עבור לתוכן

החלפת הקירור של FREEZER 7 והתייעצות

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם;

כאמור בכותרת החלפתי את המאוורר שבא עם הפריזר 7 שלי במאוורר 120 מ"מ של ארקטיק קולינג, חיברתי את הקירור עם אזיקונים.

ההתלבטות שלי הייתה לאן לחבר את חיבור החשמל של המאוורר, מכיוון שהחיבור נראה דיי דומה לחיבור של המאורר למעבד, אך בעל מקום ל3 פינים ולא ל4.

האם ניתן לחבר אותו ליציאה של הקירור למעבד ובכך לגרום לו להסתובב במהירות משתנה, או להשאירו במקום המתאים לו (נכון לעכשיו מחובר לSYS FAN)?

קישור לאתר של AC:

http://www.arctic-cooling.com/fans2.php?idx=101

תודה לעונים :xyxthumbs:

פורסם

אתה יכול לשלוט בו גם ב 3 פינים

פורסם
  • מחבר

איך? כל תוכנה שהורדתי לא תומכת בלוח אם שלי (משום מה תמוהה, לוח אם דיי נפוץ [במפרט מימין]) שהתוכנות כוללות בין היתר speedfan ו motherboard monitor.

פורסם

איך? כל תוכנה שהורדתי לא תומכת בלוח אם שלי (משום מה תמוהה, לוח אם דיי נפוץ [במפרט מימין]) שהתוכנות כוללות בין היתר speedfan ו motherboard monitor.

אתה לא חייב תוכנה..כנס לביוס...

פורסם
  • מחבר

ובביוס איך אני משנה את המהירות? אני מזכיר שמדובר במאוורר שמחובר ל"sys fan" ולא ל"cpu fan"

פורסם

1. למה לא לחבר אותו לחיבור של המעבד ?

2. לרוב אפשר לשלוט גם על שאר החיבורים בלוח אם..תכנס לאפשרויות בביוס ותבדוק..

פורסם
  • מחבר

1)כי החיבור שונה (כמו שאמרתי, 4 פינים לעומת 3) ותיארתי לעצמי שהפין הנוסף הוא בדיוק האופציה לשליטה בסיבובים, לא?

2)בדקתי, ואין כזו אופציה, רק אופציה לשלוט על המהירות של מאוורר המעבד.

פורסם

אפשר לשנות מהירות של מאווררים גם בלי הפין הרביעי.

אני בטוח שתמצאו לא מעט הסברים לPWM ברשת, אבל בקיצור זה אומר Pulse Width Modulation וזוהי שיטה לקביעת מהירות של מנועי DC ובכלל שליטה למשל במאווררים. מה שמאפיין שיטה זו הוא שהקשר בין הרכיב למקור המתח נדלק ונכבה במהירות גבוהה. (למשל 30Hz - ב30 פעמים בשניה אחת) ע"י שינוי המתח פר שניה במצב בו מדליקים ומכבים במהירות, המאוורר 'רואה' אחרת כמה וולט הוא מקבל.

לדוגמא מתח של 12V כשהיחס בין זמן שהוא כבוי לזמן שהוא דלוק הוא 50:50, המאוורר "יראה" 6V, וכך הלאה לגבי 25:75 ל9V.

יתרון בכל זה הוא בזבוז נמוך של מתח ובכל זאת קבלת המתח הרצוי. אין שימוש בנגד לקבלת מתח נמוך כי הנגד בעצמו צרכן.

מבחינת הפינים זה משתנה בין הלוחות אך אצלי למשל (ובכל יתר הלוחות הדומים של Gigabyte) זה כך:

PWM_pinouts.jpg

* P1 - Ground

* P2 - 12V+ / PWM signal

* P3 - Tachometer signal

* P4 - PWM signal

כלומר- אם יש לכם חיבור של 4 פינים בלוח אם והמאוורר שאתם מחברים בעל רק 3 פינים- אתם יכולים באמצעות קונפיגורציה פשוטה בביוס לשלוט בו עם תוכנה כדוגמאת SpeedFan.

פורסם
  • מחבר

נהדר, תשובה טובה מזאת לא הייתי יכול לבקש, אעדכן כשאחבר את המאוורר למקום של המעבד.

עריכה: אוקיי המאוורר מדשדש על 1300\1400 RPM, בהחלט שקט יותר, אך מוזר מאחר ובאותם הטמפ' המאוורר 80 מ"מ של הפריזר היה על 2000, זה תקין?

פורסם

לפרייזר יש מאוורר בגודל 10 ס"מ +-..

וכן מכיוון שהמאוורר שהתקנת גדול יותר ..הוא דורש פחות RPM על מנת לקבל אותו CFM...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים