עבור לתוכן

לא מצליח לשלוט על מאורר המעבד בשם צורה

Featured Replies

פורסם

שים בתמונה מס' 1 את PWM 1,2,3 MODE על SOFTWARE CONTROLLED, לחץ על אישור ונסה להוריד שוב את אחוזי המאוורר.

• תגובות 34
  • צפיות 2.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אלי תראה בביוס את ה SMART FAN הקטע הזה לקוח מתוך החוברת של הלוח

CPU Smart FAN Control

Enables or disables the CPU fan speed control function. Enabled allows the CPU fan to run at

different speed according to the CPU temperature. You can adjust the fan speed with EasyTune

based on system requirements. If disabled, CPU fan runs at full speed. (Default: Enabled)

ואז אתה יכול להשתמש בתוכנה המקורית של הלוח EasyTune 5 Pro נמצא בדיסק הדרייברים של הלוח וגם לשים על אוטומט לפי חם המעבד

רק אל תשכח לדעתי אתה חייב מאוורר בעל 4 חוטים וכדאי לך לקנות את הפריזר 7 פרו מחיר של כ 120 ש"ח אחרת חבל על הזמן שלך .... דווח

פורסם

חחחח יאוווווו כמה פעמים להגיד? אתם צריכים להגדיר גם בביוס!!!

תגדיר PWM בביוס ואז תעשה מה שעשית בתוכנה..

פורסם

מה אתה מתלהב הוא צריך לראות קודם בביוס אחרי שהוא יבחר באופצייה של SMART אם יהיה לו בכלל PWM אולי לא יהיה כי זה מוגדר אוטומטי בפנים

ובשביל מה הוא צריך את התוכנה הזו יש לו EASY TUNE מקורי של הלוח ואני אומר שזה יעבוד רק עם מאוורר 4 חוטים

פורסם
  • מחבר

אנשים עשיתי את ה smart fan בביוס על on, אין שם אפשרות pwn כנראה שזה אותו דבר

ושיניתי כל מה שצריך ב SPEEDFAN וכלום לא עזר, ניסיתי גם כשזה על OFF ועדיין כלום לא השתנה....

ניסיתי גם עם התוכנה של הלוח אם שארתם לי, אני לא בטוח ששיניתי בה מה שצריך לשנות אבל בכל מקרה

זה גם לא עזר....

מה עוד אפשר לעשות ?

פורסם

אוקיי בדקתי את העניין שלך.. אין לך PWM בביוס כמו שאמרת.

אז יש לך 2 ברירות

או שתנסה SmartGuardian בהגדרות כמו שהראתי לך ב-SpeedFan

או שתחבר את חיבור ה3פינים של לחיבור SYS_FAN2.

דרך אגב.. האם כשאתה עושה ON בSMART FAN בביוס.. האם במאמץ יש שינוי בRPM של המאוורר?

וכשאני מתכוון מאמץ אז הכוונה היא לפחות ל 3DMARK06 (יש דרכים לדעת את הRPM גם כשאתה לא יכול לראות את התוכנה, אז אל תנחש לפי איך שזה נשמע, כי זה לא אומר כלום.)

פורסם
  • מחבר

איך יכול להיות שבלוח אם כ"כ מתקדם (רשום בחתימה) אין PWM, זה ממש מעצבן :pissed: והזוי.... ???

לא אמרת כלום על SMART GUARDIAN, אלא רק על SOFTWARE CONTROLED, למרות שניסיתי גם את

זה וזה לא שינה כלום. מה זה אומר בעצם שאין לי שם דרך להוריד את סיבובי המאורר שלי ?

מה זה יעזור אם אני אחבר אותו ל SYS_FAN2 ?

אגב, אין לי 3DMARK06....

פורסם

קודם כל, יש לך SYS_FAN2 ו-CPU_FAN אשר לשניהם 4 פינים כאשר אחד מהארבעה הוא שליטה במהירות המאוורר.

לפי מה שאני רואה בחוברת של לוח שלך, הCPU_FAN נותן את הSpeedControl בפין האחרון כלומר אתה לא מחובר אליו מכיוון ושאתה עם 3 פינים. אבל לSYS_FAN2 הפין הזה הוא באמצע ולא אחרון אז כנראה שאתה תצליח לשלוט בו אם תחבר אותו לשם. וגם אם לא תצליח לשלוט בו, אני מבין מהחוברת שהוא נותן 5V במקום 12V אז אולי הוא פשוט יעבוד לאט יותר כברירת מחדל של המתח שהוא מקבל.

PWM היא שליטה בצורה מסוימת על המאווררים אך גם בלעדיה ניתן לשלוט בהם. ב-manual של הלוח שלך לא מצאתי בכלל את הביטוי "PWM" אז אני מניח שאין לך, אך עדין יש לך שליטה עליהם.

פורסם
  • מחבר

הבנתי אותך אחי, קודם כל ממש תודה על העזרה האדיבה וסחתיין על הבקיאות,

קבל ח"ח עצבני וכן יירבו אנשים כמוך :xyxthumbs:

אני עוד מעט אפתח את המארז ואעשה מה שאמרת בתקווה שזה יעזור....

אני כבר אעדכן, שוב תודה אחי.[br]פורסם בתאריך: 6.08.2008 בשעה 17:27:56

חיברתי את המאורר ל SYS_FAN, יש לו 3 פינים, זה משנה אם ל SYS_FAN או SYS_FAN2 כמו שכתבת ?

עכשיו השאלה היא אם אני צריך לעשות SMARTFAN על ON בביוס או לא ?

אחרי שחיברתי את המאורר ל SPEED_FAN הוא נמצא בתוכנת SPEEDFAN תחת FAN 4 והבעיה היא שאני לא יכול

לשנות אמ הסיבובים שלו, יש אפשרות רק לשלושה בתוכנה.

מה אתה אומר אחי ?

פורסם
  • מחבר

!_Nike_! חיברתי עכשיו לאן שאמרת וברוך השם סוף כל סוף אני מצליח לשלוט במאורר !!!! :yelclap:

אין ספק שאתה תותח עולמי אחי, אם אתה שואל אותי צריכים להעלות אותך דרגה פה בפורום ;), תמיכה טכנית במיטבה !

מודה לך מאוד ומעריך את כל העזרה אח שלי גיבור.

עכשיו עוד כמה שאלות, אני יכול להסתמך על הטמפ' של ה SPEEDFAN אומר לי או שזה לא מדויק ? מה שמעניןן שב EVEREST הטמפ'

שונות ב סביבות 5 מעלות לעומת SPEEDFAN.... צירפתי תמונה. בכל מקרה מה הטמפ' המומלצת למעבד ?

ועד שאלה, האם כדאי לי בכ"ז להחילף את המאורר ל AC PRO 7 או משהו אחר ?

[attachment deleted by admin]

פורסם

אני שמח שעזרתי לך. :xyxthumbs:

בנוגע לטמפ' השונות. הורדתי את Everest ואצלי זה דווקא זהה. לא הייתי רוצה לשגע אותך בכך שתוריד עוד תוכנות, אבל אני מציע לבדוק את CoreTemp ו-RealTemp כי אלו 2 תוכנות שאני יודע בוודאות מה ה-Tjunction המקסימלי שלהן. אני חושב שתוכל למצוא את שתיהן במדור ההורדות שבאתר.

פורסם
  • מחבר

סבבה אני אנסה אותן אבל השאלה הכי חשובה היא מה הטמפ' עבודה המומלצת למעבד ?

פורסם

אלי יופי ויפה המדריך שכתב nike ,,רק תגיד שאני יבין מה זה נותן לך שאתה תבחר לילה מהירות איטית ?וואם יהיה חום מוגבר למעבד....?

למה לא תגדיר על אוטומט בחום גהוה מהיר ובחום נמוך איטי יותר , יש אפשרות לעשות זאת בתוכנה המקורית של הלוח רק תגדיר נכון באחוזים וככה תפתור

את עצמך מלשנות ולבדוק מצב חום כל פעם אז מה כל העינוי הזה עם התוכנה ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים