עבור לתוכן

כרטיסי זכרון - כמה חשובה המהירות?

Featured Replies

פורסם

בהמשך לת'רד שפתחתי פה לפני כמה שבועות, אני מתכנן כנראה לקנות את ה-Fuji F100FD.

אני רוצה כמובן לקנות גם כרטיס זכרון מתאים (4gb או 8gb, עדיין לא החלטתי) ואני תוהה כמה חשובה המהירות (גם לתמונות וגם לסרטים).

עשיתי חיפוש ומצאתי קצת הודעות בנושא, אבל הן היו די ישנות ואני לא יודע אם הן רלוונטיות למצלמות חדשות או לכרטיסים חדשים.

נ.ב. מרגיז קצת שהחנויות שמוכרות מצלמות בזול, מוכרות את הכרטיסים ביוקר...

פורסם

לא מזמן חפרתי בפורומים השונים בעולם כדי למצוא את התשובה לגבי ה- D80 שלי.

הגעתי למסקנה שבמקרה שלי, אפילו X66 לא יגביל אותי גם ברצף הצילום המקסימלי שהמצלמה מאפשרת (והוא באמת לא. אני פשוט מצלם רצפים ולא מרגיש כלום).

במקרה שלך, כל כרטיס זיכרון יספיק. לך על משהו זול ואמין. X66 יהיה אוברקיל מטורף בשבילך.

פורסם

ה-Ultra II נחשב פשרה טובה בין מחיר לביצועים.

פורסם

תירא למצלמות היום יש באפר פנימי שבזמן צילום רציף מכניס לשם (ב D80 באיכות הכי טובה זה מהשהו 23 תמנות נירא לי) מה שאומר בעצם שעד שהבאפר לא התמלא לא תיהיה העטה של הצילום בישביל שיהיה זמן למצלמה להכניס את התמונות לזיכרון..

בישביל תמונות וסירטונים כרטיס בסיסי יעשה את העבודה , כרטיס יותר מהיר בנוסף יתן לך ריקון באפר(אם קיים ביכלל בדגם שאתה קונה) יותר מהיר ובנוסף העברת הקבצים למחשב תיהיה יותר מהירה אם זה חשוב לך.

ולשאלה מה עדיף 8 או 4 ג'יגה אז התשובה שלי היא כזאת , עדיף כמה כרטיסים קטנים (2 של 4 במקום 8 נגיד) כי אם נידפק לך הכרטיס אז לפחות שחלק מהתמנות מהכרטיס השני ישארו לך.

פורסם
  • מחבר

נשמע הגיוני. אין עדיפות משמעותית ל-8gb מבחינת מחיר (המחיר של 8gb הוא ממש פי 2 מהמחיר של 4gb).

מה גם שהמחירים רק ילכו וירדו בכל מקרה.

פורסם

אבל אל תשכח שאתה מסתובב עם שני כרטיסים, יש יותר סיכוי שתאבד אותם

פורסם
  • מחבר

אני בספק שאני אעשה משהו כזה.

אם כבר אז אני אקנה כרטיס של 4, ואם אי פעם אני אצטרך יותר (מה שלא יקרה בזמן הקרוב) אני פשוט אקנה כרטיס חדש של 8 או יותר (בהנחה שהמחירים ירדו עד אז).

פורסם

המהירות חשובה כי אם יש לך מצלמה שמצלמת נגיד 6 פריימים בשניה

ויש לך כרטיס איטי אז לא עשית בזה כלום אתה לא מנצל את המצלמה עד הסוף

וחוץ מזה כרטיס קח מינמום מהירות של X80

אם המחיר מתאפשר קח גם X133כמובן יהיה שיפור, וזה כמובן מתבטא גם במהירות תגובה

לדעתי תקנה את זה

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=695538

בתור אחד שמצלם בSLR חצי מקצועית המהירות חשובה

גם אם זה מצלמת פוקט

תתחדש ! :)

פורסם

במצלמות קומפקטיות יש באפר לא קטן ומספיק זיכרון הכי פשוט בישביל לצלם רצפים.

מה גם שמצלמה קומפקטית לא עושה 6 פריימים בשניה ואולי גם לא חצי.

כל מה שאמרו פה על מהירות צילום רצפים הוא שטויות עבורך ולא משמעותי.

ההבדל האמיתי שתרגיש הוא במהירות צפיה בתמונות במצלמה עצמה ובהעברה של התמונות למחשב.

אני הייתי הולך על ultraII, מחירים סבירים עבור כרטיס איכותי.

תיזהר מזיופים:

http://www.google.co.il/search?hl=iw&q=fake+sandisk+sd

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

יש לי פנסוניק TZ5,הביאו לי אותה עם כרטיס סטנדרטי של קינגסטון מאוד הציקו לי זמני העברת הקצים למחשב,בערך 2M/S שזה מאוד איטי(ולא החיבור לא מגיל כי עם DOK הו די מהיר) אז קניתי ULTRA II שטוען למהירות של 15M/S ואכן שחיברתי את הכרטיס בלבד לקורא כרטיסים מובנה במחשב נייד המהירות הייתה טובה מאוד...אבל בחיבור דרך המצלמה היה די איטי :s05:..חשבתי שמצלמה המדור האחרון תהיה יותר מהירה...

פורסם

אל תקנה kingston, זה החברה הכי ג'נרית שיש, ציוד סוג ב'..

פורסם

על מה לעזאזל הוא מדבר? ^^^

עריכה: לא שמתי לב שמדובר על צילום, סורי טעות שלי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים