עבור לתוכן

ירידת ביצועים שקשורה לעומס וחום בראווטר, עזרה.

Featured Replies

פורסם

שלום לכם,

לפני כמה ימים פתחתי נושא שבו ביקשתי שתמליצו לי על ראווטר חדש כי חשבתי ששלי התקלקל, מסתבר שלא. פשוט הורדתי את העידכון הקושחה העדכני ביותר מהאתר והוא הסתדר.

לגבי הבעיה הנוכחית,

יש לי ראווטר של Level One דגם WBR-3406TX. שמתי לב למשהו שקורה באופן קבוע. שהראווטר עובד תחת עומסים שעות רצופות לדוגמא תוכנת שיתוף קבצים שפתוחה לכמה שעות או סתם שהוא פתוח כמה ימים רצוף הביצועים ממש יורדים.

שאני נוגע בראווטר הוא מאוד חם ואני לא יודע אם זה משפיע על הביצועים שלו. שאני מכבה אותו ואחרי כמה זמן הוא מתקרר ואני מפעיל אותו אז בבדיקות שאני עושה אני מקבל בדיוק את הביצועים שאני אמור לקבל מהספקית וברגע שהוא מתחמם\תחת עומס רצוף הביצועים יורדים פי 2. בדקתי את זה במשך כמה ימים וזה המצב.

האם זה נורמלי שראווטר מגיב ככה לחום\עומס?

מה אפשר לעשות בנידון?

תודה לכם.

פורסם

נתב, כמו כל דבר בתחום המחשבים, לא פועל טוב בחום.

הקיץ הישראלי ממש לא מטיב עם מוצרי אלקטרוניקה כדוגמאת נתבים ומודמים.

לכן יש כמה דברים שכדאי לעשות:

- לא שים את הנתב/מודם בארון סגור או במקום דחוס.

- לא לערום עליו דברים אחרים.

- לשים אותו במקום מאוורר.

- לשים אותו במקום מוצל שלא מקבל שמש ישירה דרך חלון או פתחים אחרים.

- אם החדר לא ממוזג, כדי שים מאוורר שגם יזרוק רוח על הנתב/מודם.

בכל מקרה, נתב או מודם שמגיב בצורה קיצונית לחום (מעט חום גורם לו לעבוד הרבה פחות טוב) ואין לו בעיה של סילוק חום (יש עליו מאוורר, לא נמצא במקום סגור) הוא מכשיר לקראת סוף החיים. אם מה שהצעתי למעלה לא עוזר כדאי לחשוב על נתב חדש. במידה יש אחריות כדאי לבדוק אפשרות של החלפה.

לגבי עומס של שיתוף קבצים וכיוב', שיתוף קבצים עצמו יכול לגרום לעומס מתמשך בנתב או על החיבור עצמו, כיבוי והדלקה ישנה IP בדר"כ וינקה את הזיכרון של הנתב. זה פיתרון הגיוני ולאו דווקא מראה על בעיה בנתב. אם הוא קופא (אין אינטרנט ואין אפשר לגשת לממשק שלו) בעקבות העומס ובאופן קבוע אז זאת כבר בעיה בנתב עצמו.

פורסם
  • מחבר

הנתב נמצא במקום מרווח ואני אפילו מגביה אותו בצורה כזאת שרוב השטח שלו לא במגע עם השולחן ככה שיותר אוויר זורם מתחתיו.

אחרי שעידכנתי את הקושחה הוא לא קופא יותר ועובד דיי בסדר חוץ מהקטע של "ירידת הביצועים".

אני משתדל אחרי פעילות ארוכה של שיתוף קבצים להחליף IP ולאתחל את הראוטר.

אני מניח שיותר מזה אין לי מה לעשות חוץ מלהחליף לאחד חדש, אני אשאר איתו בינתיים.

תודה רבה לך על התגובה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים