עבור לתוכן

ההספק של ספק הכוח משתנה?

Featured Replies

פורסם

היי.

אני רוצה לקנות מחשב בספטמבר, והדבר היחיד שאני לא מבין בו הוא ספק.

עכשיו, תכל'ס מה שחשוב לי בספק הוא כמה אני משלם אחרי זה לחברת החשמל...

אני אבנה מפרט HIGH-END, אבל התאמת הספק למפרט אני אעשה כשאחליט על המפרט הסופי.

אני פה עכשיו כי אני רוצה שתסבירו לי בבקשה את הדבר הבא:

ראיתי בהרבה ביקורות של כל מיני רכיבים (במיוחד כרטיסי מסך) שההספקים משתנים כשהמחשב ב-IDLE וב-LOAD.

אם יש לי ספק 500W לדוגמא, ב-IDLE ההספק הכולל של המחשב הוא 100W והמחשב שלי פועל שעה, האם בחשבונית לחברת החשמל אני אשלם 0.1 קוט"ש או 0.5 קוט"ש?

אם משלמים 0.1 קוט"ש (ואני לא רוטשילד) ונגיד שאני לא מוגבל בתקציב, חמה לי לקנות ספק 850W למחשב מטורף, אם אני יכול לקנות 1000W ולבסוף לשלם את אותו הדבר לחברת החשמל?

כמובן אם ההנחה שלי לא נכונה, אז מובן למה לא לעשות זאת.

תודה,

עוז.

פורסם

אתה תשלם כמה שהמחשב שלך צורך בכל רגע נתון, ולא לפי הערך המקסימלי של הספק

וספק 1000W יהיה סתם בזבוז, כי אתה יודע שהמערכת שלך צורכת 300W מקסימום (משו טיפוסי למחשב משחקים), ז"א אין לך מה לעשות עם ספק מעל 450W (שים לב שקיימת נצילות בספקים, יש סטיקים בנושא כדומני)

נ.ב. אל דאגה, אנחנו ממליצים על ספקים איכותיים שיתאימו למפרט ולא תבזבז כסף סתם (הכל במסגרת לתקציב ולנסיבות כע?)

פורסם

הספק לוקח משקע ה-AC את צריכת החשמל של המחשב שלך בכל רגע נתון (ב-DC) חלקי היעילות שלו. הווה אומר שאם בנית מחשב משחקים, אז במהלך משחק המחשב עשוי לצרוך 300W זרם ישר והספק ימשוך 360W (ספק איכותי עם יעילות גבוהה) עד 500W (ספק גנרי בעל יעילות נמוכה) זרם חילופין מהקיר.

על מנת לצמצם את חשבונות החשמל שלך ולא לקבל ביקור מכנופית הבריונים הירוקים של אל גור, עליך לעשות שלושה דברים :

1. לבנות מפרט חסכוני בחשמל.

2. לקנות ספק כוח יעיל.

3. לצמצם את שעות פעילות המחשב שלך.

כבונוס נוסף, מחשב חסכוני בחשמל גם מייצר פחות חום -> פחות עלויות מיזוג ופחות צורך לאוורר אותו (פחות רעש).

אם תכתוב את המפרט המתוכנן שלך כאן ואת התקציב. נוכל לת לך עצות לשיפור החיסכון במחשב שלך ולהמליץ על ספק כוח מתאים.

פורסם

הספק לוקח משקע ה-AC את צריכת החשמל של המחשב שלך בכל רגע נתון (ב-DC) חלקי היעילות שלו. הווה אומר שאם בנית מחשב משחקים, אז במהלך משחק המחשב עשוי לצרוך 300W זרם ישר והספק ימשוך 360W (ספק איכותי עם יעילות גבוהה) עד 500W (ספק גנרי בעל יעילות נמוכה) זרם חילופין מהקיר.

על מנת לצמצם את חשבונות החשמל שלך ולא לקבל ביקור מכנופית הבריונים הירוקים של אל גור, עליך לעשות שלושה דברים :

1. לבנות מפרט חסכוני בחשמל.

2. לקנות ספק כוח יעיל.

3. לצמצם את שעות פעילות המחשב שלך.

כבונוס נוסף, מחשב חסכוני בחשמל גם מייצר פחות חום -> פחות עלויות מיזוג ופחות צורך לאוורר אותו (פחות רעש).

אם תכתוב את המפרט המתוכנן שלך כאן ואת התקציב. נוכל לת לך עצות לשיפור החיסכון במחשב שלך ולהמליץ על ספק כוח מתאים.

כל מילה זהב!

ואם דיברת פה על 1000W אז בטח אתה יכול להרשות לעצמך לקנות משהו איכותי כמו VX450 או MODU+425W

הם בסביבות ה420+- ואם סיבה שתצטרך יותר מזה אלא אם כן אתה מתכנן CF/SLI.

פורסם
  • מחבר

לא רשמתי את המפרט, כי הכל יהיה השערות, אבל הנה הוא.

מעבד - Q9450

קירור למעבד - ThermalTake Big Typhoon VP

לוח אם - GA-X48-DS4

זכרון - G. SKILL 2X2GB 1066MHz

כרטיס מסך - HD4870X2 (ובעוד כחצי שנה לקנות עוד אחד ל-CF - דבר שבגללו קשה לדעת היום מה תהיה צריכת החשמל של המחשב)

קשיח - WD 250GB

צורב DVD (חח לא שזה משנה יותר מדי...)

זהו...

לא המפרט הכי ירוק, בגלל זה הנושא מעניין אותי.

בכל מקרה, אני לא מהאנשים שמורידים דברים מהאימיול או משהו כזה, אז כשאני מסיים להשתמש במחשב, הוא נסגר ישר (השורה הזו בשבילך, מיסטר גור).

פורסם

תחזור כשתהיה לפני קניית המפרט ואז נדע על מה להמליץ

פורסם
  • מחבר

זה מה שחשבתי.

כשיהיו ביקורות על המוצר הסופי (וכשאהיה בטוח בדיוק מה אני קונה).

אבל הבנתי שצריכת החשמל משתנה עם הזמן, וזה מה שרציתי לדעת...

תודה לכם.

פורסם

כן היא משתנה, אבל בהמלצה על ספק כוח מתייחסים רק להספק המירבי המשוער (מצב של משחק 3D כבד עם הפעלה מירבית של כל המעבדים הכלליים והגרפיים, זיכרונות ובקרים בתוספת צריכה מירבית של הפריפריה), או בקיצור worst case scenario.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים