עבור לתוכן

מבחני איקיו בארץ

Featured Replies

פורסם

בשורה התחתונה עד כמה שזה נראה מופלץ, שזיהוי של האיבר הבא בסדרת צורת קשור לאינטליגנציה, זה די מדוייק ונכון, שזה דבר שאי אפשר להגיד על החרטא הקרויה פסיכומטרי.

לא בהכרח, יש מומחים שטוענים שאי אפשר לכמת אינטיליגנציה

IQ לא משקף שום דבר, יכול להיות גאון שיקבל 70 כי לא היה לו כוח לענות על הכל ויכול להיות מפגר עם מזל שיצא לו 160 בלי שהוא ידע בכלל מה הוא סימן.

אם לגאון כלשהו לא היה כוח לעשות מבחן IQ, אז זו בעייה שלו, אף מבחן לא משקף משהו אם למי שעושה אותו לא היה כוח לענות על הכל

אני מדבר על מקרה שעונים על הכל - כמעט תמיד ככה

נכון, יכול להיות מפגר עם IQ 160 בגלל שהיה לו מזל, אבל מה הסיכוי? מאוווווווד נמוך, תן לו 2-3 מבחנים שונים ותוכל לראות אם הוא גאון או שסתם היה לו מזל באחד המבחנים

IQ בהחלט משקף אינטיליגנציה

מבחן IQ משקף מהירות קליטת מידע חדש, יעילות מחשבתית ושימוש בזיכרון.

התוצאות שלו לא מבטיחות הצלחה בלימודים, הצלחה חברתית או כישרון. מישהו יכול להיות בעל IQ של 140 ולהיות לוזר מוחלט, לא להצליח בלימודים, לא להיות עשיר או מצליח ולהיות טוב בעבודה שלו.

לכן הIQ לבדו הוא לא מדד מוצלח במיוחד. רק בשילוב עם מבחני אישיות, אינטלגנציה רגשית ופסיכוטכני הוא יכול לתת מידע בנוגע לניתוח הבנאדם.

אני חושב שהיה אשכול שבו אמרו משהו על גאונים ומישהו חשב שגאון = עשיר ומצליח והסבירו לו למה זה לא תמיד ככה...

IQ גבוה זה בהחלט יתרון בתחומים מסויימים, ואולי חיסרון בתחומים אחרים - אומרים שלפעמים זה בא על חשבון החברה

פורסם

לא בהכרח, יש מומחים שטוענים שאי אפשר לכמת אינטיליגנציה

אם לגאון כלשהו לא היה כוח לעשות מבחן IQ, אז זו בעייה שלו, אף מבחן לא משקף משהו אם למי שעושה אותו לא היה כוח לענות על הכל

אני מדבר על מקרה שעונים על הכל - כמעט תמיד ככה

נכון, יכול להיות מפגר עם IQ 160 בגלל שהיה לו מזל, אבל מה הסיכוי? מאוווווווד נמוך, תן לו 2-3 מבחנים שונים ותוכל לראות אם הוא גאון או שסתם היה לו מזל באחד המבחנים

IQ בהחלט משקף אינטיליגנציה

אני חושב שהיה אשכול שבו אמרו משהו על גאונים ומישהו חשב שגאון = עשיר ומצליח והסבירו לו למה זה לא תמיד ככה...

IQ גבוה זה בהחלט יתרון בתחומים מסויימים, ואולי חיסרון בתחומים אחרים - אומרים שלפעמים זה בא על חשבון החברה

יש לך פיצול אישיות?

פורסם

יש לך פיצול אישיות?

אולי

אבל בכל מקרה, מחמיא לי מאוד שאתה חושב שאני מומחה

יש הבדל בין דעתי, שהיא "IQ משקף אינטיליגנציה במידה דיי טובה" לבין הדעה של חלק מהמומחים שהיא "אי אפשר לכמת אינטיליגנציה"

פורסם

אתה צריך להבין, אינטיליגנציה זה מושג כוללני

אם תגיד IQ אינטליג'נס קואנטיטי(מנת משכל) בודק את כמות המשכל(אינטליג'נס) אזי, בעל iq גבוה הוא בעצם גאון

וזה לא נכון, יתכן והוא אכן גאון מבחינת מהירות חישוב וזכרון, אבל אין לו את היצירתיות שיש לאומן מובחר, או יכולת חברתית נעלה

שים לב

רוב הגאונים(שמוגדרים גאונים - רק אדם שיודע מה זה גאון יבין) לא היו בעלי אי קיו גבוה

אני אתן לך דוגמא:

מוצארט - היה גאון ברמה המוזיקלית

פיקאסו - ברמה היצירתית, אומנותית

באך""

ג'ימי הנדריקס

שייקספיר

נפוליאון(לדעתי)

סטאלין

היטלר(כן כן כמה שאני מאחל לו שהוא ישרף בגהנום לנצח נצחים ואיתו כל הניאו נאצים למיניהם)

וואן גוך

הרמב"ם

לאונרדו דוינצ'י

והרשימה ארוכה

כמובן שגם איינשטיין מוגדר כגאון מכיוון שהיה לו אי קיו גבוה במיוחד, כנ"ל ניוטון, ארכימדס, גאוס ועוד...

אבל שים לב

גאון זה לאו דוקא iq גבוה אלא שילוב של שניהם(מישהו צעק קווין נאש?)

פורסם

אולי

אבל בכל מקרה, מחמיא לי מאוד שאתה חושב שאני מומחה

יש הבדל בין דעתי, שהיא "IQ משקף אינטיליגנציה במידה דיי טובה" לבין הדעה של חלק מהמומחים שהיא "אי אפשר לכמת אינטיליגנציה"

אז כנראה שהבנת הנקרא שלך שקולה ליכולת הטעון שלך, וכנראה ששניהן שואפות לאפס.

כנראה שמעולם לא הסבירו לך שאתה לא יכול לשלול טענה מסויימת ואז להצהיר עליה במשפט הבא שלך...

פורסם

אתה צריך להבין, אינטיליגנציה זה מושג כוללני

אם תגיד IQ אינטליג'נס קואנטיטי(מנת משכל) בודק את כמות המשכל(אינטליג'נס) אזי, בעל iq גבוה הוא בעצם גאון

וזה לא נכון, יתכן והוא אכן גאון מבחינת מהירות חישוב וזכרון, אבל אין לו את היצירתיות שיש לאומן מובחר, או יכולת חברתית נעלה

שים לב

רוב הגאונים(שמוגדרים גאונים - רק אדם שיודע מה זה גאון יבין) לא היו בעלי אי קיו גבוה

אני אתן לך דוגמא:

מוצארט - היה גאון ברמה המוזיקלית

פיקאסו - ברמה היצירתית, אומנותית

באך""

ג'ימי הנדריקס

שייקספיר

נפוליאון(לדעתי)

סטאלין

היטלר(כן כן כמה שאני מאחל לו שהוא ישרף בגהנום לנצח נצחים ואיתו כל הניאו נאצים למיניהם)

וואן גוך

הרמב"ם

לאונרדו דוינצ'י

והרשימה ארוכה

כמובן שגם איינשטיין מוגדר כגאון מכיוון שהיה לו אי קיו גבוה במיוחד, כנ"ל ניוטון, ארכימדס, גאוס ועוד...

אבל שים לב

גאון זה לאו דוקא iq גבוה אלא שילוב של שניהם(מישהו צעק קווין נאש?)

כמו שאמרת לגאונות יש תחומים

מי זה ג'ימי הנדריקס? למה נראה לך שהיטלר היה גאון? (שמעתי אנשים אומרים שהוא היה גאון, לא מבין למה)

ושאלה, למה נראה לך שלא היה להם IQ גבוה?

אולי לא לכולם היה IQ גבוה, אבל אני מניח שלפחות לחלקם

אז כנראה שהבנת הנקרא שלך שקולה ליכולת הטעון שלך, וכנראה ששניהן שואפות לאפס.

כנראה שמעולם לא הסבירו לך שאתה לא יכול לשלול טענה מסויימת ואז להצהיר עליה במשפט הבא שלך...

נראה לי שאתה זה שלא מבין

אני אומר דבר כזה:

יש מומחים שאומרים שאי אפשר לכמת IQ

אבל זו לא דעתי

דעתי היא שIQ ניתן לכמת וזה משקף אינטיליגנציה

הבנת או שאני צריך להסביר לך עכשיו את ההבדל בין "דעתי" ל"דעת מומחים"?

זה כמו שתטען שלא יכול להיות הבדל בין דעה של אנשים

כי אתה לא יכול לטעון דבר אחד ואז לטעון את הדבר ההפוך נכון?

אני מאמין באלוהים, משמע כולם חייבים להאמין באלוהים, כי זה לא יכול להיות שיהיו בעולם 2 דעות שונות

רגע, כרגע חשבתי על עוד דרך להסביר לך את זה:

אני לא שולל אף טענה אלא אומר שזה מה שמומחים חושבים

ואם עדיין לא הבנת אז תלמד הבנת הנקרא בבקשה לפני שאתה אומר שלי יש בעיות בהבנת הנקרא

פורסם

מבחני IQ בודקים את היכולת של השכל שלך לקלוט נתונים אבסטרקטיים, ללא כל סימון מוסכם, ולהפוך אותו לרצף הגיוני בעל משמעות, ולהסיק על הרצף הנ"ל את הצעד הבא ברצף. מבחן IQ בודק את רמת האינטליגנציה, לא בודק מה רמת הידע שלך או כמה אתה זוכר או בכלל את היכולת שלך לזכור, הוא בודק את היכולת של השכל שלך להבין מצב שהוא אחרת חסר משמעות.

וזאת גם הסיבה שרמת ה-IQ לא משתנה עם הגיל ולא תלוית רמת השכל, גזע או תרבות.

פורסם

פותח הת'רד גאון, תראו איך הוא בילבל אתכם ;D

פורסם

מבחני IQ בודקים את היכולת של השכל שלך לקלוט נתונים אבסטרקטיים, ללא כל סימון מוסכם, ולהפוך אותו לרצף הגיוני בעל משמעות, ולהסיק על הרצף הנ"ל את הצעד הבא ברצף. מבחן IQ בודק את רמת האינטליגנציה, לא בודק מה רמת הידע שלך או כמה אתה זוכר או בכלל את היכולת שלך לזכור, הוא בודק את היכולת של השכל שלך להבין מצב שהוא אחרת חסר משמעות.

וזאת גם הסיבה שרמת ה-IQ לא משתנה עם הגיל ולא תלוית רמת השכל, גזע או תרבות.

ממש לא מדוייק...

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%A0%D7%AA_%D7%9E%D7%A9%D7%9B%D7%9C

פורסם

לא משנה... :)

פורסם

אני דיברתי על גיל בין מבוגרים (אפילו מתבגרים) במקרה שזה לא היה ברור.

בחלק המילולי של המבחן ישנם תתי מבחנים כגון ידיעות כלליות, הבנה מילולית, יכולת מתמטית, הפשטה מילולית, זכירת ספרות ופירושי מלים, ואילו בחלק הביצועי ישנם תת מבחנים כגון השלמת תמונות, סידור תמונות, קוביות, הרכבת עצמים, וקידוד. ציון נפרד מחושב לכל תת מבחן, ומאפשר לקבל תמונה מקיפה של נקודות החוזק והחולשה של הנבחן. מאוחר יותר פיתח וכסלר גם מבחן אינטליגנציה לילדים (WISC Wechsler Intelligent Scales for Children).

מבחנים שהם מגדרים culture-unbaised כוללים רק את החלק השני, החלק הביצועי. קצת קשה לערוך את החלק המילולי על אנשים שאינם יודעים לקרוא.

פורסם

אני דיברתי על גיל בין מבוגרים (אפילו מתבגרים) במקרה שזה לא היה ברור.

מבחנים שהם מגדרים culture-unbaised כוללים רק את החלק השני, החלק הביצועי. קצת קשה לערוך את החלק המילולי על אנשים שאינם יודעים לקרוא.

שוב פעם, לכל מבחן IQ יש פקטור של גיל מנטלי\גיל כרונולוגי, מה לעשות ששפה והבנה של מושגים זה חלק מאינטליגנציה ולא רק סדרות אקראיות.

מה עוד שלמבחני IQ בדיוק כמו פסיכומטרי אפשר להתכונן יפה מאוד גם לכאלה שהם סדרות נטו. תמצא 10 מבחני IQ באיטרנט, כל יום תעשה 1 מהם 3 פעמים, ותראה איך התוצאות מתחילות לעלות לאט לאט זה בדיוק כמו פסיכומטרי, למרות שהם לכאורה מנסים לבדוק יכולת תפיסה בסיסית הם מתבססים על צורת מחשבה מאוד מסויימת שאפשר לתרגל אותה, כן גם אלא שאין בהם שום דבר חוץ מהחלק הביצועי של המבחן.

מוח כמו כל דבר צריך לעבוד, מבחינה גנטית יכול להיות שיש לך פוטנציאל אדיר אבל בלי שום תרגול זה מתנוון מאוד מהר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים