עבור לתוכן

ארטיפקטים - בטוח נובע מחימום יתר?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.קודם כל הכרטיס מסך הוא 7900GT של eVGA.

לא יודע מה זה אומר לכם אבל ה-Core Bus: 500 Mhz

וה- Memory Bus: 750 Mhz

וכשקניתי את הכרטיס אמרו לי שזו גרסא מומהרת של הכרטיס מהמפעל (רשום על הכרטיס CO, ולא התבלבלתי זה לא OC. חח אין לי מושג מה CO אומר).

אז הבעיה היא כזו: יש לי ארטיפקטים במשחקים (לא רק כבדים) וזה לא רק במשחק אחד. אתם יודעים, העיוותים האלה בגרפיקה, שיש לפעמים איזה פס שמתארך לאורך כל המסך ומעוות את כל התמונה.

לפעמים זה גם מגיע לדסקטופ ולגלישה - אני מקבל לפעמים נקודות אדומות וצבעוניות על המסך שנראות כמו פיקסלים שרופים אבל הן נעלמות מדי פעם, אם אני מעביר עליהן חלון למשל. וגם המחשב ממש מרעיש לפעמים אפילו במשחקי פלאש או shockwave פשוטים.

הטמפ' במנוחה היא בד"כ - 52-53 צלזיוס, ואחרי שאני משחק GEARS OF WAR ומכווץ, הטמפ' מגיעה ל-75 מעלות פלוס מינוס. (בדקתי את המעלות בעזרת הקונטרול פאנל של NVIDIA, לא יודע כמה זה מדויק בכל מקרה). זה חם מדי? זה מה שגורם לארטיפקטים?

אח שלי אמר לי ללכת לקנות קירור חדש לכרטיס מסך, אבל יכול להיות שזה בכלל לא הבעיה לכן אני מברר פה. ואולי אפשר פשוט לתקן את הכרטיס עצמו או את המאוורר שלו? הרי פעם זה עבד בסדר ועכשיו לא.

מה אתם אומרים?

תודה לעונים.

פורסם

הבעייה היא בכרטיס 100 אחוז... לך תחזיר אותו לחנות קנה כ.מ נורמאלי ה7900 שלך לא רלוונטי לימינו...

פורסם
  • מחבר

אל תגזים, אני עדיין מריץ משחקים על Med-High.

הבעיה היא שאם אני מחליף כרטיס למשהו יותר חזק,

יהיה לי צוואר בקבוק בגלל שהמעבד בכלל עבר זמנו (האמת שמעולם לא היה לו ממש זמן): Pentium D 3.0Ghz

פורסם

הכרטיס באחריות? אם כן והחנות קרובה, תן להם אותו שיבדקו.

אם לא(לכל אחת מהשאלות), תוציא אותו ותבדוק שלא הצטבר אבק על המאוורר(בהנחה שיש לך כזה)- ופשוט תנקה את המאורר.

לא רשמת מה הטמפ' של המעבד/לוח(בדגש על המעבד)?

אולי רצוי להכניס עוד מאוורר למארז בשביל לשפר את הסירקולציה?

פורסם

לא אבק ולא נעליים. זאת בעיה מוכרת של ה 7900GT במיוחד כל אלו המומהרים מהיצרן..

הבעיה נובעת מכך שהזכרונות של הכרטיסים האלה דפוק וזה ממש בא ליידי ביטוי כאשר מעלים לו את התדר שנקבע לו מ NVIDIA..

היתה לי (ולעוד אלפים בעולם..) את הבעיה שאתה מתאר והחליפו לי את הכרטיס (מזל שזה קרה לי שבועיים לפני פקיעת האחריות עליו..)..

הבעיה היתה מוכרת בעולם והיוותה (לא בצורה רשמית) אחת הסיבות לכך שהכרטיס ירד מייצור מאד מהר ועברו לייצר במקומו את ה 7950..

פורסם
  • מחבר

וואו אני בשוק.

אני ארוץ לברר אם יש לי אחריות, מזל שהחנות באמת קרובה לבית.

תודה רבה

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

לא אבק ולא נעליים. זאת בעיה מוכרת של ה 7900GT במיוחד כל אלו המומהרים מהיצרן..

הבעיה נובעת מכך שהזכרונות של הכרטיסים האלה דפוק וזה ממש בא ליידי ביטוי כאשר מעלים לו את התדר שנקבע לו מ NVIDIA..

היתה לי (ולעוד אלפים בעולם..) את הבעיה שאתה מתאר והחליפו לי את הכרטיס (מזל שזה קרה לי שבועיים לפני פקיעת האחריות עליו..)..

הבעיה היתה מוכרת בעולם והיוותה (לא בצורה רשמית) אחת הסיבות לכך שהכרטיס ירד מייצור מאד מהר ועברו לייצר במקומו את ה 7950..

מצטער על ההקפצה אבל אני רוצה לשאול עוד שאלה ואין טעם לפתוח דיון חדש.

אז... מה זה זכרונות דפוקים? הם מתחממים? יחידת קירור לא תעזור?

פורסם

קודם כל הגזמת על מה שאמרת על המעבד שלך...

אתה בקלות יכול לקחת 9600GT\GSO...

ואם יש ארטיפקטים במעלות נמוכות זה כמעט בטוח הליבה של הכרטיס... - היא נדפקה.

אם יש אחרויות תחליף, אם אין תחליף.

פורסם
  • מחבר

קודם כל הגזמת על מה שאמרת על המעבד שלך...

אתה בקלות יכול לקחת 9600GT\GSO...

ואם יש ארטיפקטים במעלות נמוכות זה כמעט בטוח הליבה של הכרטיס... - היא נדפקה.

אם יש אחרויות תחליף, אם אין תחליף.

נגמרה האחריות, אבל אולי אני אוכל להתחנן ל-KSP לקבל זיכוי, כי בדיעבד מכרו לי כרטיס פגום.

[להגיד להם שאני קונה אצלם את כל המחשבים שלי ואני לקוח קבוע, אולי זה יעבוד ;) ]

אז בוא נשנה קצת את הכיוון של הדיון. איזה גרסא של 9600GT שווה לי לקנות?

פורסם

מה המפרט המחשב המלא שלך?

פורסם
  • מחבר

מה המפרט המחשב המלא שלך?

Pentium D 930 3.0 GHz

Corsair DDR-2 667 512 X 2

לוח אם GIGABYTE 8I945P-G

פורסם

איזה ספק?

ותקנה עוד גיגה זיכרון... כי אז הזיכרון קצת יגביל אותך...

ומה התקציב?

כמה אתה תקבל על הכרטיס הנוכחי שלך? (החזר\משהו)

פורסם
  • מחבר

איזה ספק?

ותקנה עוד גיגה זיכרון... כי אז הזיכרון קצת יגביל אותך...

ומה התקציב?

כמה אתה תקבל על הכרטיס הנוכחי שלך? (החזר\משהו)

480W גנרי שהגיע עם המארז

התקציב - רצוי מתחת ל-1000 שקל.

בנוגע לזיכרון, אולי אפשר את ה-9600 ב-600 ואז את הכסף שנותר בעוד זכרון.

בנוגע להחזר, עוד לא הלכתי ל-KSP אז אני לא יודע. אבל אני לא חושב שיש טעם לקנות איזה משהו מטורף HIGH END, אם יהיה החזר אני מעדיף להשתמש בו בשביל להוזיל, לא בשביל לקחת כרטיס יותר טוב במחיר משתלם יותר.

פורסם

קח 9800GT במידה ואתה רוצה 4GB של זכרון.

אם אתה מוכן לקחת 2GB של זכרון, תנסה להכניס בתקציב ספק כוח כמו: FSP 450PNR או 400PNR

מאוד מומלץ להחליף את הזכרון והספק, ואפילו לרדת ל 9600GT אם זה לא נכנס בתקציב, בשביל להוסיף זכרון.

פורסם
  • מחבר

קח 9800GT במידה ואתה רוצה 4GB של זכרון.

אם אתה מוכן לקחת 2GB של זכרון, תנסה להכניס בתקציב ספק כוח כמו: FSP 450PNR או 400PNR

מאוד מומלץ להחליף את הזכרון והספק, ואפילו לרדת ל 9600GT אם זה לא נכנס בתקציב, בשביל להוסיף זכרון.

אין את הדגמים של הספקים שציינת ב-KSP, וגם המחירים שם של הכרטיסים די יקרים אני חושב (650 ל-9600GT של ג'יגה בייט וה-9800GT היחיד שהם מציעים של ג'יגה בייט עולה 950).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים