו אחר באינטרנט ואתם שולחים פקטים אחד לשני הספק שירות שלך ינסה להבטיח שהפקטים שאתם שולחים אחד לשני יגיעו במינימום זמן, בסדר הנכון ובלי שילכו לאיבוד או ישתבשו. כשאין עומס הספק יכול לעמוד בהתחיבות הזאת מול כולם כי אין שום דבר שיפריע. כשיש עומס אז הספק שירות צריך להתחיל להחליט למי הוא נותן שירות טוב ועל חשבון מי. זה בקיצור אומר שאם למשל אתה מוריד קבצים הספק שירות יכול להחליט שאתה יכול לסבול מהאטה. אם אתה למשל מעביר אודיו אז הספק יכול להחליט שאפשר לזרוק לך 1 ל10 חבילות ואתה עדיין תבין מה מדברים איתך. גם בוידאו אפשר לחתוך לפעמים. במשחקים אם הספק שירות שלך מתחיל לשים אותך בתור או זורק לך חבילות לפח אתה מהר מאוד תמצא את עצמך בspectator mode , מועף מהשרת, מפסיד בלי הפסקה ואנשים קופצים לך על המסך כמו משוגעים.

מתי שנותנים לך תיעדוף שמים אותך ראשון בתור ומנסים לא לזרוק לך את החבילות לפח.

פורסם

מאיפה הבאת את הקטע שהוא זורק חבילות?

פורסם

מה שקורה מתי שיש עומס על הקו הrouter שם את החבילות שהוא מקבל בתור בזיכרון שלו אבל יש מספר מקומות מוגבל בתור הזה . אם התור מתחיל להתמלא הrouter מחליט שהוא בחיים לא יעמוד בעומס הזה ומעיף חלק מהחבילות כדי שחבילות חדשות יוכלו להכנס לתור. אם הrouter פשוט יזרוק חבילות חדשות בגלל שאין מקום בתור הוא יגרום להתנתקויות והוא גם יכול לעשות את זה. בדרך כלל הצד ששולח את החבילות ישים לב לאיבוד הזה ויוריד קצב כדי להמנע משליחה מחדש (במקרה של TCP ) .

כשיש עומס packet loss הוא אפשרי אבל יש יש גם סיבה אחרת לpacket loss . אם הטבלאות של הrouter לא מעודכנות והוא שלח את החבילה שלך במסלול חלופי היא יכולה ללכת לאיבוד בדרך .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים