עבור לתוכן

אתחול דיסק MS-DOS

Featured Replies

פורסם

שלום לכם ושבוע טוב!יש לי מחשב די חדש, מריץ Windows Vista Ultimate SP1, ואינו כולל כונן דיסקטים (פלופי).

יש ברצוני לאתחל את המחשב למצב MS-DOS (כמו שניתן לאתחל כונן פלופי להפעלה של MS-DOS ומשם להריץ פקודות).

מכיוון שאין ברשותי כונן פלופי, אני שואל אם ישנה דרך ליצור CD-ROM או כונן פלאש USB, שממנו אאתחל את הMS-DOS באופן רגיל, ויריץ את התוכנה (שדורשת אתחול במצב זה)

*אני מעוניין באתחול אורגינל של MS-DOS ולא תוכניות חלופיות כמו של הנרו (MAKE BOOT CD) וכו'.

האם ישנה דרך לעשות זאת אם אין ברשותי כונן פלופי?

תודה לכם!!

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה, אבל משום מה הוא לא מוכן לצאת מA (A זה בעצם כונן הדיסקים) מישהו יודע למה?

הוא תמיד על A: (לפני כן אם זכור לי נכון הוא נתן שגיאת דרייבר של CD-ROM משהו כזה.

אם יש צורך בכך אתן צילום מסך.

פורסם

תודה על התגובה, אבל משום מה הוא לא מוכן לצאת מA (A זה בעצם כונן הדיסקים) מישהו יודע למה?

הוא תמיד על A: (לפני כן אם זכור לי נכון הוא נתן שגיאת דרייבר של CD-ROM משהו כזה.

אם יש צורך בכך אתן צילום מסך.

אולי כי MS-DOS לא תומך ב NTFS ? :lol:

פורסם
  • מחבר

ואם אחבר דיסק און קי FAT הוא יקרא?

או אכניס דיסק שבו הקובץ

פורסם

ואם אחבר דיסק און קי FAT הוא יקרא?

או אכניס דיסק שבו הקובץ

ה MS-DOS תומך בFAT כמובן.

אולי תגיד כבר מה אתה מנסה לעשות ? יכול להיות שיש דרכים הרבה יותר טובות להשיג את זה.

פורסם
  • מחבר

לעדכן BIOS של כרטיס מסך של GIGABYTE.

יש לי את 2 הקבצים שהורדתי מהאתר לדגם של הכרטיס שלי (GV-NX88T512-HP):

GVF1A.exe

X88T5HP.f5

הפקודה שאני צריך להריץ בMS DOS היא: GVF1A -p X88T5HP.f5

פורסם

Hiren's BootCD זה הדבר הכי טוב שאני מכיר וכולל בתוכו את כל האפשרויות וכל מה שבן אדם צריך בשביל כל מצב.

אבל אני לא בטוח אם זה חוקי או לא, ולכן אני אתן לך לינק למשהו אחר שגם כולל בתוכו את כל האפשרויות האפשריים על BOOTCD לכל מצב בכל צורה ודרך.

http://www.ultimatebootcd.com/index.html

בהצלחה. ;D

פורסם

כדי ליצור את קובץ ה-Image המתאים (הכולל את קבצי-האיתחול של MS-DOS עדכנית, והקבצים שברצונך להוסיף), עליך להסתייע בתוכנה המסוגלת לערוך קבצי Image של תקליטונים, כגון WinImage.

פורסם

hiren's boot cd - יעשה את העבודה. יש בו גם תמיכה בNTFS. בכ"מ אתה יכול לשים על הדיסק\USB שהכנת את הקבצים

הנ"ל ופשוט להריצם משם ללא צורך בכונן הקשיח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים