עבור לתוכן

שאלה לגבי קניה של זכרונות

Featured Replies

פורסם

היי

יש לי את הלוח אם הבא :Gigabyte GA-8I945P-G ויש לי 1GB של זכרון, רציתי להגדיל את נפח הזכרון שלי ל 2GB אבל ראיתי שיש כל מיני דברים שצריך לקחת בחשבון שקונים זכרונות: CL , Mhz , והטכנולוגית DDR / DDR II

כרגע יש לי את הזכרונות הבאים : PQI DDR2 1024MB (512MBx2) 667MHZ DUAL CHANNEL CL4 TURBO ורציתי לדעת אם אני יכול לשים את הזכרונות האלו במקומם: G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL5 ?

הבעיה היא שאני לא יודע מכיוון שה CL וה Mhz שונים ואני לא כל כך מבין בזה, אם אני יכול לשים, ובמה הלוח אם שלי תומך בכלל.

אשמח לקבל הסבר על הזכרונות והלוח אם וההתאמה שצריכה להיות בינהם ,

תודה לכל העוזרים

פורסם

הלוח תומך עד מהירות 667 מסוג DDR2. אתה עדיין יכול לשים זכרונות במהירות 800, אלא שהם יעבדו ב667 בהתאם למגבלות הלוח. ולמה לשים במקום? שים בנוסף ויהיו לך 3 גיגה. עקרונית, התזמונים (CL) נקבעים לפי הזכרון האיטי יותר, כלומר CL5 בשבילך, אבל כאשר אתה מפעיל זכרונות 800 על 667, לא צריכה להיות שום בעיה אם תגדיר ידנית תזמונים של CL4 דרך הביוס במקום ה5 הרגיל שלהם.

מעבר לכך - תקרא את הדיון הזה:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=351355

פורסם
  • מחבר

תודה על ההסבר, אבל לא הבנתי משהו בקשר ל CL

ככל שהמספר יותר גבוהה כך מהירות התזמון יותר נמוכה או הפוך ?!

פורסם

עדיף CL נמוך. אלה בכלל לא מהירויות, אלא "עיכובים" עד שהזכרון מבצע פעולות מסויימות שנובעים מזמן חיפוש וכדומה.

פורסם
  • מחבר

עדיף CL נמוך. אלה בכלל לא מהירויות, אלא "עיכובים" עד שהזכרון מבצע פעולות מסויימות שנובעים מזמן חיפוש וכדומה.

אוקיי הבנתי,

תודה על התגובה המהירה :jump:

עריכה:

יש לי עוד שאלה קטנה

קרונית, התזמונים (CL) נקבעים לפי הזכרון האיטי יותר, כלומר CL5 בשבילך, אבל כאשר אתה מפעיל זכרונות 800 על 667, לא צריכה להיות שום בעיה אם תגדיר ידנית תזמונים של CL4 דרך הביוס במקום ה5 הרגיל שלהם.

לא יכול להגרם נזק במידה ואני מגדיר אותם לעבוד על 4CL ?!

או שהסיכוי הוא אפסי ?

כי אם יש סיכוי אפילו קטנטן אני מעדיף לא לעשות את זה ...

פורסם

נזק תמידי לא ייגרם. עשויות לצוץ בעיות מסויימות (בסבירות נמוכה. ייתכן שמערכת ההפעלה גם לא תעלה בכלל, בסבירות עוד יותר נמוכה), אבל אם זה קורה אתה פשוט מחזיר את ההגדרות הישנות בביוס.

פורסם
  • מחבר

נזק ללוח אם או לזכרון לא יכול להיות ?

כאילו שישרפו או משהו כזה...

פורסם

לא ישרפו ולא שום דבר אחר.

פורסם

כמו ש-vic07 אמר לך, לא ייגרם שום נזק לזכרונות.

הדבר היחיד הוא שלא תנצל את מהירות הזכרונות והם בפועל יפעלו ב-667MHz.

בעבודה יש לי סטיק זכרונות שמהיר ממה שמאפשר הלוח, אני עובד עם המצב הזה כבר שנתיים ללא בעיות. :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים