עבור לתוכן

המלצה לזוג מוניטורים + כרטיס קול בסביבות 2500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום

אני רוצה לחבר אורגן למחשב עם תוכנת סיקוונסר קיובס חשובה לי איכות הצליל

האם מישהו מסוגל לתאר את ההבדל באיכות הצליל בין מוניטור לרמקול ?

אני שואל בגלל שאומרים שהרמקול מיפה את הצליל אז למה לא לשמוע צליל יפה ?

פורסם

התפקיד של המוניטור הוא בדיוק הפוך מלעשות את הסאונד יפה.

המוניטור מביא לך תסאונד עם כמה שפחות פילטרים ושינויים(כלומר נקי), אם אתה יוצר אז זה מה שאתה צריך..

המוניטור מנסה להתקרב כמה שיותר לצליל המקורי.

פורסם

^^^

כן רק שכמעט בלתי אפשרי להשיג אותם כיום :s07:

היבואן כבר לא ממש מביא אותם

פורסם

התפקיד של המוניטור הוא בדיוק הפוך מלעשות את הסאונד יפה.

המוניטור מביא לך תסאונד עם כמה שפחות פילטרים ושינויים(כלומר נקי), אם אתה יוצר אז זה מה שאתה צריך..

המוניטור מנסה להתקרב כמה שיותר לצליל המקורי.

זו תיאורטית ההגדרה של כל רמקול איכותי והתוצאה במוניטורים היא כמובן שונה בין מוניטור למוניטור (מבחינת אופי הצליל) למרות שיש דגשים לא לתת לו אופי קיצוני (אבל זה גם נכון לרמקולים איכותיים רגילים). שאלה יותר מדויקת תהיה אולי מה ההבדל בין רמקול מדפי רגיל (שניתן למקמו בכל מיני מקומות) למוניטור והנסיון של מוניטור הוא בעצם ליצור במה ויכולות האזנה אמיתיות ונכונות כשאתה יושב קרוב לרמקולים מבחינת הזווית או במושג המקצועי - NEAR FIELD. ישיבה קרוב לרמקולים (מבחינת הזווית) כמו באולפנים דורשת רמקולים שיצרו במה נכונה בישיבה מקרוב, זה דורש פיזור צליל ותיכנון שונה מרמקולים רגילים וזה מה שבעצם מנסה לעשות המוניטור (וכמובן עושה זאת). כשיושבים כמו בישיבה באולפן עם רמקול רגיל, ברוב המקרים הבמה נהרסת, הצליל לא מדוייק וזה פוגע בעריכה הסופית.

זו אחת הסיבות שמוניטורים הם פיתרון לא רע כשיושבים מול מחשב ומאזינים למוזיקה ועדיין רוצים לקבל במה נכונה ועשירה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים