עבור לתוכן

שקע רשת לכבל CAT5e FTP

Featured Replies

פורסם

אני מתכוון לקנות שקע רשת RJ45 בשביל לחבר בבית, והוא יחובר לכבל רשת CAT5e FTP.

השאלה שלי היא- מה אני עושה עם הסיכוך של הכבל? האם יש מקום לחבר אותו בשקע? האם צריך שקע שמיועד לחיבור כבל עם סיכוך או שכל השקעים מתאימים?

תודה

פורסם

אני עוד לא ראיתי שקעים לא מסוככים, אבל אתה תצטרך גם כבלים מסוככים (כאלה עם ראשי RJ45 מנחושת במקום מפלסטיק).

פורסם
  • מחבר

מה זה אומר שקע מסוכך? זה שקע שיש בו מקום לחבר את הסיכוך של הכבל?

כבל כבר יש לי, עם חיבור מסוכך מוכן בשני הקצוות, שאחד מהם אני אחתוך בשביל לחבר אותו לשקע במקום.

פורסם
  • מחבר

מישהו, בבקשה?

פורסם

....

צעד שני:

מקופפים את החוט לחצי ומשחילים לתוך הראש:

step2.jpg

...

נספח:

אפשר גם לעשות את זה בחיבור נקבה, אם צריך לבדוק מזכר לזכר או כל קומבינציה אחרת שלא נותנת להשתמש במה שעשינו קודם.

annex1.jpg

בתמונה הראשונה אתה יכול לראות תקע מסוכך, רואים מעטפת מתכת.

התמונה השניה זה האחורה של השקע, שני החיבורים הריקים מתחברים לסיכוך של השקע. לשם אתה יכול לחבר את הסיכוך מהכבל, למרות שבFTP זה פחות עוזר.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה

פורסם
  • מחבר

קניתי שקע רשת.. ועכשיו יש לי בעיה שלא קשורה לאלקטרוניקה.. אני מקווה שמישהו פה מתמצא. הבעיה היא שהשקע לא נכנס לקיר..

ביקשתי מהמוכר שקע "מתחת לטיח", והוא נתן לי שקע שבא ביחד עם קופסה (שמיועדת לחיבור "מעל הטיח") רק אמר שאני לא צריך את הקופסה אלא רק את החלק הקידמי של השקע.

מה שכרגע היה בחור שבקיר זה חתיכת פלסטיק עם שני תפסים כאלה מתכתיים (יושבים על ברגים) שתופסים את הצד של החור בקיר כדי להחזיק את זה במקום. המרחק בין הברגים בדבר הזה הוא 5 ס"מ.

בשקע שקניתי אין תפסים כאלה או משהו שיכול לתפוס אותם בכלל, ובכל מקרה המרחק בין הברגים הוא 6 ס"מ - מה שבכלל לא נכנס לחור בקיר..

חשבתי על לקדוח בקיר ולהכניס את השקע עם דיבלים - אבל זה גם לא מתאים כי אין מקום לקדוח (המרחק בין הברגים הוא 6 ס"מ וקוטר החור בקיר הוא בערך 5.7 ס"מ..)

בקיצור כרגע אני לא רואה איך אני יכול להכניס את השקע הזה לקיר.. והשאלה שלי היא - מה בעצם גרם לבעיה הזאת ומה אני צריך בשביל לפתור אותה?

האם כל השקעים הם בעלי מרחק של 6 ס"מ בין הברגים או שזה לא הסטנדרט? או שהחור בקיר הוא בגודל לא סטנדרטי ולכן השקע לא מתאים?

האם לרוב מחברים את השקעים עם תופסי מתכת כאלה, או עם דיבלים לתוך חור קדוח בקיר?

תודה

פורסם

הבעייה שלך הוא שנפלת בפח של המוכר הזה, הוא כנראה ראה שאתה לא מבין והחליט לעשות עליך כמה שקלים.

בקיצור, אתה צריך שקע "מתחת לטיח".

פורסם
  • מחבר

שקע מתחת לטיח צריך לבוא עם תופסי מתכת כאלה כמו שתיארתי?

פורסם

כן.

פורסם

מתחת לטיח זה תלוי איזו קופסה יש לך שם... יש גיוויס ועוד מלא אחרות אז אתה צריך קודם לדעת איזו קופסא יש לך שם...

פורסם
  • מחבר

חזרתי למוכר לאמרתי לו לגבי זה, הוא אמר לי שהוא לא מכיר שקעים עם תופסים כאלה אלא שהסטרנדרט הוא תמיד חיבור לברגים, ושאם התעלה לא הגיעה מבנייה של מלפני איזה 40 שנה, חייבים להיות חורים לברגים שמתאימים לזה של השקע.

ומסתבר בסוף שהוא צודק (לפחות במקרה אצלי)- השקע באמת מתאים לקופסה שיש לי בקיר. לא חייבים את התופסים ממתכת אלא יש בקופסה שבקיר חורים קטנים לברגים בצדדים (שגם היו מכוסים בטיח) שלא שמתי לב אליהם.

מה שכן מי שחיבר את הקופסה הזאת בתוך הקיר כשעשינו את התעלות בבית עשה טעות.. הוא לא שם את החורים ישר- מה שגרם לזה שנאלצתי לחבר את השקע לקיר באלכסון.. לא הכי אסטתי אבל לא נורא כי גם ככה השקע במקום די מוסתר.

אם כן בסופו של דבר חיברתי את הכבל רשת לשקע, וגם את הסיכוך למקום שלו - והכל עובד מצוין. :)

אני לא יכול לבדוק אם זה עובד בGigabit כמו שצריך (שזאת התוכנית) כרגע כי הציוד תומך רק ב-100Mbit, אבל ב-100 זה עובד בסדר.

תודה לכל מי שעזר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים