עבור לתוכן

עזרה בקריאת מדדים

Featured Replies

פורסם

שלום, אני חדש בעולם של אינטל ובעולם של כפולי הליבה. פעם הייתי רגיל לטמפרטורה אחת שהוצגה לי והיא הייתה טמפרטורת המעבד. האם מישהו יכול לפרש לי א תכל המדדי םהאלה הללו:

Field Value

Sensor Properties

Sensor Type ITE IT8718F + DES (ISA 290h)

GPU Sensor Type Diode (NV-Diode)

Motherboard Name Gigabyte EP31 / EP35 / EP43 / EP45 / G33 / P31 / P35 Series

Chassis Intrusion Detected Yes

Temperatures

Motherboard 36 °C (97 °F)

CPU 43 °C (109 °F)

CPU #1 / Core #1 68 °C (154 °F)

CPU #1 / Core #2 45 °C (113 °F)

GPU Diode 49 °C (120 °F

איך יכול להיות שיש הפרש גדול כ"כ בין מעבד אחר לשני?

פורסם

בעזרת איזה תוכנה קראת את הטמפרטורות?

פורסם
  • מחבר

בעזרת איזה תוכנה קראת את הטמפרטורות?

evreset

פורסם

Motherboard - בד"כ טמפ' של הצ'יפסט הצפוני.

CPU - טמפ' חיצונית של המעבד.

Core #1/2 - טמפ' פנימית של כל ליבה. כאשר תוכנית שלא מותאמת לריבוי ליבות / מוגדרת לרוץ על ליבה אחת, בהחלט תיתכן התחממות של ליבה אחת יותר מהשנייה.

GPU - טמפ' כרטיס המסך, לא להיבהל אם המספרים עולים עד 80 מעלות במאמץ, לעיתים זהו הנורמל.

פורסם
  • מחבר

Motherboard - בד"כ טמפ' של הצ'יפסט הצפוני.

CPU - טמפ' חיצונית של המעבד.

Core #1/2 - טמפ' פנימית של כל ליבה. כאשר תוכנית שלא מותאמת לריבוי ליבות / מוגדרת לרוץ על ליבה אחת, בהחלט תיתכן התחממות של ליבה אחת יותר מהשנייה.

GPU - טמפ' כרטיס המסך, לא להיבהל אם המספרים עולים עד 80 מעלות במאמץ, לעיתים זהו הנורמל.

מה הכוונה " תוכנית שלא מותאמת לריבוי ליבות" האם אני צריך להגדיר תוכנייות מסיוימות או את הוינדוס בכלל לעבוד עם שתי ליבות? האם קיימת סכנה של התחממות של ליבה אחת יותר מהשניה? ושאלה אחרונה אם יורשה, היכן אוכל למצוא מידע לגבי טווח טמפרטורת תקינות כדי שאוכל לדעת ממה להזהר וממה להמנע?

תודה רבה לך!

פורסם

ככה.. לא כל תוכנית שרצה במחשב מותאמת לעבודה עם ריבוי ליבות (משמע לחלק את המשימות שלה לכל ליבה) וכך רק ליבה אחת פועלת ולא שתיים דבר שיכול להביא להתחממות של ליבה אחת יותר מהשניה.. אין מה לעשות בעניין.. בעתיד תכנית יתאימו יותר לריבוי ליבות (2/4/8 וכו'..).. אין שום סכנה בעניין וזה נורמלי לחלוטין...

זה לא טווח אלא יותר טמפ' מקס' מומלצת.. ובעיקרון פה באתר בסטיקי יש רשימה ובה טמפ' מומלצות..

פורסם

איזה מעבד ולוח יש ברשותך ?

פורסם
  • מחבר

איזה מעבד ולוח יש ברשותך ?

תודה רבה segevon!

ברשותי לוח של ג'יגה בייט p35 ds3l ומעבד e7200

פורסם

E7200 - מקסימום מוחלט - 74 מעלות, מומלץ להישאר מתחת ל 60 מעלות תמיד.

DS3L - מומלץ להישאר מתחת ל 50, אם הטמפ' עולה כדאי לשקול אוורור טוב יותר של המארז.

פורסם
  • מחבר

E7200 - מקסימום מוחלט - 74 מעלות, מומלץ להישאר מתחת ל 60 מעלות תמיד.

DS3L - מומלץ להישאר מתחת ל 50, אם הטמפ' עולה כדאי לשקול אוורור טוב יותר של המארז.

[/quote

תודה!

הds3l זה המדד הזה, נכון? Motherboard 36 °C (97 °F)

אם כך הוא עומד בטווח שציינת.

בנוגע למעבד, יש לי ליבה אחת על 68 והשניה על 43. המחשב הוא חדש יתכן ועל אחת מהליבות לא שמו משחה טרמית? אתה אומר שהטמפרטוה הזו היא לא אופטימלית שכן היא קרובה בפחות מעשר מעלות למטפרטורת המקס' מה לעשות?

פורסם

בד"כ נהוג לא להתייחס לטמפ' הליבה בתוכנות שונות חוץ מאשר CoreTemp, שקוראת את הנתונים מחיישנים מדוייקים יחסית.

לא סביר שהתבצעה מריחה לא שווה בין ליבות. מאוורר סטוק ?

הליבה הזאת חמה יותר באופן קבוע ?

אישית, לא הייתי מתייחס להפרשים האלו כל עוד טמפ' חיישן ה CPU לא היה מגיע לגבולות מסוכנים.

יש לך אפשרות להוריד את הקירור לבצע ניקיון ומריחה מחדש של המשחה התרמית ?

פורסם
  • מחבר

בד"כ נהוג לא להתייחס לטמפ' הליבה בתוכנות שונות חוץ מאשר CoreTemp, שקוראת את הנתונים מחיישנים מדוייקים יחסית.

לא סביר שהתבצעה מריחה לא שווה בין ליבות. מאוורר סטוק ?

הליבה הזאת חמה יותר באופן קבוע ?

אישית, לא הייתי מתייחס להפרשים האלו כל עוד טמפ' חיישן ה CPU לא היה מגיע לגבולות מסוכנים.

יש לך אפשרות להוריד את הקירור לבצע ניקיון ומריחה מחדש של המשחה התרמית ?

התוכנה הנ"ל מאמתת את הטמפרטורות שנתתי. המאורר הוא אכן סטוק. הליבה הזו חמה באופן די קבוע מהשבוע שהשתמשתי במחשב. מה הכוונה " כל עוד טמפ' חיישן הCPU לא מגיע לגבולות מסוכנים"? איפה אני רואה את הנתון הזה ואיך אדע אם הוא מגיע לגבולות מסוכנים? אני מעדיף שלא להפתוח את המארז שכן יש לי מדקבה שמציינת שהסרתה עשויה לפגוע באחריות שלי. האם הפרש הטמפרטורהכזו אינם נפוצים במחשב חדש מהסוג הזה?

אגב יש לי נתון בתכונה שציינת ששמו TJ MAX:105. מהו מציין?

תודה רבה לך על העזרה, פשוט השקעתי מכספי סכום נכבד ואני מפחד שמא משהו רע יקרה.

פורסם
  • מחבר

בבקשה ?

פורסם

Temperatures

Motherboard 36 °C (97 °F)

CPU 43 °C (109 °F)

CPU #1 / Core #1 68 °C (154 °F)

CPU #1 / Core #2 45 °C (113 °F)

GPU Diode 49 °C (120 °F

טמפ' המעבד, בלי כניסה לליבות.

TJ Max זה בעברית הטמפ' שבה המעבד יכבה את עצמו. טמפ' עליונה בהחלט, למרות שלא כדאי להתקרב לתחומי ה-70.

באשר לבעייתך - 2 אפשרויות :

א. לפתוח את המארז (ולקרוע את המדבקה המטופשת), ולבצע מריחה מחדש של משחה תרמית.

ב. לפנות לחנות שממנה קנית / לנותן האחריות, לשאול אותו אודות הבעיה ולבקש פיתרון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים