עבור לתוכן

MacBook - BootCamp? Leopard? XP? מתלבט קשות...

Featured Replies

פורסם

היי :)

קניתי מקבוק (אמנם משומש, אבל נראה כמו חדש) - שבא כבר מותקן עם BootCamp + Leopard + XP, והאמת... בחיים לא עבדתי עם OS X, וקצת נבהלתי - לא ממש היה לי נוח :)

לדעתי רוב השימוש שלי יהיה בXP...

גודל הדיסק - 120GB, כשהוא מחולק חצי-חצי לXP ולOSX, והחלוקה הזאת לא נכונה בעיניי... במיוחד בגלל שכשאני עושה בוט עם XP הוא לא מצליח לגשת לדיסק של הOSX (להיפך כן)...

אני כרגע קצת מתלבט אם בכלל להיפטר מה OSX, ולהתקין מחדש את הXP, או אם להתקין מחדש - אבל לחלק את הדיסק אחרת (6-7 ג'יגה לOSX יספיקו? - ואת כל השאר לXP)...

מה דעתכם? להשאיר את הOSX?

בכל מקרה - אשמח לקבל גם קווי מתאר כלליים של מה אני הולך לעבור - מבחינת התקנה מחדש של המערכת כולה, איך מתקינים מחדש את 2 מערכות ההפעלה ומגדירים את גדלי הפארטישנים מחדש (אין כרגע שום דאטה על הדיסק שאני צריך, ככה שאין לי חשש מאיבוד מידע)?

המון תודה,

דודי.

פורסם

אתה לא יכול להתקין רק XP

אתה חייב להתקין OSX (לקנות דיסק, להכניס, בהתקנה לפרמט את הכל, להתקין) ואז להתקין את הBC, ואז להתקין XP ולהגדיר מחיצות

פורסם

תמכור כמה שיותר מהר! ותקנה מחשב שמיועד להריץ WIN XP/VISTA.

את הרושם והפלצנות תשאיר לפאנבוייס של אפל.

פורסם

היי :)

קניתי מקבוק (אמנם משומש, אבל נראה כמו חדש) - שבא כבר מותקן עם BootCamp + Leopard + XP, והאמת... בחיים לא עבדתי עם OS X, וקצת נבהלתי - לא ממש היה לי נוח :)

לדעתי רוב השימוש שלי יהיה בXP...

גודל הדיסק - 120GB, כשהוא מחולק חצי-חצי לXP ולOSX, והחלוקה הזאת לא נכונה בעיניי... במיוחד בגלל שכשאני עושה בוט עם XP הוא לא מצליח לגשת לדיסק של הOSX (להיפך כן)...

אני כרגע קצת מתלבט אם בכלל להיפטר מה OSX, ולהתקין מחדש את הXP, או אם להתקין מחדש - אבל לחלק את הדיסק אחרת (6-7 ג'יגה לOSX יספיקו? - ואת כל השאר לXP)...

מה דעתכם? להשאיר את הOSX?

בכל מקרה - אשמח לקבל גם קווי מתאר כלליים של מה אני הולך לעבור - מבחינת התקנה מחדש של המערכת כולה, איך מתקינים מחדש את 2 מערכות ההפעלה ומגדירים את גדלי הפארטישנים מחדש (אין כרגע שום דאטה על הדיסק שאני צריך, ככה שאין לי חשש מאיבוד מידע)?

המון תודה,

דודי.

תתקין MACDRIVE בXP ותיהיה לך גישה לHFS+

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על כל התגובות!

התקנתי בסוף XP על גבי ה OSX שהיה כבר מותקן על המק (אגב - הOS X היה כלול במחיר של המק - קניתי יד שניה), עם BOOT CAMP...

השארתי 17GB לOSX ואת השאר לטובת הXP, והתקנתי MACDRIVE (תודה NoAmN :)

התקנתי גם Input Remapper שבלעדיו ... די סיוט לעבוד, ועם עכבר חיצוני, גם יש רייט-קליק כמו שצריך :)

הבעסה העיקרית כרגע היא שכשאני מחבר מסך חיצוני, הוא לא יכול לשמש כPrimary Monitor - חפרתי המון בגוגל, ולא מצאתי פתרון...

כרטיס המסך הוא Intel 945 Express (מקבוק, 13")...

יש למישהו מושג? זה אפשרי בכלל?

תודה,

דודי

פורסם

לא אפשרי (תחת OSX), הדרך היחידה היא לעבוד רק עם המסך החיצוני

פורסם

תודה רבה על כל התגובות!

התקנתי בסוף XP על גבי ה OSX שהיה כבר מותקן על המק (אגב - הOS X היה כלול במחיר של המק - קניתי יד שניה), עם BOOT CAMP...

השארתי 17GB לOSX ואת השאר לטובת הXP, והתקנתי MACDRIVE (תודה NoAmN :)

התקנתי גם Input Remapper שבלעדיו ... די סיוט לעבוד, ועם עכבר חיצוני, גם יש רייט-קליק כמו שצריך :)

הבעסה העיקרית כרגע היא שכשאני מחבר מסך חיצוני, הוא לא יכול לשמש כPrimary Monitor - חפרתי המון בגוגל, ולא מצאתי פתרון...

כרטיס המסך הוא Intel 945 Express (מקבוק, 13")...

יש למישהו מושג? זה אפשרי בכלל?

תודה,

דודי

אין בעיה ;)

אם אתה רוצה גם לגישה מלאה לNTFS דרך המק ( שתוכל גם לכתוב ולא רק לקרוא) תתקין NTFS-3G - חינמי או paragon ntfs שעולה כסף אבל נחשב ליותר טוב לפי מה שהבנתי

פורסם

אני רק לא הבנתי דבר אחד

למה קנית MAC אם בעצם השימוש העיקרי שלך במחשב הוא עם ה XP?

איפה הפואנטה פה

פורסם
  • מחבר

לא אפשרי (תחת OSX), הדרך היחידה היא לעבוד רק עם המסך החיצוני

הרשה לי לתקן אותך, די בקלות הצלחתי לעשות את זה תחת OS X... (שקצת "השתפשפתי" עליה, והתחלתי להתרגל :)... סוף סוף) אם אתה מעוניין, אני גם אסביר איך...

הבעיה נותרה רק ב-XP,שם אפשר רק את המסך של המקבוק עצמו כ-primary

אני רק לא הבנתי דבר אחד

למה קנית MAC אם בעצם השימוש העיקרי שלך במחשב הוא עם ה XP?

איפה הפואנטה פה

היתה לי הזדמנות טובה (כמו שציינתי, יד שניה) למחשב עם חומרה מצויינת (מעבד T7400, זכרון - 2GB, צורב DVDR, דיסק של 120GB) - שנראה מצויין (שזה אולי לא השיקול העיקרי, אבל זה בהחלט תרם להחלטה הסופית), במחיר טוב... ובידיעה גמורה שאני יכול להתקין עליו XP בזכות BOOT CAMP, הרגשתי בטוח לקנות אותו...

פורסם

אשמח לדעת איך

פורסם
  • מחבר

אם הצלחתי לעלות על פיצ'ר הזה ששועלי OS X ותיקים שכמוכם לא הכירו - אני מסיר בפני עצמי את הכובע :)

סתם, קטונתי. אני עוד במבה צעירה וחסרת פז"מ בכל מה שקשור למקים ולOS X בכלל...

בכל מקרה, אני כרגע לא על הOS X, אז זה לגמרי מהזכרון .. מקווה שזכרתי נכון -

בDisplay Settings, יש 3 "טאבים", לאחד מהם קוראים Arrangement.. שבעיקרון בו מסדרים את מיקום המסכים אחד יחסית לשני (וגם אם מדובר בMirror או בExtended Monitor) - שם כל "מלבן" מייצג מסך, אבל את זה אתם כבר יודעים...

רק שימו לב, לאחד מהמלבנים הללו, יש מן פס עליון כזה - זה המלבן של המסך הPrimary (הפס מייצג את הBar העליון של הOSX - אגב, יש לו שם?)... כל מה שצריך לעשות כדי להפוך את המסך האחר לPrimary, זה לגרור את אותו פס עליון למסך האחר :)

and... voila!

פורסם

הא, נחמד, אני תמיד ניסיתי רק לגרור את החלונות ולא את הלבן :P

פורסם

חעחע כבר עליתי על זה באותו רגע :P

פורסם

אגב, לעבוד עם OS X זה רק עניין של הרגל.

תמשיך לעבוד איתה, אני מבטיח לך שבסופו של דבר תתאהב. ;)

פורסם

אגב, לעבוד עם OS X זה רק עניין של הרגל.

תמשיך לעבוד איתה, אני מבטיח לך שבסופו של דבר תתאהב. ;)

מחזק בהחלט ^^

בשעה-שעתיים הראשונות שלי עם ה IMAC נבהלתי וכל כך התחרטתי שבזבזתי את כספי על זה.

כעת אני מבין שזו אחת ההוצאות החכמות ביותר שעשיתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים