עבור לתוכן

זכרונות SDRAM - כמה שאלות.

Featured Replies

פורסם

כן, אל נא תהיו מופתעים. ;D

המחשב הישן (בן 9.) מורץ כרגע על PIII 667MHz ו-512MB, וישנה בעיה תמידית; המחשב נתקע / מאתחל את עצמו מחדש פעמים רבות וברציפות, בכל שלב כלשהו. כלומר, התקיעה / האתחול יכולים להתבצע בטעינת מערכת ההפעלה (Windows XP), בעת גלישה באינטרנט, ב-POST, הבנתם את העניין.

העניין, שמתסכל אותי כל-כך, היא העובדה שהמחשב יכול לעיתים לרוץ ימים שלמים ללא רבב.

בעבר, כשקיבלתי הרבה שגיאות / תקיעות / אתחולים, עשיתי פרמוט והתקנה חדשה של מערכת ההפעלה, מה שפתר את העניין לזמן מה, עד שאלה חזרו שוב.

מכאן, אני חושש שאולי:

1. הזכרונות תקולים. ניסיתי לבצע בדיקה עם התכנות הידועות והמוכרות, ולא התגלתה בעיה כלשהי. בדרך-כלל, כשהמחשב לא מאתחל את עצמו, ובמקום מופיע BSOD, רוב השגיאות הן "IRQL Not Less or Equal" ואחרות, או קבצי מערכת מסוימים כגון win32.sys. חקרתי רבות את הנושא, ולפי הבנתי, השגיאות הללו הן לרוב עקב זכרונות ירודים / תקולים.

2. המעבד תקול. בעבר, כשהמחשב היה יציב ורץ ברציפות, המעבד הומהר ל-775MHz, והטמרפטורות הגיעו עד ל-65-70 מעלות. כשמתרחש אתחול לא רצוני או תקיעה, אני מחזיר את מהירות השעון שלו לזו המקורית, אך זה לא עוזר כבר. האם יכול להיות, שבשלב כלשהו המעבד נפגם פשוט מההמהרה?

3. מערכת ההפעלה הרוסה. בעבר, לאחר ששמתי לב, כי פרמוט והתקנה חדשה של מערכת ההפעלה פתרה זמנית את התקלה, האמנתי כי השגיאות מקורן במערכת ההפעלה עצמה. אך, מאז שמתי לב כבר שהמחשב לא עובר לפעמים את ה-POST, מהסיבה שהזכרונות לא "מאתחלים", או אף המעבד עצמו. כלומר, לפעמים, כשהמחשב מאתחל את עצמו מחדש, הוא פשוט נשאר "כבוי", אין אות שיוצא למסך, המסך נשאר שחור, ולעיתים נשמעים צפצופים, שבטח מעידים על תקלה מסוימת, אבל אין לי חוברת לפענוח כול קוד צפצוף.

בכל מקרה, לאחר שהסברתי (או חפרתי, בשביל חלק מכם ;)), הגעתי להחלטה שאקנה מעבד וזכרונות חדשים. תחילה זכרונות, ואם השגיאות יישנו, אז אחליף גם את המעבד.

בבואי לקנות זכרונות ב-eBay, יש לי כמה שאלות:

1. קראתי קצת על Low Density מול High Density, והאמת היא שכל אתר טוען אחרת. לא הצלחתי להבין, האם זכרון High Density יעבוד / יתקבל? קראתי כמה מיתוסים (אם אפשר לקרוא לזה כך.), ש-High Density לא ייקלט במחשב במלוא גודלו, כך שרק חצי ממני ייקלט.

2. האם כדאי / רצוי לקנות רק זכרונות מחברות רציניות ולא גנריות, או שפשוט אקנה זכרונות גנריים? ב-eBay, למשל, מוכרים 512MB ב-$1.09 (לא כולל משלוח), אז קניה של שלושה סטיקים כאלה + דמי משלוח ייצא זול הרבה יותר מאשר קניית סטיק זכרון אחד של 512MB ושל חברה רצינית בארץ. אני מניח שאין הרבה חנויות בארץ, שמוכרות עדיין זכרונות SDRAM, ולכן המחיר הגבוה שלהם. האם אני צודק?

3. האם יש טעם להעדיף CL2 על CL3, כלומר, האם יש שיפור בביצועים?

4. בקישור הזה, כול הזכרונות החדשים הם גנריים, ואילו המשומשים הם מחברות רציניות, האם זו טעות לקנות זכרונות משומשים, על אף העובדה, שמצוין כי הם עובדים %100?

ובכלל, האם יש לכם ייעוץ בשבילי אילו זכרונות לקנות? לוח האם שלי תומך ב-PC133 ועד 1.5GB זכרון, לכן תכננתי לקנות שלושה סטיקים של 512MB.

אשמח באמת לכל עיצה, על אף הטכנולוגיה הישנה נושנה. ;D

תודה לכם. :)

פורסם

אני חייב לשאול, מתוך סקרנות...

למה אתה נשאר עם המחשב הזה?

לקנות זכרונות, ואם זה לא יעזור אז לקנות מעבד..

אתה עוד עלול להגיע למצב שכל ההתעסקות עם הדברים העתיקים האלה

(שלא לדבר על הזמן שתבזבז עם כל הזמן שתחכה למשלוחים מכל קצוות תבל)

יעלו לך יותר מלקנות מחשב חדש.

לא עדיף לך כבר להשקיע קצת ולקנות חדש?

אני מאמין שכל מחשב ב1000 שקל, גרוע ככל שיהיה, יתן לך מענה טוב יותר לכל דבר, מאשר המחשב הזה.

מה בדיוק אתה עושה איתו?

פורסם
  • מחבר

גם אני הייתי סקרן במקומך... :)

ציפיתי לשאלות כאלו; המחשב הוא פשוט מחשב מטבח שכזה... נכון, אפשר לקנות מחשב חלש היום, שיהיה חזק פי כמה וכמה מהמחשב הנוכחי,

אבל אני לא מעוניין, שכן המחשב הנוכחי שירת אותנו היטב עד לאחרונה, כמובן.

ואני חושב שזה לא יעלה יותר ממחשב חדש.

בכל מקרה, אני מעדיף כרגע להתמקד ב-"תיקון", מאשר קנייה חדשה. :)

פורסם

קח בחשבון שזכרון SDRAM, אם הוא נגיש בכלל, יעלה המון.

פורסם
  • מחבר

לאו דווקא. אם תיכנס לקישור שנתתי, תוכל לראות שהמחירים נמוכים ממש. :)

פורסם

עם כל הכבוד גם לי יש פה מחשב pentium III

866 Mhz

450 MB SDRAM 133 MHZ

GeForce 2 MX

40 GB HDD

והוא יושב בצד אני לא מעלה על דעתי שימושים שיהיה לי בו...

פורסם

אז הנה הפתרון :)

MiOB, תקנה את החלקים שאתה צריך מdjelectric, ושניכם תצאו מרוצים.

הוא יפטר מהרהיט המיותר, ואתה תקבל חלקים בלי להסתבך עם הזמנות מחו"ל... :yelclap:

פורסם
  • מחבר

מתאים לי בהחלט! ;D

מה המחיר שאתה מציע? ;)

ובכל זאת, האם מישהו יוכל לתת תשובה מקצועית לשאלותי? :)

למרות ההצעה של RLM (ברצינות, אין לי בעיה לקנות ממנו.), אעדיף גם תשובות מקצועיות. :)

ושוב תודה רבה, אתם אחלה של קהילה! :)

פורסם

יצא לי לקנות זכרונות high density מאיביי - אתה צריך לבדוק טוב את הפרטים וגם אם הצ'פסט של הלוח אם שלך תומך בהם.

מה שקניתי ddr400 עבד רק על מחשב אחד מתוך 4 שבדקתי

פורסם

הלכתי לפני איזה שבועיים ללקוחות שלי שהתקשרו אליי לפרמוט מחשב, הגעתי אליהם והמחשב לא נדלק, והם אמרו שצריך להתניע אותו כמו מכונית - להוציא אותו מהחשמל, לנסות, לחכות, וכ זה עד שהוא נדלק...

קיצר אמרתי להם שב-850 שקל הם קונים מחשב פי 4 יותר טוב, והם באמת קנו, ועכשיו הם נראים לי מרוצים...

בקיצור, קנה ב-1000 שקל איזה מחשב חדש עם צג LCD, אתה לא ידוע מה אתה מפסיד.

נ.ב: זאת יכולה בכלל להיות בעיה בלוח האם (כמו רוב הבעיות במחשבים ישנים...).

פורסם

הלכתי לפני איזה שבועיים ללקוחות שלי שהתקשרו אליי לפרמוט מחשב, הגעתי אליהם והמחשב לא נדלק, והם אמרו שצריך להתניע אותו כמו מכונית - להוציא אותו מהחשמל, לנסות, לחכות, וכ זה עד שהוא נדלק...

בפעם הבאה פשוט תחליף להם ספק.

פורסם
  • מחבר

בקיצור, קנה ב-1000 שקל איזה מחשב חדש עם צג LCD, אתה לא ידוע מה אתה מפסיד.

תודה, אבל לא תודה. :)

לכל המגיבים, בבקשה אל תציעו הצעות לקניית מחשב חדש. זה לא מה ששאלתי / ביקשתי.

אשמח לעוד תשובות בנושא המקורי. :)

פורסם

תשלח מכבת לאינטל ובו תפרט כמה שאתה זקוק למחשב...

תרשום שאתה לא ממש את ה"פוטנציאל" החבוי שבך

ושכנראה חלומך לא יתגש לעולם.... :lol:

תוך שבוע שבועיים אתה מסודר עם מחשב חדש לפנים

מעבד QX9775 :lol:

באמת שאין לנו כל כך מה להגיד לך.... :nixweiss:

לפעמים פשוט חייבים לקנות מחשב חדש.... לא כל מחשב מחזיק 100 שנה

פורסם

אני רק רוצה לציין שבזמן האחרון נשרפו לי הרבה זכרונות SDRAM איכותיים על מערכות שונות כך שיכול להיות שתוחלת

החיים של זכרונות הSDRAM מיצתה את עצמה. אני רוצה להדגיש שזה מניסיון שלי עם כ10 סטיקים שונים על מערכות

שונות ולא מידע מבוסס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים