עבור לתוכן

מחשב נייד בתקציב בסביבות 10K

Featured Replies

פורסם

שלום,

מחפש מחשב נייד בתקציב בסביבות 10K, המחשב ישמש לפיתוח תוכנה, גרפיקה ומשחקים קצת.

לפי הנתונים הבאים:

מסך 17 איכותי.

כונן קשיח 200GB במהירות 7200.

4GB זיכרון.

core2 במהירות 2.6 לפחות.

כרטיס מסך חזק.

כולל יציאת DVI.

עדיף כמה שיותר יציאות USB 2.

המחשב יריץ windows vista ultimate 64 bit

פורסם

על איזה סוג של עבודה גרפית מדובר? האם אתה עובד ב-3D? אילו משחקים אתה מעוניין להריץ על המחשב?

פורסם
  • מחבר

מדובר ב- photpshop CS3

Microsoft Expression Blend 2.5

מבחינת משחקים שיוכל להריץ משחקים חדשים כמו למשל starcraft 2 כשיצא.

מה שהכי חושב שיוכל להריץ את ה- vista חלק

ואת ה- Visual Studio 2008 ו Microsoft SQL Server 2008 חובה חלק.

פורסם

אני מניחה לשם ההמלצה שאתה עוסק בעבודה תלת מימדית שכן אני יודעת שזו פונקציה של Microsoft Expression Blend למרות שאני לא מתמצאת בתוכנה הזו. אנא תקן אותי אם זה לא המצב.

בתקציב חלומי כזה אתה יכול ללכת על משהו מסדרה עסקית עם כרטיס מסך חזק.

אני ממליצה על ה-Dell Precision M6300. זה מחשב עם איכות בניה טובה מאד. רזולוציה מאד גבוהה, כרטיס מסך חזק מסדרה מקצועית, מעבד חזק, יציאת DVI ודיסק קשיח של 7200rpm. כל זה בתקציבך. חסרונו במשקל גבוה (קרוב ל-4 ק"ג) אבל זה נובע גם מאיכות הבניה הגבוהה ומי שקונה 17' בוודאי לא שם משקל כעדיפות עליונה. אחריות ל-3 שנים. אני חושבת שהוא נותן תמורה טובה לכסף:

http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-m6300.htm

פורסם

אם אתה לא מעקש לקנות בישראל, תנסה את XoticPC.com. יש להם מחשבי 17" מדהימים (חפש את אלה של SAGER), שכולל משלוח לארץ יעלו הרבה פחות מהDELL הזה.

פורסם
  • מחבר

אני מעדיף להימנע מחו"ל. אין לי מי שיביא אותו מחו"ל ואז להתחיל להתעסק עם אחריות במקרה שמשהו יקרה יהיה בעייתי

tgolin, יש גם עבודה עם 3D, עיצוב GUI מורכב ב- WPF דורש כרטיס מסך חזק.

שאלה גם אם ללכת על DELL האם ללכת על סדרת Precision או ה- XPS

פורסם

מחשבי Sager הם אכן בעלי איכות בניה גבוהה מהרגיל בקטגוריית המחשבים הצרכניים אך אינם מתחרים עם מחשבים מסדרות עסקיות ממש כמו ה-Precision. אני לא מאמינה שניתן לקבל להם אחריות בארץ אבל בהחלט אשמח לשמוע אם למישהו יש ניסיון בנושא.

אם אתה שוקל יבוא מחו"ל הייתי ממליצה להתמקד בסדרות עסקיות שמציעות מחשבים עם אחריות בינלאומית. ליבוא מחו"ל הייתי שוקלת את ה-HP 8710w שמחירו בארץ שערורייתי אבל משקלו נמוך יותר והוא בעל איכות בניה מאד טובה ומקלדת פשוט מעולה לטעמי.

אין ספק שסדרת ה-Precision עולה באיכותה על סדרת ה-XPS בצורה משמעותית. מדובר על סדרה עסקית בהשוואה לסדרה צרכנית די ממוצעת. המחיר של ה-XPS עולה למעשה על זה של ה-Precision בספסיפיקציות דומות. כמו כן כרטיס המסך של ה-Precision הוא מסדרה מקצועית שאופטימלית יותר לעבודה בתוכנות גרפיות (מדובר בעיקר על הבדלים של דרייברים ולכן הדבר לא בהכרח ישפיע על העבודה בכל תוכנה ותוכנה אבל עשוי להיות לו השפעה גדולה בתוכנות מסויימות)

פורסם

בקשר ל- Precision M6300 לפי המפרט שראיתי ב-

http://www1.euro.dell.com/content/products/productdetails.aspx/precn_m6300?c=il&l=he&s=bsd

ניתן לקחת אותו עם מעבד Extreme X9000 וכרטיס מסך NVIDIA Quadro FX 3600M ‏512

מה תהיה העלות שלו במצב הזה?

אני לא יודעת מה תהיה העלות שלו בדיוק, אני מאמינה שההבדל במחיר יהיה מאד משמעותי. מחשבים עם מפרט כזה לא נמכרים לעתים קרובות ותצטרך לפנות למשווק על מנת לברר אם ניתן להזמין ובאיזו עלות.

לדעתי מעבד כמו זה שאתה רוצה לקנות הוא מיותר. ה-T9500 הוא מעבד סופר חזק וההבדלים בביצועים בינו לבין ה-X9000 לא שווים את ההבדל במחיר.

שדרוג כרטיס המסך עשוי בהחלט לתת לך שיפור מורגש בביצועים, תלוי בכובד של העבודה והמשחקים שלך, אבל מדובר בשדרוג רציני שבוודאי יעלה הרבה מאד כסף. לא בהכרח זה משתלם.

פורסם
  • מחבר

מה שאני לא מבין בקטע של הכרטיס מסך הוא שבאתר של DELL כתוב

NVIDIA Quadro® FX 3600M ‏512 מגה-בתים ייעודיים או

NVIDIA Quadro® FX 1600M ‏256 מגה-בתים יעודיים

ובאתר שאת הבאת לקנות אותו

NVIDIA Quadro® FX 1600M 512MB TurboCache 256MB dedicated + 256MB Shared

מה בעצם גודל הזיכרון של ה- 1600?

שאלה נספת היא,אם באפשרותי לחכות חודש האם שווה להמתין?

האם מתוכנן לצאת משהו באמת שונה עם הבדל ברור בביצועים?

פורסם

ATI יצאה עם סדרת FireGL חדשה מבוססת על ה-4xxx.

אין לי מושג מתי תופיע גרסה ניידת. לדעתי תחכה הרבה זמן.

מעבר לכך, פלטפורמת ה-Montevina הושקה לא מזמן, מביאה שיפור קל לביצועים וצריכת חשמל.

פורסם

מה שאני לא מבין בקטע של הכרטיס מסך הוא שבאתר של DELL כתובובאתר שאת הבאת לקנות אותו

מה בעצם גודל הזיכרון של ה- 1600?

מדובר על אותו כרטיס בשני האתרים, גודל הזכרון הוא 256mb של כרטיס הזכרון (Dedicated) + עד 256mb זכרון Shared (כלומר זכרון שכביכול הכרטיס הגרפי יכול "לשאול" מהזכרון של המחשב. התכונה הזו נקראת TurbuCache בכרטיסי Nvidia והיא לא ממש משמעותית לביצועים של הכרטיס). בכל מקרה הנתון הזה הוא לא מה שאתה צריך להתמקד בו. ה-1600M מבוסס על ליבה של 8700M GT שהוא כרטיס חזק למדי בתחום הלפטופים. ה-3600M מבוסס על ה- 8800M GTS שהוא כרטיס High End מהחזקים שנמכרים ללפטופים . ההבדל בינהם לא נובע מכמות הזכרון. ל-1600m יש יתרון על ה-3600m בכך שצריכת החשמל שלו נמוכה בהרבה ותייצר פחות חום. אין לי ספק שההבדל במחיר בין שני הכרטיסים הללו יהיה לפחות כמה מאות דולרים בארה"ב אז כמובן הרבה יותר מזה כאן.

אני לא שמעתי בשלב זה על מחשבי Workstation ספציפיים שאמורים לצאת בחודש הקרוב. עקרונית כדאי לקנות מחשב כשאתה צריך אותו ולא לפני. עם זאת אין טעם לחכות לעד אם אתה באמת צריך אותו כבר עכשיו. כמו ש-Nemesis ציין, זו תקופה של חידושים בלפטופים עקב יציאת פלטפורמת Montevina ולכן בהחלט סביר שבקרוב יצאו גרסאות חדשות גם למחשבים מסוג זה.אין משהו מאד מסויים שאמור לצאת מאד בקרוב ויהיה בעל השפעה מהותית שכדאי לחכות לו לדעתי.

פורסם
  • מחבר

אני אהיה חייב אותו למתי שאני מתחיל את העבודה בעוד חודש.

שאלה נוספת היא מבחינת מעבד, האם מתוכנן לצאת מחשב נייד עם 4 ליבות או בטווח הזמן הזה של חודש ניתן לשכוח מזה?

כמו כן הלוח אם של ה- M6300 על איזה chip מדובר?

פורסם
.

שאלה נוספת היא מבחינת מעבד, האם מתוכנן לצאת מחשב נייד עם 4 ליבות או בטווח הזמן הזה של חודש ניתן לשכוח מזה?

זה כבר קיים קרוב לשנה אך מחשבים כאלו עושים שימוש במעבדים שולחניים. מעבד בעל 4 ליבות לניידים אמור לצאת בחודשים הקרובים או מקסימום בתחילת השנה הבאה.

.

כמו כן הלוח אם של ה- M6300 על איזה chip מדובר?

PM965

נשמע לי שאתה לא ממש מחפש מחשב נייד...למה לא דסקטופ?

פורסם
  • מחבר

עם העבודה והנסיעות לחו"ל שהיא כוללת מחשב שולחני יהיה בעייתי.

אני צריך מחשב נייד, אבל אני רוצה מחשב שיכול לתת לי מענה כמו מחשב שולחני. כשאני עובד על פרויקט אני מגיע למצבים שאני מריץ בו זמנית:

1. כמובן את ה- vista ultimate 64 bit

2. לפחות 2 פעמים את visual studio 2008 ב- solutions שונים.

3. msdn libary.

4. expression blend 2.5.

5. sql server 2008.

6. photoshop cs3.

7. ie7.

אני לא רוצה להגיע למצב שאני לא יכול לעבוד באופן נורמלי.

ה- M6300 למשל יכול לתת מענה במצב כזה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים