עבור לתוכן

יש לי כרטיס טלוויזיה ישן (Fly Video כלשהוא מסדרת הBTxxxx) שמשום מה משדר רק בNTSC

Featured Replies

פורסם

אני לא יודע באיזה דגם בדיוק מדובר, רק שהוא מחברת CONEXANT (לשעבר BROOKTREE),

ומדובר בדגם מיושן (כנראה PRE BT849B) שכן לא הצ'יפ ולא הטיונר לא מזוהים אוטומאטית באף תוכנה/כלי אבחון/כלי מערכת.

התקנתי אותו בוינדוס 2000, וזה מן הסתם עשה חיים קשים למצוא דרייברים תואמים, אבל בסוף מצאתי את החבילה הזו:

http://www.video-drivers.com/drivers/63/63012.htm (מצריך רישום חינמי, מי שרוצה אני יכול לשלוח לו את הקובץ),

ואחרי העברת הקבצים הרלוונטיים לתיקיה אחת ההתקנה הצליחה והוסיפה את החומרה הרלוונטית למחשב.

למרות שידוע לי שמדובר בכרטיס PAL שנמכר בישראל, ההתקנה האוטומאטית בחרה בNTSC.

כשהפעלתי את הכרטיס דרך תוכנות, הגישה הישירה לטיונר העלתה שהוא מתעקש להציג רק NTSC ללא אפשרות בחירה,

אז 'עדכנתי' את הדרייבר של הטיונר לאחד בחבילה שתומך PAL (יש בחבילה כמה וכמה כאלה, בחרתי את הPHILIPS כי כך רשום על הכרטיס עצמו).

משום מה הבעיה לא נפתרה ולמרות שבגישה לטיונר הוא אכן מציג את הפורמטים של PAL (מופיעים B D I, אך משום מה הוא תמיד חוזר לB אוטומאטית),

הוא עדיין 'קולט' בתצורת NTSC (אני בודק באמצעות ממיר כבלים דיגיטלי שמשדר בPAL ומחובר בAV דרך חיבור הCOAX בכרטיס,

וDVD שמחובר במקביל לחיבור הSVIDEO בכרטיס לSVIDEO בDVD, שמסוגל לשדר בכל תצורה ורק בתצורת NTSC הכרטיס מציג נכון),

למרות שעכשיו הטיונר עצמו מצליח לקלוט הרבה יותר ערוצים, אבל בתוכנה (FREEWARE) עדיין לא נמצאים ערוצים בסריקת PAL.

אשמח לעזרה על מנת לפתור את בעית תצורת השידור בכרטיס :screwy:

בצודה מראש :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים