עבור לתוכן

המחשב קופא (vista 64)

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי מחשב חדש:

Q9300

GIGABYTE P35-DS3L

Mushkin ddr2 4096 800mhz 5-5-5-12

ATI HD4850

corsair cmpsu-450vxeu 450W

הבעיה שלי היא שכל כמה שעות המחשב פתאום קופא.

כשאני אומר קופא אני מתכוון שכל התוכנות שפעלו נעצרות והכל נתקע. alt+ctrl+del לא עובד וגם alt+F4 לא. גם כל הקיצורים האחרים כמו winkey+D או winkey+L לא עובדים. הדבר היחידי שניתן לעשות הוא Restart.

כמו שציינתי מדובר במחשב חדש, הוא עבר בדיקות במעבדה של החנות שממנה קניתי אותו (לפני שקיבלתי אותו) וכמו כן גם אני ביצעתי בדיקות לזיכרון ולדיסק הקשיח שעברו בהצלחה. הבעיה גם לא נובעת מהתחממות כי הטמפרטורות נורמליות.

מישהו מכיר את התופעה? יודע איך לפתור אותה?

תודה מראש

פורסם

לבדוק את המערכת עם כרטיס מסך אחר.

איזה בדיקות הרצת?

MEMTEST לזכרונות, לפחות ל5 שעות, וMHDD לדיסק הקשיח (מדריכים בסטיקי).

פורסם

וכמו כן גם אני ביצעתי בדיקות לזיכרון ולדיסק הקשיח שעברו בהצלחה. הבעיה גם לא נובעת מהתחממות כי הטמפרטורות נורמליות.

פורסם
  • מחבר

אני חושב (וגם מאוד מקווה) שהצלחתי לפתור את הבעיה.

אחרי שינוי של מספר הגדרות בביוס, מחיקת תוכנה שגרמה לשגיאות (לפי ה-event viewer) ומציאת פיתרון לשגיאה נוספת שחזרה על עצמה ב-event viewer המחשב עדיין לא קפא אחרי פעילות של בערך 8 שעות רצוף.

תודה למי שניסה לעזור. אם הבעיה תחזור אכתוב על כך.

פורסם

מה בדיוק שינית בביוס?

תודה.

פורסם
  • מחבר

אם השינוי בהגדרות הביוס פתר את הבעיה אז אני מאמין שזה היה השינוי של HPET MODE מ-64 ביט ל- 32 ביט, שאר הדברים ששיניתי הם שוליים.

אבל שוב, אני לא בטוח שזה היה מה שפתר את הבעיה (אם היא נפתרה בכלל).

פורסם

גם לי יש בעייה כזאת

עם לוח אם EP43-DS3L

ושיניתי בביוס לHPET 32

ןזה עדיין לא פטר לי את הבעייה....

אתה יכול לפרט מה עוד עשית??

פורסם
  • מחבר

כן, כנראה שהבעיה נפתרה. המחשב פועל רצוף כבר מעל 24 שעות בלי להיתקע.

בכל אופן, GrimReaper, הייתי ממליץ לך אחרי שהמחשב קופא ואתה עושה Restart להיכנס ל-event viewer ולבדוק מה השגיאה שמופיעה שם סמוך לשעה שהמחשב קפא (בשביל להיכנס לשם תכתוב בחיפוש שבהתחל בוויסטה event viewer).

תוכל לחפש מידע על השגיאה בגוגל או לכתוב אותה פה. אם זאת השגיאה שהייתה אצלי אשמך לעזור לך ;)

בהצלחה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים