עבור לתוכן

מתי תהייה מורגשת הורדת המחירים בארץ?

Featured Replies

פורסם

ברור.

רק שכמובן חנות לא מיבאת מחול (לרוב), ולכן זה תלוי בספק של החנות הספציפית.

• תגובות 40
  • צפיות 3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ברור.

רק שכמובן חנות לא מיבאת מחול (לרוב), ולכן זה תלוי בספק של החנות הספציפית.

נו כה אחי אבל זה לא משנה זה אותו דבר

אם הם משלמים לספק 800 שקל על מעבד ואינטל מודיעה על הורדת מחירים אז הם יורידו את המחירים רק אחרי שהם מכרו את המעבד

כי הם רוצים להרוויח ולא להפסיד....

פורסם

שלום לכולם

בחנות האינטרנט של rsm.co.il

המעבד עולה ב גרסת BOX 818 ש"ח

ובגרסת TRAY 814 ש"ח

מיכאל

פורסם

איזה מעבד בדיוק?

פורסם

Q6600.

פורסם

נו זה ברור

הם לא מורידים תמחירים ישר

מה אתם חושבים

הם מייבאים את זה מחול ומשלמים נגיד 800 שקל על מעבד

אז למה שאם תהיה ירידה אז הם ימכרו את זה בפחות?

הם רוצים להרוויח ולא להפסיד

ולכן רק מתי שהם יסיימו תמלאי של המעבדים לפני הירידה הם יורידו את המחירים באמת

שבוע וחצי עד שבועיים אני מאמין

ואל תשחו גם את הדולר

הצרכך מחפש את המוצר הזול ואם חנויות לא מורידות מחיר ולא מתאימות את עצמם לשוק למה

שהצרכן יקנה מהם ? מצד שני כשהמחיר עולה הם מעלים את המחיר ללא קשר למחיר שהם קנו מהיבואן.

הצרכן לא אשם שהחנויות נתקעות עם מלאים בגלל חישוב מוטעה בזמן הרכישה, יש מחיר שוק לכל מוצר

ומי שלא עומד בו מפסיד לקוחות.

פורסם

SKYPC הורידו את המחיר ראשונים והעלו, בזמן האחרון הם מעלים את המחירים לכל המוצרים בחנות. פעם הם היו זולים...

הינה השינויים בדולר מהשפל ועד היום

http://www.bankisrael.gov.il/heb.shearim/pict.php?table=_01&day=05&month=08&year=2008&period=30

זה הרבה אבל לא מפסיק בשביל לעשות את המחיר ב 50 שקל.

פורסם

יש הרבה מרכיבים בתחשיב עלות המכירה לצרכן.

החל ממיקום החנות (מיסים), זמינות מלאי, צוות וכו'.

ZAP משמש כמנוע השוואת מחירים כאשר כל אחד רוצה להופיע ראשון עם עלות נמוכה.

אך חנות גם אמורה להרוויח.

מתח הרווחים בענף המחשבים בארץ הינו נמוך, למרות הצריחה "גנבים, גנבים".

ראו את מספר החנויות שנסגרו לאחרונה והסיקו את המסקנות.

אם החנות היתה מרוויחה היא היתה מן הסתם ממשיכה לחיות.

הצרכן הסופי מעבר לטעם המתוק של מחיר הכישה צריך גם לחשוב מעט קדימה

על נושא שירות ואחריות.

והנה נקודה למחשבה,

האם יבואן שהחנות לא שילמה לו עבור הטובין שהיא רכשה אמור לתת אחריות למוצר שהוא לא קיבל תמורה תמורתם?

צביקה

פורסם

תקרא על זאפ באינטרנט, האתר הזה ממש לא טוב להשוואת מחירים ויש כאלה שאומרים שהוא אפילו פוגע (אומרים שאם חנות מוכרת מוצר במחיר זול בהשוואה לחנויות האחרות זאפ פונה אליהם שיעלו את המחיר ואם הם לא מעלים אז מורידים את הפרסום שלהם) והיו עוד כל מיני דברים כאלה.

פורסם

אכן הרווחים בתחום היום הם נמוכים מאוד וזה לא מעט בזכות האייבורי והאחרים, במיוחד רשתות, מנסים להשוואות או להתקרב למחירים שלהם.

זה מגיע עד אבסורד, ואני אתן דוגמא: חבר קנה למשרד מחשב מרשת ידועה ב 900 ש"ח כולל מע"מ, אחר כך התקשר וסיפר לי שבזמן שאיש מכירות הוציא חשבונית והמסך שלו היה מסובב חצי לכוון הלקוח, החבר שלי ראה שדה "אחוז הרווחיות" שהיה על 9.8% . הוא היה בהלם, "מה על המחשב מרוויחים 90 ש"ח כולל מע"מ וצריכים להיות אחראי עליו שלוש שנים?". אז לא פלא שהחנויות ודי וותיקות וידועות בזמן אחרון נסגרות. יש לציין שפירסומים של חבילות זולות של אייבורי הם לא בדיוק תואמים את המציאות שבה נתקל הלקוח בחנות. מעטים הם המקרים שהוא יצליח לרכוש את החבילה כמו שהיא, בד"כ איש מכירות יצליח להפוך את העסקה לכדאית ע"י השחלות. אך מגיע אותו לקוח לחנות שכונתית ומראה את הפירסום של אייבורי, ומה יכולים לעשות בחנות כאשר מחיר העלות שלהם הוא יותר יקר מאשר מחיר סופי ללקוח באייבורי ? הם לא מוכרים, הלקוח הולך לאייבורי שם משחילים לו, בסוף זה לא יוצא זול והוא יוצא עם מחשב במחיר רגיל וציוד מיושן. והחנויות שנתנות שרות ויחס ללקוח נסגרות.

פורסם

זה באמת מעניין. בתכלס רוב האנשים שקונים מחשב חדש קונים מאייבורי. כנראה הישראלים ואולי לא רק הישראלים, אלא בני האדם אוהבים לקנות כמה שיותר בזול. ובאמת המחירים באייבורי הם מאוד זולים בהשוואה לאלטרנטיבות. תסתכלו בעיתון של אתמול בידיעות וגם במעריב איזה מחשב יש שם ב1040 שקל עם לוח אם של אסוס צ'יפסט G31 ו2 ג'יגה זיכרון במהירות של 800. אין מה לעשות הרוב המוחלט קונים מחשבים מאייבורי וזה עובדה.

פורסם
  • מחבר

זה יקרה עוד השבוע ההורדה?

פורסם

שאלה טובה...

בשישי אני מתכנן לקנות E8500 ב-925 ש"ח.

שווה לחכות עוד שבוע ?

פורסם
  • מחבר

שאלה טובה...

בשישי אני מתכנן לקנות E8500 ב-925 ש"ח.

שווה לחכות עוד שבוע ?

אני רוצה בקרוב לעשות שידרוג קטן למחשב לכן אני שואל.

פורסם

כבר היו דיונים על זה כולל הדיון על מחירי FOXPC למעבד ב-Q9450, ועד שלא תבינו ממה נובע ההבדל במחיר תמשיכו ותמשיכו להיות נגררים אחרי חנויות שמיבאות מוצרים בייבוא אפור ו/או מגרזנות מחיר ע"מ ליצור שתי אשליות:

1.ואוווו..החנות הזאת זולה.

2.כל שאר החנויות "גנבים".

ובפעם המיליון: אם חנות תרכוש מעבד X ממפיץ מורשה שזה חיון או איסטרוניקס(כאשר איסטרוניקס חזקה ויש לה את המלאי הגדול ביותר לדעתי ומידיעתי) המחיר יהיה פחות או יותר זהה בשאר החנויות שמושכות מהם ציוד שהם מייבאים. עד כמה שידוע לי הם גם היבואנים הרשמיים של creative.

אם נניח יש מחיר לא סביר ,שההפרש בינו לבין חנות שמוכרת ביבוא רשמי של אחת מהחברות הוא גדול יותר הווה אומר שמשהו כמו שנאמר..מסריח.כולם חכמים ורוצים זול אבל כשיש צורך בשירות של המוצר עלולים להתקל בקיר אטום, שכן ה"יבואן" לא יטרח להתעסק עם מוצר rma כמו שאמר צביקה באחד הדיונים, וגם אין לו את היכולת והמשאבים להחזיר את המוצר שהרי הוא יובא בדרך עקיפה.

עכשיו נשאלת השאלה כמו שפעם אני זוכר היה דיון על מוצרי לוג'יטק, האם לשלם עוד 20-30% תוספת למוצר ולקבל אחריות גדולה יותר והחלפה בחדש(מדיניות לוג'יטק), או לרכוש מנועה( אני זוכר אותם מהדיון על העכברים מלפני שנה בערך..) המחיר מופחת אבל אחריות לשנה.

מצד שני..תהיה צודקת הטענה והרמת הגבה שאם מחיר של מעבד כמו Q9450 אצל FOX נמכר ב-1200 מדוע חנות אחרת צריכה לרכוש את אותו המעבד ולמכור אותו ב-1500 ויותר?? כאילו..מי "שוחט" אותנו הצרכנים? החנויות או היבואנים/מפיצים? מאוד הייתי שמח אם היתה תשובה מדוע מעבד כזה יכול להמכר בארץ ב-1200ש"ח בעוד אותו המעבד בייבוא רשמי יימכר בתוספת של כ-25% :bash: :bash:.

יבואו היבואנים ויגידו: ייבוא..מיסים..וכל מיני חרטאטות, אבל גם הצד השני FOX לצורך הדוגמה גם יש לו "מיסים".."ייבוא" וכו'..אז מה ההבדל? אולי שווה לא לרכוש בייבוא רשמי ולדעתי זאת הדרך שנוקטת אחת מרשתות המחשבים הגדולה בארץ מבלי לנקוב בשמות, ולכן כמעט כל מוצר שלהם זול יותר!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים