עבור לתוכן

התחממות של המעבד (E6600) ו/או של הכרטיס מסך (8800GTX)

Featured Replies

פורסם

יש לי בעיה כבר מטרידה אותי במשך כמה חודשים, אבל רק עכשיו שהתפנה לי קצת זמן פנוי אני יכול לטפל בה.. ויש לי 2 בעיות עיקריות.

1. הטמפרטורה של הליבות בתוכנה SpeedFan או גם בaiBooster עוברת את ה54 מעלות חצי שעה אחרי שהדלקתי את המחשב וסתם גלשתי באינטרנט..

2. מדי פעם שאני מנסה להדליק את המחשב, אני רואה שהמסך לא נדלק, ובדר"כ שמתי לב שהמחשב נדלק הכרטיס מסך מדליק את המאוורר בעוצמה יחסית גבוה לכמה שניות ואז חוזר להיות שקט - כפי שהבנתי זה המצב הנורמלי שלו.. ומתי שהמסך לא נדלק הוא פשוט ממשיך עם האוורור החזק ולא חוזר להיות שקט..

השאלה שלי היא האם גופי קירור שונים יעשו את העבודה או הבעיה היא של החומרה עצמה? נראה לי חשוב לציין שהטמפ' באיזור הHDים ( 4 ) היא רגילה ולא גבוה מדי.

מפרט:

מארז - CoolerMaster Stacker 831

לוח אם - Asus Striker Extreme

מעבד - E6600

כרטיס מסך - GERFORCE 8800GTX

תודה

פורסם

54 מעלות זה סביר מאד.

למה נראה לך שזאת הבעיה?

התקנת דרייברים עדכניים?

פורסם
  • מחבר

כן, דרייברים עדכניים.

הוא מגיע ל60 לפעמים והוא מאוד רועש יחסית למחשב הזה, כאשר לא הייתה לו את הבעיה הזאת הוא היה ממש שקט וכמעט לא שמעו אותו.

פורסם

הייתי ממליץ להסתכל ב SPEC של הכרטיס באתר היצרן, ולראות עד כמה הוא אמור לעלות מקסימום.

בכללי, אם המאווררים רועשים, שווה לפתוח, לנקות קצת עם אויר דחוס ומברשת (יש לקנות בחנויות מחשבים/ציוד) לסובב את המאווררים קצת עם האצבע ולהרגיש אם הם מסתובבים חלק או יש התנגדות קלה.

לא אמורה להיות שום התנגדות בכלל.

אם יש התנגדות, אפשר לשים טיפה (אבל ממש טיפה) WD40 או כל מסיר חלודה אחר, ולספוג את העודפים עם נייר טואלט או משהו.

תעדכן מה קורה...

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

האם יש לך הצעות לקירור טוב למעבד? שיעשה אותו גם קריר יותר וגם שקט יותר?

תודה רבה.

פורסם

נראה לי שבפורום קירור ואוברקלוקינג יוכלו לעזור לך יותר ממני. שם המומחים האמיתיים לזה.

לי יש קירור משופר כלשהו, ואני אפילו לא זוכר של מי... עלה ~100 ש"ח. שקט לחלוטין, ומחזיק את המעבד על 49 במצב רגיל ו 52 בעבודה קשה.

פורסם

חשבת אולי שהספק מרעיש?

פורסם

1. טמפרטורה נורמלית לימים חמים אלו( כדי להוריד את הטמפ' יש לנקות אבק במידה ויש על גוף הקירור או להחליף לגוף קירור טוב יותר)

2.אתה לא במקרה באוברקלוק? אם לא תנסה לבדוק את הזיכורנות שלך בעזרת Memtest86+

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים