עבור לתוכן

מעוניין לצפות בטלויזיה במחשב - הסברים על כרטיס טלויזיה

Featured Replies

פורסם

שלום,

הצורך שלי לא בלהקליט תוכניות טלויזיה. זה לא מעניין אותי.

כל מה שאני רוצה זה שבזמן שאני עובד על המחשב, תהיה לי אפשרות לפתוח חלון קטן שבו אראה טלויזיה מבלי שזה יכביד על המעבד ועל הכרטיס מסך שלי.

מדובר על Q9450 ו-HD4870.

אין לי ממיר דיגיטלי. אני צופה כיום בטלויזיה בצורה רגילה אנאלוגית ללא ממיר כלל.

תודה לעוזרים.

פורסם

כרטיס טלויזיה "פשוט" אמור להספיק כאן.

דגם מומלץ - leadtek winfast xp rm, הוא עולה סביבות ה120 ש"ח, מעולה למחירו.

תתחדש. :)

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

איך איכות התמונה לאור העובדה שמדובר בחיבור הכרטיס בצורה אנלוגית ?

פורסם

מעולה, ואני מדבר מניסיון כמובן.

גם אני מחבר ישירות בrf..

אתה פשוט פותח את התוכנה ועושה סריקה לערוצים (בדיוק כמו בטלוויזיה..) וככה אתה יכול לשכב על המיטה נגיד ולזפזפ בערוצים עם השלט המצורף, ולהקליט מה שבא לך.

אם אתה רוצה לראות תמונות של האיכות תרשום ואני יצלם לך.

פורסם
  • מחבר

מעולה, ואני מדבר מניסיון כמובן.

גם אני מחבר ישירות בrf..

אתה פשוט פותח את התוכנה ועושה סריקה לערוצים (בדיוק כמו בטלוויזיה..) וככה אתה יכול לשכב על המיטה נגיד ולזפזפ בערוצים עם השלט המצורף, ולהקליט מה שבא לך.

אם אתה רוצה לראות תמונות של האיכות תרשום ואני יצלם לך.

נשמע מעולה. כן, אני אשמח לראות תמונות של האיכות, יהיה סבבה לגמרי אם תוכל לצרף כמה.

ולגבי הדגם, leadtek winfast xp rm, מה ההבדל בינו לבין כרטיס יקר יותר שעולה 350 ש"ח (למשל של Hauppauge) ?

פורסם

אני גם שאלתי את אותם השאלות לפני שאני קניתי. נאמר לי שהאיכות צפייה בHauppauge יותר טובה - מה שלא ברור לי, הרי אני מעריך שאני מקבל את מקסימום האיכות האפשרית מחיבור אנאלוגי.

דבר שני - הצ'יפ שמותקן על הHauppauge חוסך מהמעבד כוח חישוב בהקלטות - מה שזניח לנו, יש לנו מחשבים חזקים מאוד ;).

דבר שלישי - השלט מותאם לויסטה מדייה סנטר - השלט של הכרטיס נוח מאוד וגם ככה אם אני אעבור לויסטה אני אשתמש בתוכנה שלו (winfast pvr) ולא במדייה סנטר של ויסטה.

לבקשתך - העלתי מספר תמונות.

התמונות "קטנות" כי זאת הרזולוציה המרבית שאני מקליט בה (רזולוציה של dvd).

כאשר אני צופה אני צופה על כל המסך כמובן.

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

שמע, איכות הוידאו לא כזו טובה... 768x576 זה רזולוצייה מאוד נמוכה. לא הבנתי למה אתה לא מגדיל את הרזולוצייה ?

פורסם

חח אתה לא מבין, הרזולוציה של השידורים מאוד מאוד נמוכה, אני מגדיל אותה מאוד בכך שאני מקליט על 768x576.

כאשר אני צופה אני מגדיל את התמונה על כל המסך, בדיוק כמו שטלויזית lcd עושה.

והאיכות מעולה לדעתי.

פורסם
  • מחבר

אני חושב שהבנתי אותך.

זה מציב לי בעייה רצינית, כי המטרה שלי היא לצפות בטלויזיה לא על כל המסך (בשביל זה יש לי טלויזיה רגילה), אלא לפתוח חלון קטן בצד ולצפות תוך כדי עבודה על המחשב. עם כזו רזולוצייה, זה יהיה אפשרי לדעתך ? המסך שלי הוא "22 וההיתי רוצה חלון עם טלויזיה על משהו כמו תשיעית מגודל המסך...

פורסם

כמובן, אין בעייה כלל, גם אני עושה את זה לפעמים.

פורסם
  • מחבר

איך ?? בכזו רזולוצייה נמוכה, על חלון קטנטן, זה לא מעוות את התמונה או מוריד מהאיכות שלה ?

אתה יכול להעלות לפה תמונות עם חלון קטן שבו אתה רואה טלויזיה ?

תודה!

פורסם

ההפך הוא נכון, כשהוא בחלון קטן הוא על הרזולוציה הטבעית שלו, זה לא משנה את האיכות בכלל, והאיכות בכללי לא רעה, אני לא יודע מה יש לך.

התמונה קטנה כי הרזולוצייה של השידורים בארץ נמוכה! לכן הכרטיס עושה מתיחה לתמונה כמו שטלויזיות Lcd עושות, יותר ברור מזה אין, אתה חייב להבין עכשיו.

פורסם

שמע לי יש כרטיס טלוויזיה...וזה אחלה של דבר...אבל האיכות בטלווזיה הרגילה שלך תיהייה יותר טובה בגל שהאיכות של המחשב יותר טובה (נשמע מסובך אה?)

העיקרון הוא כזה...השידורים הם בתכלס באיכות סבירה מינוס גם בס וגם בהוט זה לא משנה......אבל הטלווזיה הרגילה היא ממש לא חדה...ומתוכננת לתפקד עם רזולוציות כאלה נמוכות...ובגלל שהיא ממש לא חדה אתה לא רואה כמעט את כל הפגמים שבשידור....המחשב שלך והמסך שלך...נותנים תצוגה הרבה יותר חדה לכן אתה רואה את כל הפגמים...ושוב כמו בכל קטע וידאו או תמונה...ככל שהתצוגה קטנה יותר היא איכותית יותר (בוידאו דיגטלי במחשב אני מתכוון...ככה שוידאו בחלון קטן יהייה יותר איכותי ממסך מלא הבנת?....

רק בעייה אחת יש בתוכנית שלך....אתה יכול לכווץ את החלון של הטלווזיה...אבל ברגע שאתה עובר לחלון אחר אתה לא רואה את הטלווזיה לא חשבת על זה?...

עריכה :

הינה תמונה

http://img120.imageshack.us/my.php?image=91787937oz5.jpg

פורסם
  • מחבר

Thanks Doron,

I don't understand what you mean... I plan to watch TV in one snall window and in a second window to sutf the internet for example. Why this is a problem ?

I will have 2 small windows so nothing will block me from seeing the TV window.

Thanks for the JPG you attached.

Which TV card do you use ?

פורסם

Thanks Doron,

I don't understand what you mean... I plan to watch TV in one snall window and in a second window to sutf the internet for example. Why this is a problem ?

I will have 2 small windows so nothing will block me from seeing the TV window.

Thanks for the JPG you attached.

Which TV card do you use ?

בסדר פשוט קח בחשבון שאם תירצה לגלוש על מסך מלא אתה לא תיראה את הטלווזיה ברקע הבנת למה אני מתכוון???..כי אני תמיד גולש על מסך מלא...

זה הכרטיס שלי...אני מאוד מרוצה...

http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=3471

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים