עבור לתוכן

שיתוף קבצים בין מחשבים ברשת

Featured Replies

פורסם

שלום.

התקנתי היום רשת ביתית דרך נתב EDIMAX 6204 , הכל עובד דרכו טוב האינטרנט מתחבר. הבעיה היא כזאת:

נכון לעכשיו מחוברים אצלי 2 מחשבים עם כבל לראוטר ומחשב אחד ניייד מחובר אלחוטי.

על המחשבים שמחוברים עם כבל יש XP ועל הנייד יש VISTA.

כשאני מנסה לשתף קבצים בין המחשבים אני רואה את כל מה שאישרתי לשיתוף בין שתי המחשבים המחוברים כבל, (שאני המחשבים רואים אחד את השני) אבל המחשב הנייד רואה את שני המחשבים אחרים אבל מה שאני משתף בו , שני המחשבים אחרים לא רואים את מה שאני רוצה לשתף מהמחשב הנייד.

למישהו יש פתרון איך ומה הבעיה בVISTA למה אני לא מצליח לראות את הנייד בשיתוף קבצים?

ועוד שאלה איזה אבטחה כדאי לשים על הרשת?

פורסם

הדבר הראשון שהייתי בודק זה אם ה subnet של המחשב עם הויסטה זהה לשני המחשבים האחרים...אם ישנו מצב ששני המחשבים הם ב class c והנייד ב class b אז הם יראו את הקבצים בנייד אבל הנייד לא יוכל לראות את הקבצים שלהם...

מה קורה כשאתה הולך על הפעל ומזין כתובת IP של אחד המחשבים האחרים?

הוא נותן לך גישה?

פורסם
  • מחבר

זה מוגדר על OBTAIN IP AUTOMATICLY אז אין לי מושג מה ה SUBNET MASK ו ה IP של המחשבים.

אבל בכל מקרה הנייד רואה את השולחיניים, אבל השולחניים לא רואים את הנייד.

פורסם

שלח לי מייל ואני אעזור לך...yosihillel@gmail.com

פורסם
  • מחבר

אתה לא יכול לעזור בפורום?

פורסם

yosi79, בשביל העזרה יש את הפורום, ככה כל מי שיש לו בעיה דומה יוכל לקבל פתרון מיידית.

Black_eagle , אני לא כ"כ הבנתי אם בנייד רואים את התיקיות המשותפות של המחשבים האחרים או לא.

בכל אופן, אתה צריך להפעיל את השיתוף בויסטה במרכז הרשת והשיתוף. בנוסף לכך תוודא ששם קבוצת העבודה בנייד זהה לשם קבוצת העבודה של שני מחשבי הXP.

פורסם
  • מחבר

בנייד רואים את התיקיות המשותפות של המחשבים האחרים.

את הקבוצת עבודה בדקתי נקראת WORKGROUP.

לגבי הפעלת השיתוף לחצתי על הFOLDER שרציתי לשתף וסימנתי שם V על ה SHARE.

ד"א הפייר וול שעובד זה NORTON INTERNET SECURITY הזה של WINDOWS מכובה

פורסם

אתה צריך לאפשר את השיתוף דרך מרכז הרשת והשיתוף. יש לך שם אופציה או שתיים שקשורות לשיתוף שאתה צריך להפעיל (אני לא זוכר את השם שלהן ואני לא נמצא בויסטה).

החומת אש של נורטון זה מה שיש בנייד, אני מבין. אחרי שהפעלת את השיתוף אתה רואה שאין גישה עדיין, תנסה לכבות את החומת אש לחלוטין (או תבדוק אם יש משהו שם שמאפשר שיתוף בתוך הרשת).

פורסם

יש דבר אחד שלא הבנתי

כשאתה נכנס לאחד המחשבים עם XP ולמיקומי הרשת שלי

אתה לא רואה שם את המחשב הנייד או שאתה רואה את הנייד אבל אתה לא רואה

את התיקיות המשותפות?

בכל אופן שים לב בינתיים שבמרכז הרשת והשיתוף מסומנות האפשרויות של:

network discovery

file sharing

אם המקרה שאתה מתאר זה שאתה הרואה את המחשב הנייד אבל לא רואה את התיקיות ששיתפת

תלחצ לחיצה ימנית על תיקייה מבוקשת - > שיתוף -> לחצן באמצע שיתוף מתקדם - > שם לסמן שתף תיקייה זו.

תנסה בכל אופן גם לבטל את החומת אש של נורטון ותבדוק כשהיא מנוטרלת

פורסם
  • מחבר

נכון לעכשיו לא ראיתי בכלל את הנייד

עכשיו הצלחתי לראות את המחשב ב WORKGROUP אבל הוא דורש ממני ססמה להיכנס למחשב עצמו, איפה אני מבטל את זה בויסטה?

פורסם

תכנס למרכז הרשת והשיתוף

שם יש אפשרות

protected pass משהו כזה צירפתי תמונה שים לב

לאפשרות הזאת

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים