עבור לתוכן

לוח P45 טוב או X48 ממוצע ל-CF ברמת הפוטנציאל.

Featured Replies

פורסם

אני בדיוק מסיים לארגן לעצמי את המפרט ואני ממש מתלבט איזה לוח אם לקחת.

המפרט כולל מעבד Q9450, זיכרון 4 ג'יגה וכרטיס HD4870 בודד בינתיים שיחוברו למסך ברזולוציה 1680 על 1050 בלי OC (לא עכשיו ולא בעתיד).

השאלה היא מה עדיף לי בהנחה ש-CF הוא רק פוטנציאל עתידי ? (שאני מקווה לממש בעוד שנה כשהמחירים יפלו קצת, אבל אי-אפשר לדעת . אולי יצא כרטיס מספיק מוצלח עד אז שישנה את הרעיון...)

האפשרויות כמו שאני רואה את זה הן (אגב, הכל עם ספק 700W של OCZ):

1. P45 טוב של Asus (כנראה P5Q-E) - כרגע (בלי CF) הוא לוח מצוין ובעתיד (עם CF) הוא יהיה לוח בסדר,למרות ש-CF של HD4870 יסבול מההגבלה של ה-X8. הנזק - 870 ש"ח.

2. X48 רגיל של DFI (יענו DK X48-T2RS) - לא נותן לי כלום על ה-ASUS כרגע, אבל בעתיד ינצל את ה-CF של ה-HD4870 כמו שצריך. הנזק - 1000 ש"ח.

3. לוותר על כל העסק בינתיים ולקחת P43 נחמד של Gigabyte (יענו EP43-DS3L). הנזק -530 ש"ח.

יתרונות חסרונות:

1. יתרונות: לוח מצוין, פחות כסף, מאפשר CF (עדיף מכלום). חסרונות: CF מוגבל. הפסד אם לא יהיה CF אף פעם: 340 ש"ח.

2. יתרונות: CF מלא. חסרונות: ביוס מעצבן, יקר יחסית. הפסד אם לא יהיה CF אף פעם: 470 ש"ח.

3. הפסד אם אני ארצה לעשות CF מתישהו: 530 ש"ח (ועוד עלות לוח X48 חדש? = 1000+ ש"ח).

על פניו, עדיף לי ללכת על ה-Asus, כי הסיכון הכי קטן, אבל אני מגביל את עצמי מראש בניצול ה-CF ואם אני אתחרט וארצה משהו כמו ה-X48 אני אצטרך להשקיע הרבה כסף בנוסף לעלות של הלוח הקיים...

(אגב, יש שוק ללוחות אם משומשים?)

קיצר, אני אשמח לשמוע מה דעתכם.

פורסם

לא צריך להתלהב מ CF.

יש פתרונות של שני צ'יפים על כרטיס אחד.

ועוד שנה כרטיס שמהיר פי שתיים ויותר מהכרטיס שתקנה היום, יעלה כמו הכרטיס שתקנה היום ואפילו פחות.

לכן CF לעתיד זה לא ממש שימושי כמו שאתה אולי חושב.

פורסם

לא צריך להתלהב מ CF.

יש פתרונות של שני צ'יפים על כרטיס אחד.

ועוד שנה כרטיס שמהיר פי שתיים ויותר מהכרטיס שתקנה היום, יעלה כמו הכרטיס שתקנה היום ואפילו פחות.

לכן CF לעתיד זה לא ממש שימושי כמו שאתה אולי חושב.

דווקא לדעתי CF יכולה להיות אופציה זולה לעתיד, אתה קונה עכשיו 4850 או 4870 וכשהוא יפסיק להריץ משחקים חדשים באיכות טובה אתה פשוט קונה עוד כרטיס. משחקים יפסיקו לרוץ טוב רק בעוד שנתיים או שנה ומשהו על 4870 ועד אז הוא יעלה הרבה הרבה פחות ממה שהוא עולה עכשיו.

גם אם אני לא טועה אפשר לעשות CF בין 2 כרטיסים שונים ככה שאם ייצא כרטיס חדש של ATI בעוד שנתיים הוא יוכל לקנות אותו במחיר של ה4870 היום ולעשות CF.

ולנושא:

גם אני ממש מתלבט, אבל בעיקר בין P45 שיש כמה לוחות שיחסית זולים לבין X38

הX48 נראה לי יקר נורא ואמרו שאין הרבה הבדל בינו לבין ה X38 אז נראה לי יותר משתלם...

פורסם

כיום אני די מתנגד לCF ב"עתיד"

כי עד אז דברים ישתנו כרטיסים חדשים יצאו..

לפני שנה וחצי כולם קנו 8800GTS 312

ולםני חצי שנה כולם התחילו לקנות 512 8800GT\S כרטיסים שעלו פחות ונתנו יותר

וכל בעלי הכרטיסים הישנים התחילו לבכות אני זוכר את כל הפוסטים על זה ש "NVIDIA

דפקה אותנו"

והיום כולם קונים 4870 (50)

אני בתוך שתוך חצי שנה עד שנה יצאו כרטיסים חדשים שיתנו את אותו אפקט של "דפקו אותנו" שוב

ולכן איני חושב שCF לפחות כיום לא משתלם במיוחד בתור פתרון עתידי..

חח מכל זה די שחכתי לומר לך על ה P43 :xyxthumbs:

לפחות שאת דעתי..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים