עבור לתוכן

הרכבת מפרטים בחו"ל - מכס,משקל וכדומה

Featured Replies

פורסם

שלום.

ראיתי באחד האשכולות שאין מכס על מוצרי מחשבים, כגון כרטיסי מסך,מעבדים וכו'.

הרעיון קסם לי, משום שבקרוב אני אהיה בארצות הברית, ואני גם צריך מחשב, אז חשבתי להרכיב לי מפרט בחו"ל ולהביא אותו ארצה.

חשבתי לקנות הכל בחו"ל, חוץ ממארז, שיהיה קצת קשה להביא.

הכנתי כמה שאלות, אשמח אם תוכלו לעזור לי:

1. האם אכן אין שום מכס ו/או מע"מ על חומרה מחו"ל?

2. כדאי להביא חומרה משם? קצת קשה יהיה לנצל אחריות

3. מה כדאי להביא מחו"ל? איך המחירים של Newegg לעומת הארץ? (אני יודע שיותר זולים, אבל האם הם מספיק כדאיים כדי לרכוש משם)

4. כדאי להביא HDDים במטוס? זה לא ינזק מכל הדרך?

5. הספק שם מותאם לארצות הברית? או שכל הספקים אותו הדבר?

תודה רבה,

דורון :)

פורסם

אין מכס אבל יש מע"מ 15 %

קח בחשבון שמשלוח של כמה ק"ג לארץ עלול להיות יקר ( תלוי כמה ק"ג )

אם אתה מביא את זה אישית עם מישהו מארה"ב לארץ , אז יכול להיות שלא יתפסו אותך

אבל אם כן , תכין את הארנק .

רשת החשמל בארה"ב עובדת על 110 וולט ,

הרבה מן הספקי כח הם אוניברסלים = 110~220 , אבל לא תמיד , צריך לבדוק את זה , אחרת תצטרך לקנות שנאי מ 220 ל 110 .

מה שהופך את זה ללא משתלם בכלל .

פורסם

יש בדרך כלל סוייטץ אדום שמעביר בין 110 ל-220.. תסתכל בתמונה ובמפרט ותראה שהוא קיים..

פורסם
אחרת תצטרך לקנות שנאי מ 220 ל 110 .

מה שהופך את זה ללא משתלם בכלל .

אותו שנאי עולה 35 שקלים, למה זה יוצא לא משתלם?

פורסם

newegg לא מקבלים כרטיסי אשראי בינ"ל למיטב ידיעתי, רק כאלו שהונפקו בארה"ב ועם כתובת חיוב בארה"ב (או דואר צבאי אמריקאי).

רוב הספקים המודרניים האיכותיים הם voltage autosensing, אין להם שום מתג, חבר וסע (תבדוק את המפרט הספציפי לפני כן). חוץ מהספק, כל שאר רכיבי המחשב עובדים על DC ולא ממש מעניין אותם מה המתח בשקע.

הספק הנוכחי שלי הוא יבוא אפור מארה"ב (הגיע גם עם כבל אמריקאי), אין לו שום מתג, חיברתי למחשב, חיברתי לשקע בבית ויאללה לעבודה.

אפשר להביא הכל מחו"ל, אבל רצוי להביא דברים קטנים ועמידים או ציוד שעולה בארץ המון ביחס למחיר בארה"ב (לדוגמא - כרטיסי קול מקצועיים, ציוד קירור מים יחודי, מחשבים ניידים אולטרא-קומפקטיים).

שכח מאחריות.

הדבר הכי טוב שהבאתי עד היום מארה"ב היה סכין מטבח, עלה שם 50 דולר ובארץ אין אותו בכלל (מקביל לסכין של 500 ש"ח), אין סיכוי שהוא ינזק או יתקלקל בדרך, אין שום סוגיה של אחריות והמוכסים בנמל התעופה לא ממש שמים על זה.

פורסם

אותו שנאי עולה 35 שקלים, למה זה יוצא לא משתלם?

תלוי לכמה וואט , שנאי להרבה וואט . לדוגמא , לספק כח למחשב (W400-600 ) זה כבר עסק לא משתלם .

http://www.amperel.co.il/categories/20041

פורסם
תלוי לכמה וואט , שנאי להרבה וואט . לדוגמא , לספק כח למחשב (W400-600 ) זה כבר עסק לא משתלם .

צודק, אני התכוונתי לרכיבים קטנים כמו עכבר נטען או דברים מהסגנון הזה. הפתרון הוא לקנות את הספק בארץ, ואת כל השאר בחו"ל.

פורסם

99% מהספקים הרציניים (לא כל מיני no-names) הם עם מתח כניסה אוניברסלי. דווקא ספק אין שום בעיה לרכוש בארה"ב.

כפי שכבר ציינתי בהודעתי הקודמת, הספק שיש לי כרגע במחשב הוא יבוא אפור מארה"ב ולא הייתה שום בעיה להפעיל אותו. כל הדיוק על שנאים במקרה הזה הוא מיותר.

פורסם
  • מחבר

newegg לא מקבלים כרטיסי אשראי בינ"ל למיטב ידיעתי, רק כאלו שהונפקו בארה"ב ועם כתובת חיוב בארה"ב (או דואר צבאי אמריקאי).

הם מקבלים PAYPAL, זה בסדר מבחינתי...

המע"מ הופך את זה ללא ריווחי, כי אומנם לא ניצלתי את האחריות במחשב הנוכחי, אבל לכו תדעו מה יהיה על החלקים שנוסעים אלפי קילומטרים בתיק ונזרקים מפה לשם, ועוד להוסיף מע"מ, זה כבר לא כדאי.

מסתבר שהמחירים גם לא כ"כ זולים, לדוגמא הQ6600

בארץ הוא עולה כ900 שקלים, ובNEWEGG הוא עולה כ700 שקלים (אם מחשבים לפי 1$=3.5ש"ח)

תוסיפו עוד 15% מע"מ וזה יוצא 800 שקל

לקחתי את המפרט הזה והרכבתי אותו בNEWEGG

48967915yk0.th.jpg

בזכרונות היו המון אפשרויות, וכולן נראו לי זהות, אז לקחתי את הראשון, צורב סתם לקחתי...

יצא כמו שאתם רואים יצא 780$, לפי XE + מע"מ זה יוצא 3167 שקלים, לפני הרכבה.

ואל תשכחו שלקחתי גם מארז, שזה לא אפשרי להביא משם.

קיצר לא אפשרי :(

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים