עבור לתוכן

מופנה בעיקר לחברה המזתקנים שבפורום... DOS עזרה!!

Featured Replies

פורסם

מופנה בעיקר לחברה המזתקנים שבפורום... :P

החלתתי להחיות היסטוריה בשביל הכייף האישי שלי ולפעיל את הP1 שלי שקבלתי בגיל 13...

רק שאני לא ממש זוכר איך עובדים בדוס!!! :silly:

התקנתי DOS 6.22 מלא חחה ואני לא זוכר איך אני מעלה את הCD בAUTOEXCE\CONGIG יש לכם מושג או שאתם זוכרים??

פורסם

כנראה שזה פה איפשהו:

http://www.computerhope.com/ac.htm

בתקופה שהיה דוס כל מה שידעתי לעשות זה cd\ ו dir.. וגם אז העדפתי לעבוד עם הנורטון קומנדר.. :P

בהצלחה עם זה :)

פורסם
  • מחבר
:xyxthumbs:
פורסם

מכיוון שמדובר במערכת הפעלה שהיא לא מסדרת windows הדיון מועבר לפורום לינוקס, ינוקס ומערכות הפעלה אחרות.

פורסם

אפשר לפרמט עם פרמטר של לעשות גם BOOT.

או להשתמש בפקודה הידועה SYS (או לא ידועה ?)

פורסם

אפשר לפרמט עם פרמטר של לעשות גם BOOT.

או להשתמש בפקודה הידועה SYS (או לא ידועה ?)

FORMAT /S

בקשר לCD - אתה צריך לעלות את הדרייבר בCONFIG.SYS (לדוגמא:OAKCDROM.SYS היה אחד קלאסי שכולם השתמשו

בו אבל אני לא זוכר את שמו) ואח"כ לטעון בAUTOEXEC.BAT את הבקר MSCDEX.EXE

פורסם

את קובץ הארכיון הדחוס המצ"ב תוכל לפרוש בסביבת DOS עם המחלץ המתאים : http://www.rarlab.com/rar/urar378d.zip .

- תסריט-המעטפת gcd טוען מנהל-התקן בעבור כונני-תקליטורים בחיבור S-ATA (כך שכנראה תוכל להתעלם ממנו בבטחה)

- תסריטי-המעטפת qcd/xcd טוענים מנהל-התקן (שונה) בעבור כונני-תקליטורים בחיבור P-ATA/IDE השכיח (או לכונני S-ATA המוצגים למעה"פ ע"י ה-BIOS ככונני P-ATA/IDE)

- תסריטי-המעטפת sl/ma טוענים את אותו מנהל-התקן (אך בתצורה שונה) בעבור כונני-תקליטורים בחיבור P-ATA/IDE

[attachment deleted by admin]

פורסם

ד"א, אתה לא חייב להריץ דווקא דוס "ערום", אתה יכול להתקין גם חלונות 95 (מניסיון - רץ סביר על פנטיום 100 מה"ץ עם 8 מ"ב זיכרון) או חלונות 3 (ירוץ בכלל בקלות- עבד לי גם על 386SX25 עם 2 מ"ב זיכרון וחלונות 3.11 עבד לי על 486DX). אלו לא ממש מערכות הפעלה עצמאיות ונשענות על dos בבסיס. אתה גם יכול לנסות להריץ NT4 (רץ על פנטיום מניסיון) או OS/2 אם אתה ממש חובב נוסטלגיה.

אבל נראה לי שמערכת ההפעלה המומלצת היום למערכות מיושנות שכאלו הן כל מיני הפצות לינוקס רזות, או לחילופין תנסה את freedos שכבר כולל בתוכו תוכנות שימושיות רבות. להבדיל מההצעות בפסקה הראשונה, מערכות הפעלה אלו גם לא סובלות ממעמד חוקי מעורפל.

FORMAT /S

בקשר לCD - אתה צריך לעלות את הדרייבר בCONFIG.SYS (לדוגמא:OAKCDROM.SYS היה אחד קלאסי שכולם השתמשו

בו אבל אני לא זוכר את שמו) ואח"כ לטעון בAUTOEXEC.BAT את הבקר MSCDEX.EXE

נוסטלגיה... או ליתר דיוק, זכרנות מסויטים... את המוות עשו לי כל ההתקנים במחשבים הישנים שלי, מילא ההתקנה של ה-CDROM, אבל כרטיס הקול תמיד היה סיוט (ראשית SB מונו בסיסי ומאוחר יותר AWE32), כל מיני התעסקות עם IRQ ו-DMA, התנגשויות מוזרות עם המודם (dynamode 2400bps כמובן, מאוחר יותר 14400) ושאר ירקות, לא היה PnP והיה צריך לסדר את הג'מפרים נכון על הכרטיסים במה שנראה כמו משחק היגיון מעוות. ולא לשכוח שאז לא היה אינטרנט, פורומים או וויקי. בקושי היו (סוג של) פורומים וקבצי howto מאוד מצומצמים ב-BBS השונים, רק שהיה קושי מסוים להתקשר ל-BBS אם המודם לא עבד ובנוסף עלויות השיחה היו גבוהות יחסית אז.

פורסם

כל מיני התעסקות עם IRQ ו-DMA, התנגשויות מוזרות עם המודם (dynamode 2400bps כמובן, מאוחר יותר 14400) ושאר ירקות, לא היה PnP והיה צריך לסדר את הג'מפרים נכון על הכרטיסים במה שנראה כמו משחק היגיון מעוות.

איזה פלשבק קיבלתי, כרטיסי ה ISA עם הג'פרים שלהם.

אף פעם לא הבנתי איך זה עובד, הייתי תמיד שמח שסוף הכל עובד (עד הפעם הבאה).

ולא לשכוח שאז לא היה אינטרנט, פורומים או וויקי. בקושי היו (סוג של) פורומים וקבצי howto מאוד מצומצמים ב-BBS השונים, רק שהיה קושי מסוים להתקשר ל-BBS אם המודם לא עבד ובנוסף עלויות השיחה היו גבוהות יחסית אז.

המהפכה של Google מדהימה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים