עבור לתוכן

המלצה למערכת קולנועסטריאו כולל כמה התלבטויות- פרטים בפנים.

Featured Replies

פורסם

רקע- לקראת המעבר לבית החדש, החלטתי להשתדרג גם בסאונד, ולכן צריך את המלצתכם.

התלבטות ראשונה: איפה לשים את המערכת.

בסלון יש לי טלוויזית LCD 47 אינץ' של טושיבה, 47WL66E.

כמובן ש FHD. (וכמובן ספות יותר נוחות, כורסא וכו')

בחדר אמור להיות מסך מחשב 28" עם פאנל TN, כידוע, לא אמור להיות משהו משהו, אבל לפי התגובות עליו הוא אחלה.

ההתלבטות היא איפה לשים את המערכת- בחדר או בסלון.

אם היא תהיה בסלון, התקציב אמור להיות בין 3-4K לכל המערכת.

אם בחדר, 3K מקסימום.(אולי אפשר חריגה, אבל זה יצטרך לחכות עוד זמן)

בסלון אני אחבר אותה למחשב HTPC שיפעיל קבצי MKV ב 720P (קשה למצוא 1080 :( )

בחדר היא תחובר למחשב שלי, שיפעיל את אותם קבצים... ובנוסף להם, היא תשמש גם למוסיקה.

התלבטות 2- מדפיים או רצפתיים?

אני מתכוון לרמקולים הקדמיים.

אם אקח רצפתיים, זה יגרום לכך שהשולחן שלי יהיה קטן בבערך50-60 ס"מ.

אם אקח מדפיים, זה לא יגרום בעיה של צפיפות\מקום, ואוכל לתלות אותם על מדף יעודי בקיר.

התלבטות 3- סראונד או סטריאו.

אני די בטוח שיהיה סראונד ככה או ככה.

כרגע יש לי מערכת סטליטים 5.1 של MICROLAB, שאם אקנה סטריאו, אשתמש בה לסנטר ולאחוריים.

אם אקנה סראונד, טוב, זה ברור... (אם לא- אשתמש רק ברמקולים של המערכת, לא בנוכחיים)

ההתלבטות היא בגלל התקציב הלא כ"כ גבוה.

שכמובן שמערכת סטריאו תתן לי תמורה יותר טובה לתקציב מבחינת איכות הסאונד.

אבל זו התפשרות בעניין הסראונד.

אבל מצד שני, אם אני קונה עכשיו סטריאו איכותית יותר, זה נותן לי יותר אפשרויות לשדרוג, כך שבעתיד אוכל להחליף את שאר הרמקולים ברמקולים איכותיים יותר.

אשמח להמלצות על:

רסיבר, עדיף שיהיה בסראונד אך לא חובה.(אם זה בסטריאו לא חובה, אם בסראונד- כמובן שכן.) בתקציב של עד 1K עם חריגה קטנה ככל האפשר.

זוג רצפתיים בתקציב של עד 3K עם חריגה כמה שיותר קטנה, ועוד זוג בתקציב של עד 4K.

זוג מדפיים בתקציבים הנ"ל.

סט רמקולים לסראונד בתקציב הנ"ל.

אין שום בעיה לקנות מיד שנייה, תמליצו לי על משהו שאמור לעלות באותה סביבת תקציב מיד שניה, אם אפשר.

אני מב"ש. אם יש פה מישהו מהאיזור שמוכר משהו מעניין, אשמח לשמוע על זאת.[br]פורסם בתאריך: 11.08.2008 בשעה 21:31:03

אין קול ואין עונה?

אני יודע שזו די חפירה, אבל גם אם אתם לא יכולים להגיב על הכל, תעזרו לי במה שאתם יכולים.

פורסם

בהחלט קצת חפירה :)

1. לדעתי רק בסלון.

2. בתקציב שלך אני ממליץ לחפש רסיבר סראונד משומש, זוג רמקולים משומשים טובים בתור קדמיים. לא יודע מה גודל הסלון, אך במידה ומעל 25 מטר נגיד, אז לדעתי רצפתי דיי חובה. מבחינת רסיבר, ימאה, דנון, הרמן קרדון, אונקיו, כולם אפשרויות טובות. אם תמצא נקמיצ'י AV7 אני מציע לקפוץ עליו במחיר של פחות מאלפייה. אין לו DTS, אך הוא מגבר איכותי ביותר.

3. רמקולים שאני ממליץ לך לבדוק הם הוורפידל דיימונד 8 או 9. תמורה טובה מאוד למחיר. משומשים אני לא יודע מה יש כרגע, אבל גם בתור חדשים הם דיי משתלמים.

חברה נוספת שאני אישית אוהב בגלל התמורה למחיר היא אומגה אודיו. אני אישית משתמש ב-5 רמקולים תוצרתם, ומאוד מרוצה. יש להם מדפיים טובים עם באס שיתאים גם לסלון לא גדול שנקראים L7. יש גם דגם זול יותר שנקרא 208 ויש לו וופר גדול יותר של 8". תבדוק, אולי הוא לטעמך. אם תחליט שאתה צריך משהו שיודע למלא בבאס גם סלון גדול, יש עוד אפשרות כמו ה-603 705 709, אבל הם כבר עולים יותר (איזור ה-3500 ומעלה אם לא השתנה דבר מהפעם האחרונה שהייתי שם).

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

טולי ידעתי שתציל אותי ;D

תודה רבה.

לגבי עניין החפירה- אני לא כ"כ טוב במילים, שאני מסביר משהו תמיד זה יוצא חפירה :-X

אז תתכונן לעוד חפירה :silly:

גודל הסלון הוא 30 מ"ר כך שאני מבין שצריך רצפתיים לפרונט...

עכשיו חשבתי על משהו.

רוב הזמן אני שומע מוסיקה, פחות סרטים, חשבתי כבר להשקיע יותר על רצפתיים לחדר (לחדר בגלל שהחדר הוא רק שלי, הסלון הוא של כולם כך שאני לא יכול לשמוע מה שבא לי מתי שבא לי) מבחינת האיכות, ומאוחר יותר אולי אשדרג לסראונד.

מוסיקה הרבה יותר חשובה לי מסרטים.

וגם, אני יכול להנות מספיק מסרט גם עם זוג רצפתיים.

אז אני צריך רכיבים שיתאימו לתקציבים והדרישות האלה:(התקציב די ירד)

רצפתיים\מדפיים במקס' 2K ועדיף שכמה שיותר זול, אני מבין שעדיף יש שניה, אז תוכל (אני יודע שזו די טרחה, אתה לא חייב לי כלום, רק טובה) להציץ רגע בלוחות ולראות אילו הצעות מעניינות יש למכירה באיזור? (ב"ש והנגב)

מגבר עד 1000 ש"ח, שוב ,לא אכפת לי בכלל מיד שניה אם זה שווה את זה. (גם כאן, אם תוכל להציץ בלוחות באיזור שלי, אני לא מבין בעניין כמוך.)

עריכה: שכחתי להוסיף, גודלו של החדר: אורך 335, רוחב 285, אבל יש בעיה: בחדר יש מן "כוך" ששם יהיה שולחן העבודה, אבל הוא סגור מצד אחד עם קיר, זה אמור להפריע?

תודה ענקית לך טולי :yelclap:

פורסם

אקוסטיקה היא תמיד בעיה, ושורדים. מה יש בלוחות אני באמת לא יודע (תסלח לי שאני לא נכנס ומחפש, פשוט לא ממש יש זמן כרגע, תקופת מבחנים והאתר של ההרצאות פתוח ברקע :). אבל מדפיים כמובן. אגב, נזכרתי שבלוחות של hometheater.co.il מישהו פירסם זוג מדפיים L7 של אוגמה אודיו ב-900 שקלים משומש. אני הייתי בודק. הם עולים חדשים פי 2 כמעט ושווים את זה לדעתי.

מגבר, אני אומר אם אתה מתכוון להישאר עם סטריאו (ואפשר מאוד להנות ככה בסרטים), אז לך על מגבר וינטאג' טוב משנות ה-80. סנסוי, מרנטז, פיוניר, קנווד. כולם יעשו את העבודה מצוין לדעתי.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

אז אני מניח שהמגבר הזה יהיה טוב?

http://www.yad2.co.il/Yad2/Print.php?CatID=3&SubCatID=0&SalesID=1547714

אם כן זה מעולה, הוא גר ממש קרוב.

ומה לגבי זה?

http://www.yad2.co.il/Yad2/Print.php?CatID=3&SubCatID=0&SalesID=1416347

או זה

http://www.yad2.co.il/Yad2/Print.php?CatID=3&SubCatID=0&SalesID=1515156

הדיל הזה נראה לי נחמד, אני אוהב את עניין האקוולייזר שנותן לי לבחור את הצליל שמתאים לי, אבל לא יודע מה לגבי איכות לעומת השאר:

http://www.yad2.co.il/Yad2/Print.php?CatID=3&SubCatID=0&SalesID=1529909

זה כל מה שמצאתי מיד2, עכשיו אחפש קצת ב HT, אשמח אם תעזור לי לבחור מי הטוב ביותר מביניהם.

אני יודע שאי אפשר לדרג סאונד, וחייב לשמוע, אבל לפעמים אי אפשר ללכת לשמוע...

אגב, לא יודע אם זה משנה, אבל אני שומע בעיקר מוסיקת פרוג-רוק, רוק קלאסי וכו', הציוד הזה מתאים למוסיקה הזו?

פורסם

אקולייזר רק יהרוס לך. כיוון באס וטרבל בסיסי יש כמעט בכל מגבר, אבל אקולייזר משנה יותר מדיי דברים.

אגב, אני לא שמעתי אף אחד מהמכשירים שקישרת אליהם, אז כנראה שאף אחד מהם לא היה משהו מיוחד (אחרת כנראה שהייתי שומע אותו :)). על המרנטז לא צריכה להיות בעיה למצוא ברשת מידע. הסנסוי הזה הוא מהפחות מוצלחים שלהם ממה שזכור לי.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

לגבי הרמקולים התכוונת למכירה הזאת

http://www.hometheater.co.il/modules.php?name=Sale&op=ViewCatg&id_catg=175

נכון?

אם כן, צריך רק שהוא יהיה מהאיזור שלי וזה יהפוך לסיפור מהאגדות.

זה נותן לי עוד 1100 ש"ח על מגבר!!

אז אתה יכול להמליץ לי על מגבר סטריאו, שיצליח להניע את הרמקולים הנ"ל, ש"אמור" לעלות בסביבות ה 1500 מיד שניה?

פורסם

אכן מדובר על הרמקולים האלה. הםנראים מעט שונים מה-L7 שאני זוכר (כנראה כי ראיתי אותם רק בשחור) אז תוודא שאכן זה L7 ותשאל אותו בן כמה הרמקול.

מגבר סטריאו ב-1500 שקלים אני לא חושב שצריך. מגבר וינטאג' ב-600 שקלים לכל היותר יעשה עבודה טובה לפחות כמו מגבר חדש יותר ביד 2 ב-1500שקלים.

אם אתה רוצה להשאיר את האפשרות של הרחבה לסראונד בעתיד, או של חיבור ל-DVD בכבל אופטי וכו', תחפש רסיבר משומש.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

הבעיה היא שיש רסיברים משומשים עם כל הפיצ'רים האלה, שנשמעים חרא, כן חרא, ואפילו אני, אחד שלא כל כך מבין בתחום אומר את זה.

אני חושב שכבר אקח מגבר וינטאג' במחיר שהמלצת.

אבל מכל אלה אמרת שאף אחד לא משהו, כך שאני בבעיה, וב HT יש משהו כמו מליון ואחד עמודים של מגברים למכירה כך שאני אאבד את עצמי שם...

פורסם

כמו שאמרתי, תחפש רסיברים של החברות שציינתי. רוב יהיו סבירים, או שמקסימום תשאל פה ואנשים יגידו לך מה דעתם על המכשירים האילו.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

תודה

ברגע שאני אקנה אני פשוט אקפיץ את הדיון הזה וישאל לגבי רסיברים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים