עבור לתוכן

מבחני איקיו בארץ

Featured Replies

פורסם

שלום,

רציתי לברר לגבי אילו סוגים של מבחנים או בדיקות לקביעת מנת המשכל יש בארץ ואיפה אפשר לעשות אותם. בעבר עשיתי מבחן פסיכוטכני של מכון קרני ועברתי גם כמה מבחנים של "high iq societies" ורציתי לראות איך זה בא לידי ביטוי במבחן "אמיתי". תודה מראש!

פורסם
  • מחבר

אני מניח שאין פה חברים בפורום שאי פעם ניסו מבחן/איבחון שכזה?

פורסם

אתה יודע שזה עולה כסף, נכון?

פורסם

סילחו לי על הבורות אבל מה כל הקטע עם מבחני מנת המשכל האלה?

הם באמת משקפים אינטיליגנציה? האם הם כמו מבחני פסיכומטרי - שסביר להניח שהציון עולה ממבחן למבחן? כלומר האם ניתן לשפר הישגים ("להעלות אייקיו")?

איך בכלל נראה מבחן כזה? אני זוכר שלפני כמה שנים הייתה איזה תוכנית "המבחן של המדינה" וזה די מזכיר מבחנים פסיכוטכנים של צו ראשון...

פורסם

יש טענות שמבחני IQ לא אמינים ואי אפשר לכמת אינטיליגנציה...

בכל מקרה, נראה שכבר עשית מספיק מבחנים, אתה מספיק חכם, ותר

פורסם
  • מחבר

אתה יודע שזה עולה כסף, נכון?

אני מניח שכן...בכל זאת רציתי לדעת האם יש מבחנים או אבחונים כאלו בארץ, האם יש מכונים כמו כמון קרני או שהכל נעשה ע"י אנשי מקצוע פרטיים וכ'ו.

פורסם

אצל פסיכולוגים שקיבלו הרשאה לערוך מבחן כזה תוכל לבצע אחד.

יש גם איזשהו מכון באיזה חור שמתמחה בזה, לא זוכר איזה.

פורסם

סתם שתדע לידע כללי

נכון להיום האי קיו לא משקף שום דבר

מאחר ויש גם אינטילגנציה רגשית אמושיונל אינטליג'נס

http://en.wikipedia.org/wiki/Emotional_intelligence

פורסם

סתם שתדע לידע כללי

גם בעבר הוא לא שיקף שום דבר, חוץ מאת הרצון להכרה וניפוח אגו של האנשים שעושים מבחנים כאלה..

למה לעזאזל אתה צריך לשלם 1000 ש"ח בשביל לעשות מבחן? כדי שתדע שאתה "מיוחד"?

תאמין לי, חבל על הכסף שלך.. אתה לא צריך מבחני אייקיו כשום תנאי קבלה לשום מוסד שמכבד את עצמו..

עזוב תך ותשקיע תכסף הזה במשהו שבאמת יתרום לך (נניח, קח קורס האוניברסיטה הפתוחה).

פורסם

סתם שתדע לידע כללי

ואיך בדיוק הקיום של אינטיליגנציה רגשית מוכיח שIQ לא משקף שום דבר?

זה כמו שאני אגיד שעצם זה שאני קיים אומר שאתה לא קיים...

FunkyMonk - הIQ בהחלט משקף משקף משהו ותמיד שיקף

או שאתה רוצה להגיד לי שאדם עם IQ 70 ואדם עם IQ 120 הם בעלי אינטיליגנציה באותה מידה?

(IQ 70 מוגדר כמפגר אם אני לא טועה)

פורסם

בשורה התחתונה עד כמה שזה נראה מופלץ, שזיהוי של האיבר הבא בסדרת צורת קשור לאינטליגנציה, זה די מדוייק ונכון, שזה דבר שאי אפשר להגיד על החרטא הקרויה פסיכומטרי.

פורסם

google mensa

גם מבחן וגם קהילה

פורסם

IQ לא משקף שום דבר, יכול להיות גאון שיקבל 70 כי לא היה לו כוח לענות על הכל ויכול להיות מפגר עם מזל שיצא לו 160 בלי שהוא ידע בכלל מה הוא סימן.

פורסם

מבחן IQ משקף מהירות קליטת מידע חדש, יעילות מחשבתית ושימוש בזיכרון.

התוצאות שלו לא מבטיחות הצלחה בלימודים, הצלחה חברתית או כישרון. מישהו יכול להיות בעל IQ של 140 ולהיות לוזר מוחלט, לא להצליח בלימודים, לא להיות עשיר או מצליח ולהיות טוב בעבודה שלו.

לכן הIQ לבדו הוא לא מדד מוצלח במיוחד. רק בשילוב עם מבחני אישיות, אינטלגנציה רגשית ופסיכוטכני הוא יכול לתת מידע בנוגע לניתוח הבנאדם.

פורסם

IQ לא משקף שום דבר, יכול להיות גאון שיקבל 70 כי לא היה לו כוח לענות על הכל ויכול להיות מפגר עם מזל שיצא לו 160 בלי שהוא ידע בכלל מה הוא סימן.

באמת? אלה הדוגמאות שלך?

אם גאון יקבל 70 במבחן IQ כי "לא היה לו כוח" זה לא משקף כלום כמבחן (כל מבחן - גם אני יכול ללכת למבחן, לאו דווקא IQ, להגיד לא בזין שלי ולהוציא 20), ומפגר שיוציא 160 צריך למלא לוטו באותו יום או לשים את כל הכסף שלו בקזינו (טוב שלא אמרת 800 בפיסכומטרי)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים