עבור לתוכן

עזרה/מהירות אינטרנט בפני עצמה

Featured Replies

פורסם

נדמה לי שכתבתי פעם הודעה דומה למה שאני הולך לכתוב עכשיו. נדמה לי שלא ענו לי, אז אני אנסה את מזלי שוב.

יש לי 2 מחשבים בבית. אחד בחדר שלי ואחד בחדר של אחי.

המחשב הראשון (בחדר של אחי) מחובר ישירות לאינטרנט דרך מודם וכבל USB (ספק +תשתית) וגולש במהירות 1.5 מגה.

המחשב בחדר שלי (מחשב נייד לצורך העניין) מחובר לאינטרנט דרך המחשב הראשון. הכיצד? באמצעות כבל מוצלב אדום היוצא מהמארז

של המחשב הראשון אל המחשב הנייד שלי. חשוב לציין שלא ניתן לגלוש באינטרנט במחשב שלי אם במחשב הראשון לא התחברו לאינטרנט.

אוקיי, אני מניח שעד כאן הבנתם את הסיטואציה.

עכשיו, אני סובל כל הזמן ממהירות אינטרנט די נמוכה במקרה שאחי מוריד במחשב שלו דרך אימיול או סתם דרך תוכנת שיתוף אחרת.

זה משפיע על המעבר האיטי שלי בין אתרים בהם אני גולש, וכמובן משפיע על מהירות ההורדה שלי.

ישנה דרך מסויימת לעשות את המחשב שלי עם מהירות גלישה בפני עצמה שלא תהיה מושפעת ממה שקורה במחשב הראשון? כלומר,

האם אני יכול באיזושהי דרך להוריד במהירות המקסימלית במחשב שלי בלי שום קשר למה שאחי עושה במחשב שלו?

האם אני צריך להיות מחובר ישירות למודם אחר ובכך להפריד לגמרי בין שני המחשבים או שיש דרך יותר פשוטה? (הבנתי שראוטר איננו הפתרון מכיון שהוא

מחלק את המהירויות בין שני המחשבים ואת זה, כאמור, אני לא רוצה).

תודה לעוזרים.

פורסם

מה שאתה צריך זה לחלק את המהירות בין המחשבים

אופציה ראשונה זה לקנות תוכנת Netlimiter ולהתקין במחשב של אחיך, ואז להגביל באמצעותה את רוחב הפס שהוא מנצל

והואפציה השניה יקרה מידי אז היא לא מתאימה למשתמש ביתי וזה מתג מנוהל.

והאופציה האחרונה, זה פשוט לבקש ממנו להגביל את מהירות ההורדה ובעיקר ההעלאה של האימיול

יש אפשרות כזאת בהגדרות

פורסם

הכי פשוט לקנות נתב וזהו. ה-ICS הזה זה פיסת טינופת. מעולם לא ראיתי מישהו שבאמת מרוצה ממנו.

300 ש"ח והבעיה תסתדר.

רק נקודה למחשב, לא משנה התצורה, אם משתמש אחד מפעיל תוכנת שיתוף קבצים, זה הולך לאכול את הרוחב פס של כל הרשת.

פורסם

^^

שמת לב שאתה סותר את עצמך?

בכל מקרה, אתה לא יכול לקבל את המקס' מהרוחב פס ובאותו הזמן שאחיך גם ישתמש ברוחב פס (אני מקווה שזה ברור לך)

מכאן יש שני אפשרויות (שאני מודע להם)

1. כמו שכבר ציינו להגביל את המחשב של אחיך בעזרת תוכנה למהירות כלשהי (down&up) נגיד ל 20Kb ואז אתה תוכל להוריד

ב 187-20= 167Kb (המינמום)

2. יש נתבים בעל שרות שנקרא Qos שנותנים עדיפות לפרוטוקולים מסויומים / כתובת IP /פורט.

לא יודע עד כמה השירות הזה באמת עוזר אבל תריץ חיפוש ברשת.

פורסם

לא ממש סתרתי את עצמי. ICS זה זבל גם בלי שיתוף קבצים, זאת הייתה הכוונה שלי :)

פורסם
  • מחבר

רגע, אני לא יכול לקנות מודם ולהתחבר דרכו לאינטרנט ובכך להסיר לגמרי את התלות במחשב של אחי?

פורסם

בעקרון אתה תוכל (אלא אם כן אתה ב ADSL, אני חושב שאפשר רק מנוי אחד על על קו טלפון)

אבל פתרון זה לא משתלם מבחינת המחיר לעניות דעתי.

פורסם

פתרון לא יכול להיות לא משתלם בגלל המחיר. המחיר זה פקטור שמחשבים אם זה משתלם או לא. אתה יכול להגיד שזה הפתרון הכי יקר, אבל זה לא אומר שזה לא שווה.

פורסם

אני מקווה שתוכל לישון עכשיו בלילה. :silly:

פורסם

כמו תינוק ;)

פורסם

וואוו, אוקיי... :o

טוב אני אנסה להסביר פה כמה מושגים ובעיות. :-\

אתה כרגע מחובר בשיטה שנקראת ADHOC - מחשב ראשי מתחבר לרשת ומחשבי משנה מתחברים דרך המחשב.

זאת שיטה נורא ישנה ושווה לת*ת. :nono:

אתה לא יכול לחבר מודם נוסף לאותו הקו (בADSL), זה כמו שתחבר שני טלפונים על אותו קו ותנסה לחייג בו-זמנית לשני מספרים שונים - אף אחד לא יעבוד.

עכשיו בכל רשת (אלא אם אכן הוגדר QOS) אם אחד המחשבים מריץ תוכנה שמשתמשת בהרבה רוחב פס זה יאיט את כל הרשת לכולם.

הפתרון שלך הוא אכן או להתקין תוכנה שתגביל את רוחב הפס של המחשב או לעבור למודם רשת עם ראוטר ולהגדיר בראוטר QOS.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים