עבור לתוכן

ללכת על רפרנס של 4870 או לחכות?

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

זה פעם ראשונה אי פעם שאני שוקל ברצינות ללכת על כרטיס של ATI.

אין לי ניסיון בתחום, וכיוון שכרגע יש רק כרטיסי רפרנס בישראל (ראיתי GYGABYTE ו- CLUB3D),

השאלה היא האם לקנות עכשיו או שיש טעם לחכות?

בסקיי פיסי לכאורה יש 4870 עם גיגה זכרון. מישהו ראה בנצ'ים של הכרטיס? נותן משהו ברזולוציות 19"?

תודה.

פורסם

לחכות למה...?

וגיגה לא ייתן לך כלום ב19''

עדיף אפילו שתיקח 4850 שיריץ לך הכל חלק על 19'' ואת ה400 תשמור לקנייה הבאה.

פורסם

ברזולוציה כמו שלך (19'') הייתי לוקח כרטיס 4850 , בהחלט ניתן לקחת את הכרטיסים שהצעת פשוט צריך להגדיל את מהירות סיבוב המאוורר במערכת ההפעלה.

בעקרון יש את הכרטיס הזה שהוא עם קירור יותר טוב אבל לא שווה 200 ש"ח נוספים

http://tms.co.il/product/5748

אין לך שום צורך ביותר מ 512MB זיכרון עם המסך שלך...

פורסם

אין שום צורך בלעלות את מהירות המאוורר.. הכרטיס דואג לעצמו יפה גם לבד.. הוא לא ממש צריך טובות שלכם..

(ואני אומר את זה מנסיון ובדיקות שעשיתי אצלי לכרטיס - בקרוב אפתח דיון חדש בו אפרסם תוצאות..)

ומה הכוונה שלך בכרטיסי רפרנס ? כאילו כרטיסים שלא ATI עצמה מייצרת ?

כי אם כן אז גם לא תמצא כאלו.. אני לא חושב שהם עדיין מייצרים וגם אם כן - הם יהיו זהים לכרטיסים של חברות אחרות..

פורסם
  • מחבר

רפרנס הכוונה AS IS הכרטיסים ש ATI מספקת ליצרנים. יותר מאוחר בדרך כלל יוצאים כרטיסים עם קירור טוב יותר, אוברקלוק, BIOS שונה וכל מיני שטויות אחרות.

השאלה, האם כדי לחכות לכרטיסים כאלו או ליצרנים אחרים שהכרטיסים שלהם עוד לא הגיעו לישראל?

ולגבי 4850, אני ממש לא מבין את כל האנשים שממליצים עליו בגלל רזולוציה קטנה. כרטיס מעולה, אבל ראיתי מספיק בנצ'ים כדי להגיד בצורה חד משמעית שגם על 19" יש הבדל לא מבוטל במהירות ששווה את ההפרש במחיר. למשל, ב COD4, על 1680X1050 ההבדל בין הכרטיסים הוא 20 FPS (ראה ביקורת ב- ANANDTECH). אז נניח שב- 1280X1024 ההבדל יהיה קטן יותר, נניח 15 FPS...זה עדיין קריטי.

יש לזכור שלא לכל אחד יש מחשב מפלצת שיפיק את אותם הביצוים כמו בביקורות השונות שיש ברשת ולכן כל תוספת מהירות חשובה. זה לפחות דעתי.

פורסם

אם ההבדל היה בין 20 ל 40 פריימים אז זה היה משמעותי (20 לא שחיק ו 40 כן) , אבל כאשר ההבדל הוא נגיד בין 60 ל 80 אז לא מעניין אף אחד כי המשחק יפעל מעולה על שני הכרטיסים (4850/4870) ...

פורסם

בתור בעלים של HD4850 אני בהחלט יכול להעיד שלא היה מזיק אם היה לי HD4870. בהחלט ניתן להרגיש שקשה לכרטיס לספק FPS שחיק כאשר שמים הגדרות מרביות בקרייסיס גם על 1280X1024.. (הגדרות מרביות מבחינתי = FSAAX4 , AFX16 , SETTINGS - HIGH)..

אבל, בשאר המשחקים הוא בהחלט עושה את העבודה.

השאלה היא שוב, למה פותח הדיון מצפה מהכרטיס ואיזה ספק כוח יש לו .. (וכמובן - תקציב)

פורסם
  • מחבר

בתור בעלים של HD4850 אני בהחלט יכול להעיד שלא היה מזיק אם היה לי HD4870. בהחלט ניתן להרגיש שקשה לכרטיס לספק FPS שחיק כאשר שמים הגדרות מרביות בקרייסיס גם על 1280X1024.. (הגדרות מרביות מבחינתי = FSAAX4 , AFX16 , SETTINGS - HIGH)..

אבל, בשאר המשחקים הוא בהחלט עושה את העבודה.

השאלה היא שוב, למה פותח הדיון מצפה מהכרטיס ואיזה ספק כוח יש לו .. (וכמובן - תקציב)

האמת זה בכלל לא הסיבה לפתיחת השרשור. רק רציתי לדעת אם יש יצרנים שכדאי לחכות לדגמים שלהם או לא.

בכל מקרה, אני מצפה מהכרטיס להריץ לי את המשחקים של שנה וחצי, שנתיים הקרובות בהגדרות גבוהות ובצורה חלקה.

אני יודע שאם אני יחסוך עכשיו 400 שקל, יש מצב טוב שאני יצטער על זה בתקופת הקריסמס.

הסיבה היחידה שאני רואה לקניית 4850 היא חיסכון לאלה שלא יכולים להרשות לעצמם ובטוח שלא הרזולוציה הנמוכה.

אגב, הספק כוח שלי : TAGAN 2FORCE TG530-U22 530Watt.

פורסם

לא תהיה לספק שום בעיה עם הכרטיסים הנ"ל ...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים