עבור לתוכן

המלצה על ספר טוב . . .

Featured Replies

• תגובות 55
  • צפיות 3.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא מזמן קראתי את גנבת הספרים, בעברית. ואני בטוח שהספר מעולה גם באנגלית. אז מאד מומלץ: The Book Thief.

ולפני מספר שעות קפצתי לצומת ספרים וקניתי ספר שמכיל את שני הסיפורים הראשונים על חניבעל לקטר: Red Dragon + Silence of the Lambs.

אין כמו ספרים על רוצחים פסיכופטיים, התיאורים, האימה, המתח, זה פשוט מושלם :)

קראתי ספר או שניים של סטיבן קינג באנגלית, הוא סופר מעולה, קצת חופר אבל הדמויות שלו נבנות בצורה הכי טובה שיש והעלילות שלו מלאות דמין ומתח.

לגבי הספרים שכתב הבן של הרברט (חולית), הם פשוט גרועים בהשוואה למקור. התחלתי לקרוא את הג'יהאד הבלטרייאני, והפסקתי בשליש הספר, זה היה פשוט משעמם בצורה מחרידה. המון תיאורים של קרבות ומהלכי עניינים אבל הדמויות היו שטחיות לחלוטין, ולא היה מתח בכלל.

לעומת זאת חולית, משיח חולית, וילדי חולית הם ספרים מצוינים. לא קראתי אותם באנגלית אבל הם היו מאד מהנים ונשברתי בקיסר האל של חולית (מי שקרא את הספר יבין אותי)

אגב יש פה לעוד מישהו המלצות לגבי ספרי מתח פסיכולוגיים? אני מחפש משהו שייכנס לי לעצמות ולא ירפה :)

פורסם

אני מוכרח לציין שאין בכלל מה להשוות בין התרגום של חולית למקור. אני אישית קראתי את הסדרה לפני שתרגמו ספרים שבאו

אחרי "משיח חולית" ונהנתי מכל ספר (במיוחד ילדי חולית) כשקראתי אותם אח"כ בתרגום העברי פשוט התאכזבתי. בקשר

לספרים של הבן - הם יותר אקשן ופחות עומק אבל הם סותמים הרבה חורים בעלילה. (לא היית רוצה לדעת מי הן המטרונות הכבודות

לדוגמא? ומי זוג הזקנים שפרנק הרברט כתב עליהם בבית הלשכה?)

פורסם

אני מוכרח לציין שאין בכלל מה להשוות בין התרגום של חולית למקור. אני אישית קראתי את הסדרה לפני שתרגמו ספרים שבאו

אחרי "משיח חולית" ונהנתי מכל ספר (במיוחד ילדי חולית) כשקראתי אותם אח"כ בתרגום העברי פשוט התאכזבתי. בקשר

לספרים של הבן - הם יותר אקשן ופחות עומק אבל הם סותמים הרבה חורים בעלילה. (לא היית רוצה לדעת מי הן המטרונות הכבודות

לדוגמא? ומי זוג הזקנים שפרנק הרברט כתב עליהם בבית הלשכה?)

התרגום של הספר הראשון נחשב לאחד מתרגומי המד"ב הטובים ביותר. המתרגם גם ביצע עבודת מחקר ובדק את המשמעות מאחורי המונחים והשמות על מנת ליצור תרגום שנאמן גם לרוח הדברים ולא רק לתוכנם. עולם המושגים של חולית לא דובר אנגלית, עיקרי האמוניה של הדמויות בסיפור וחלק גדול מהמונחים הם כאמור יודאו-איסלמיים. חלק גדול משמות הדמויות הם ממקור אינדו-פרסי, הפרמנים (דררים) משלבים עקרונות התנהגות ואמונה בדווים ושיעים ביחד עם מיסטיקה ממקור יהודי ואמונה בגלגול נפשות וצבירת זכרונות עבר שמקורה אאל"ט בהודו. כל הסמטוחה הזאת דווקא נשמעת לא רע בעברית.

אחד הדברים המיוחדים בחולית הוא שמדובר בעולם שהוא אולי תיאור עתידני של עולמנו אנו, אבל זר ומסתורי לחלוטין. דיויד לינץ' הבין את רוח הדברים ביוצרו את העיבוד הקולנוע לספר (אבל פספס עם העלילה, אלוהים ישמור) כשהוא יצר שלל דמויות משונות, תלבושות מופרכות ואווירה זרה ומנוכרת. מה שלא השתנה הוא האופי והפוליטיקה האנושיים, הכוח המשחית של הדת ומוסדותיה, של המשיחיות ושל מסעות צלב (מוטיב חוזר בסיפורי חולית, כל פעם מכיוון אחר). יש חורים רבים בעלילה ובידיעותיו של הקורא, אולם הכתיבה הרהוטה והכניסה לעולם כל כך מסתורי הופכת חורים אלו לחלק מהעניין. הרבה דברים התרחשו ב-10,000 השנים שחלפו על לעידן חולית, הסופר מתייחס לדברים אלו כמובנים מאליהם, משום שכך הם נראים מנקודת מבטם של הדמויות. הקורא הנבון ובעל הדימיון אמור להקיש ולבנות בעצמו את ההיסטוריה והרקע של עולם חולית מפיסות המידע המפוזרות בספר.

פורסם

אפשר להשיג גם ספרי אודיו טובים אם זה מעניין אתכם.

אני שמעתי את BELGARIAD באנגלית תוך כדי עבודה ונהניתי מאוד, הקריין עשה עבודה נפלאה.

(רק סדרה הראשונה , בסדרת ההמשך הקריין התעייף ולא עשה עבודה טובה :lol:).

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Belgariad

פשוט סיפור מרתק.

קראתי אותו בעברית כילד וכמעט ולא זכרתי כלום.

פורסם

ממליצה על 1984 של ג'ורג' ארוול.

"המוזיקה של המספרים הראשוניים" של מרכוס דוסוטוי.

פורסם

קראתי לא מזמן (חצי מ)המוזיקה של המספרים הראשוניים. ספר חביב, בסגנון של ספריו של סיימון סינג (סודות ההפצנה, המשפט האחרון של פרמה). העדפתי את הספרים של סיימון סינג.

פורסם

למי שרק מתחיל לשפר את האנגלית הספרותית שלו וחובב מד"ב ולחובבי מד"ב בכלל, מומלץ לנסות קבצים של סיפורי מד"ב קצרים.

פורמט הסיפור הקצר הולם היטב את המד"ב, וכמה מהרעיונות המבריקים בתחום הועלו במסגרת סיפור קצר זה או אחר. בשנות ה-60 וה-70 יצאו כמה קבצים ידועים של סיפורים כאלו, פחות הם פחות פופולריים. לא פשוט להשיג אותם, אפשר לנסות בחנויות יד שניה, אבל הסיפורים האלו כוללים פנינים מדהימות ולעיתים היוו את ההשראה לספרים או סרטים מאוחרים יותר.

פורסם
היא סידרה, יש לכם המלצות איך לקרוא?

לפי העלילות? [מכשפות - מוות וכו'?] או פשוט לפי סדר הוצאה לאור?

אני גם לא בטוח שיצא לי לקרוא את כולם

מה שבטוח הוא שאני חייב להשיג את small gods

הסדר חשוב! הדמויות מתפתחות לאורך הסידרה והעלילה בנויה על זה שאתה יודע מה קרה בספרים הקודמים. תקרא לפי הסדר שהספרים פורסמו. יש ארבע עלילות עיקריות שונות - ספרי המכשפות, ספרי המוות, ספרי המשמר וספרי רינסווינד הקוסם - וכאמור עדיף לקרוא אותן לפי הסדר שלהן.

לגבי אוספי מד"ב ופנטזיה באנגלית - מצטרף להמלצה. נוח יותר לקרוא סיפורים קצרים בתור התחלה כדי להשתפר בשפה. שתי המלצות: אוספים של זוכי פרס ההוגו(בעברית פורסם חלק שנקרא"מדע בדיוני-הטוב שבטוב"). ראיתי בחנויות ספרים משומשים. Legends - שלושה ספרים של סיפורי פנטזיה ממיטב הסופרים שערך הסופר רוברט סילברברג.

פורסם

אני קראתי בחוסר סדר מוחלט, וזה מעולם לא הפריע לי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים