עבור לתוכן

מפרט למחשב נייד בבקשה (-:

Featured Replies

פורסם

שלום, אני מעוניין לרכוש בקרוב מחשב נייד חדש. עד היום רכשתי מחשבי שולחן אשר הבנתי יחסית מה בדיוק היה צריך לקנות ובאיזה איכות וכסף, אבל השוק של המחשבים הניידים איננו מוכר לי, ובכך אשמח אם תוכלו לעזור לי לבנות מפרט איכותי למחשב שיתאים לצרכי (-:

סכום הקנייה אשר אני מעוניין לרכוש בו את המחשב נע בין 4500 ל-6000 ש"ח, ניתן קצת להוסיף או להוריד במידה ויש כמה רכיבים שאי אפשר לוותר עליהם.

אז ככה, השימושים והצרכים העיקרים שלי בנוגע למחשב הנייד הם:

1. הנקודה שהכי חשובה לי בקניית המחשב היא רמת ביצועים גרפים טובה כיוון שהשימוש העיקרי שלי בו יהיה לעיצוב גרפי (בתוכנות כגון פוטו שופ,3D MAX וכד'..), וכמו כן צפייה בסרטים על גבי מסך LCD בשידור "הי דפנישן" וגם חשוב אבל פחות, משחקי מחשב והורדות (נקודה חשובה שצריך לציין, הבנתי שיש כמה כרטיסי מסך אשר טובים יותר לעיצוב גרפי ומותאמים להם ופחות טובים למשחקי מחשב,אשמח אם תפרטו לגבי ההבדלים והאם זה באמת כל כך שונה).

2. אני אשמח אם המשחב יוכל לעבד את הגרפיקות והמשחקים או כל דבך אחר לצורך העניין במהירות גבוהה כך שלא אצרך לשבור אותו. ואיזה מעבד כדאי לקנות, ליבה קפולה או יותר ואיזה, כי לי אין מושג לצערי.

3. אמינות. לאחר הקנייה אני מאמין כי לא ארכוש עוד מחשב בשלוש/ארבע שנים הקרובות כך שחשוב לי לקבל מחשב נייד מחברה שיכולה לתמוך לאורך זמן בתקלות וגם שהמחשב עצמו לא יתקלקל מסיבות כאלה או אחרות.

4. זה הולך להשמע תפשי, אבל מחשב נייד בשורה התחתונה (לפחות בשביל המין הגברי) הוא סוג של צעצוע, וזה כיף שהצעצוע גם ממש יפה, אז אם משהו מכיר מחשב סטייליסת זה גם נקודת בונוס (-:

5. נראה לי שסכמתי את המפרט הרצויי, ממש תודה למי שיכול לעזור.

אורי

פורסם

1. הנקודה שהכי חשובה לי בקניית המחשב היא רמת ביצועים גרפים טובה כיוון שהשימוש העיקרי שלי בו יהיה לעיצוב גרפי (בתוכנות כגון פוטו שופ,3D MAX וכד'..), וכמו כן צפייה בסרטים על גבי מסך LCD בשידור "הי דפנישן" וגם חשוב אבל פחות, משחקי מחשב והורדות (נקודה חשובה שצריך לציין, הבנתי שיש כמה כרטיסי מסך אשר טובים יותר לעיצוב גרפי ומותאמים להם ופחות טובים למשחקי מחשב,אשמח אם תפרטו לגבי ההבדלים והאם זה באמת כל כך שונה).

פוטושופ לא דורשת כרטיס מסך dedicated ומושפעת בעיקר מה-CPU. לעומת זאת, אם אתה עובד ב-3D אתה כן צריך כרטיס מסך חזק. כן, יש סדרה של כרטיסי מסך שמיועדת לעבודה עם ישומים גרפים כבדים והיא נפרדת מהסדרה של המשחקים. ההבדל הוא בעיקר באופטימליזציה של הדרייברים שלה לישומים כאלה, מה שנותן ביצועים משופרים על פני כרטיסי גיימינג. באופן עקרוני אכן עדיף לקנות כרטיס מסך שמותאם לשימושים שלך במחשב - עיבוד גרפי/משחקים.

סכום הקנייה אשר אני מעוניין לרכוש בו את המחשב נע בין 4500 ל-6000 ש"ח, ניתן קצת להוסיף או להוריד במידה ויש כמה רכיבים שאי אפשר לוותר עליהם.

2. אני אשמח אם המשחב יוכל לעבד את הגרפיקות והמשחקים או כל דבך אחר לצורך העניין במהירות גבוהה כך שלא אצרך לשבור אותו. ואיזה מעבד כדאי לקנות, ליבה קפולה או יותר ואיזה, כי לי אין מושג לצערי.

בשביל ביצועים ברמה גבוהה בתוכנות עיבוד 3D צריך לקנות כרטיס גרפי חזק. מחשבים עם כרטיס מסך כזה מתחילים רק בסביבות הסף העליון של התקציב שלך. אתה יכול להתפשר על הביצועים או להעלות את התקציב. בקרוב ל-6000 ש"ח תוכל לרכוש את ה-Lenovo R61 עם NVS 140M ובקצת יותר מ-6000 ש"ח אולי את ה- Dell D830 עם אותו כרטיס. אבל זה לא כרטיס שיתן ביצועים אידיאליים.

4. זה הולך להשמע תפשי, אבל מחשב נייד בשורה התחתונה (לפחות בשביל המין הגברי) הוא סוג של צעצוע, וזה כיף שהצעצוע גם ממש יפה, אז אם משהו מכיר מחשב סטייליסת זה גם נקודת בונוס (-:

אני לא שייכת למין הגברי הנ"ל אולם על פי טעמי הנשי באסתטיקה של מחשבים, יהיה לך קשה למצוא משהו עם כרטיס מסך מסדרה מקצועית שהעיצוב שלו מעניין. כמעט כל המחשבים האלה הם מסדרות עסקיות ומעוצבים בצורה מאופקת ולא בולטת (שלא לומר גם מכוערת במקרה של לנובו).

פורסם
  • מחבר

כמה דברים שלא שהבנתי,

1. האם קניית המחשב הנייד הוא לפי שם המחשב ומה שיש בו זה מה שיש בו, או שכמו במחשבי השולחן אני יכול להרכיב מפרט שמתאים לרצוני.

2. אני מעדיף לקנות מחשב שמכיל כרטיס מסך גיימינג טוב כיוון שהבנתי שהם יותר זולים ובמידה ורוצים, ניתן להתאים את האפליקציות שלו בדריברים גם לעיצוב ושאין ממש הבדל משמעותי בין השנים.

3. ששאלתי על מפרט, אשמח לדעת לא רק על שם המחשב אלה גם מה הוא מכיל אם זה אפשרי, במיוחד המלצות על מחשבים בייתים ולא עסקיים.

4. איפה הכי טוב לקנות מחשב נייד בכללי, מהם החברות הגדולות בשוק בישראל, ואולי עדיף פשוט לקנות באינטרנט יותר בזול

פורסם

כמה דברים שלא שהבנתי,

1. האם קניית המחשב הנייד הוא לפי שם המחשב ומה שיש בו זה מה שיש בו, או שכמו במחשבי השולחן אני יכול להרכיב מפרט שמתאים לרצוני.

תלוי בדגם ובמי שאתה קונה ממנו. ברוב המחשבים יש אפשרות לשנות לפחות חלק מהמפרט או שמוצעים לך מפרטים שונים של אותו דגם.

2. אני מעדיף לקנות מחשב שמכיל כרטיס מסך גיימינג טוב כיוון שהבנתי שהם יותר זולים ובמידה ורוצים, ניתן להתאים את האפליקציות שלו בדריברים גם לעיצוב ושאין ממש הבדל משמעותי בין השנים.

כפי שאמרתי, יש הבדל אבל זה נכון שמבחינה טכנית הם מבוססים פעמים רבות על חומרה זהה. לדעתי הכרטיסים המקבילים של גיימינג עצמם אינם זולים יותר. כרטיס גיימינג טוב זה גם דבר יקר. עם זאת, זה נכון שרוב הכרטיסים המקצועיים נמכרים במחשבים מסדרות עסקיות שהן יותר איכותיות וכך גם יותר יקרות. יתכן שאתה יכול למצוא משהו קצת יותר זול עם כרטיס מקביל בסדרה צרכנית.

3. ששאלתי על מפרט, אשמח לדעת לא רק על שם המחשב אלה גם מה הוא מכיל אם זה אפשרי, במיוחד המלצות על מחשבים בייתים ולא עסקיים.

המחשב זה דגם מסויים שניתן לקנפג אותו ברמות שונות על פי התקציב שלך. אין מפרט קבוע לכל דגם ודגם (לרובם לפחות). חיפוש פשוט בגוגל יעלה לך את המחשב ותוכל לראות את אפשרויות הקונפיגורציה. ציינתי את דגם המחשב והכרטיס הגרפי מכיוון שאלו המרכיבים המהותיים במקרה הזה. אתה יכול להחליט על עוצמת מעבד, זכרון וכ"ו על פי תקציבך.

4. איפה הכי טוב לקנות מחשב נייד בכללי, מהם החברות הגדולות בשוק בישראל, ואולי עדיף פשוט לקנות באינטרנט יותר בזול

בזה אני לא מתמצאת מספיק ולא יכולה להמליץ, אני קונה רק בחו"ל. אולי מישהו אחר יכול לספק לך המלצות.

פורסם
  • מחבר

האם הכרטיסים הגרפים המקצועיים עולים יותר או פחות מכרטיסי הגיימינג? ובמידה ואני כן כונה כרטיס גיימינג, האם אוכל לשנות את האופטמיליזציה שלו לכרטיס מקצועי?

אני שואל זאת מכיוון שכרגע אינני עוסק בעיצוב גרפי תלת מימדי, אלה רק בפוטו שופ, מה שהבנתי שלא מצריך כרטיס גרפי ברמה מקצועית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים