עבור לתוכן

סקירת בזק- DFI Lanparty DK P45-T2RS PLUS

Featured Replies

פורסם

צהריים טובים לכולם, ושבת שלום :)

אז אחרי היום הארוך אתמול, סוף סוף יש זמן לתת לכם סקירה קצרה על הלוח החדש.

הלוח המדובר הוא ה P45-T2RS PLUS של DFI, מסדרת ה DK (צבע PCB שחור)

הדגם נועד להחליף את ה P45-T2RS המקורי, ולכן מכיל עוד כמה פיצ'רים ובאנדל טיפה משודרג.

תמונה של הלוח:

DK%20P45-T2RS%20PLUS.jpg

רשימת תכונות ופיצ'רים:

-מבוסס על צ'יפסט P45 החדש כמובן, בהתאם לשמו

-8 יציאות SATA, כאשר 6 מהן (כתומות) נשלטות ע"י הגשר הדרומי ICH10R שכלול, ו ה 2 הצהבהבות דרך בקר Jmicron שהוסף ללוח.

-2 חריצי PCI-e 2.0, עובדים ב X16 במצב יחיד, או X8 כל אחד במצב קרוספייר. לשים עליו 4850 לא תהיה לכם בעיה גם ב 1920X1200, אבל לרזולוציות גבוהות מזה או כרטיסי 4870.... כדאי לשקול X38/X48.

- צמד חריצי PCI רגילים, ועוד צמד חריצי PCI-e X1. נשלטים דרך הגשר הדרומי.

-6 יציאות USB בפנל האחורי, 3 Headerים ליציאות USB נוספות, סה"כ תומך ב 12 במקביל.

-כל הקבלים על הלוח הם קבלים מוצקים, לא תמצאו פה שום דבר נוזלי.

-מערכת קירור לסביבת המעבד עם 3 סינקים, הסינקים מאלומיניום צבוע, ההיטפייט מנחושת בגימור ניקל, ולכן הוא כסוף. לא בדיוק קירור בומבסטי, אבל הרבה יותר טוב מהסינקים העלובים של ג'יגבייט, ויש פוטנציאל קירור גדול בתוספת מאוורר. בנוסף, נחמד שהמוספטים מצצסביב למעבד מקוררים.

-כרטיס קול ALC885 (משום מה DFI ממש אוהבים אותו ונשארים איתו למרות שיש גרסאות חדשות יותר), הלוח כולל יציאה אופטית ויציאה קואקסלית

-ג'אמפר Clear cmos בפאנל האחורי, מעולה למי שעוסק ב OC ויצטרך לעשות את זה די הרבה.

-צג דו ספרתי להצגת מצב הלוח והבעיות השונות, בספר יש טבלה מה כל קוד אומר (למרות שסה"כ רובם מוכרים, כמו C1 שאומר שהמעבד נמצא במצב C1 בהדלקת המחשב)

-מתגי הדלקה וריסט על הלוח עצמו

הבאנדל כולל תוספת חדשה ומבורכת- EZconnector, שלמעשה זהה ל Q-connector של אסוס

q-connector.jpg

למנוע מכולם לשבור את הידיים שלהם בחיבור חוטי המארז ללוח. אני חייב להגיד שבמארז שלי לפחות, מאוד לא נוח לגשת לחלק הזה בלוח, אז החלק הזה חוסך הרבה כאבי גב.

בנוסף, כלולים 4 ג'אמפרים ארוכים בעלי זנב לתפיסה נוחה, בשביל לא להתחרפן בנסיונות לתפוס את הג'אמפרים הפצפונים ולהזיז אותם ממקומם שעושים אוברקלוק. לדעתי זה מעיד על מחשבה, והתחשבות בכל קהל משתמשים שעלול לרכוש את הלוח.

עוד נקודה ששווה להתייחס אליה היא מיקום הרכיבים על הלוח-

רואים שהרבה מחשבה הושקעה במיקום הרכיבים השונים, לדאוג שחוטים או כבלים לא יחסמו אחד את השני, כמו שקורה לדוגמה ב P5Qpro של אסוס- חיבור ה ATX24P חוסם את הגישה לחיבור ה IDE, וקשה להתגבר על זה ללא כבל מעוגל. למרות שאין הרבה משתמשים שעוד מחזיקים בציוד שמחובר ב IDE, זו עדיין נקודה ששווה להתייחסות.

-הבעיה היחידה שמצאתי היא שהסינקים של הקירור ללוח די קרובים לסוקט המעבד עצמו, קירורים שרחבים בחלקם התחתון או נמוכים יחסית יתקשו להיכנס שם. פריזר 7 פרו למשל לא נכנס עד שמעקמים קלות את צד שמאל של הסנפיר התחתון ביותר.

תמונה של הלוח במחשב המורכב:

http://img76.imageshack.us/img76/3573/csc11ty2.jpg

הביוס-

למי שמכיר, מדובר ב Genie BIOS של DFI, והחליטו להשתמש באותו הביוס של הלוחות היקרים יותר, רק עם מצב פשוט כלול.

מבנה הביוס זהה לזה של AWARD ביוס רגיל, רק שאם לוחצים F9 ונכנסים לטאב ה GENIE ביוס, כל אפשרויות האוברקלוק המתקדמות נפתחות.

נוכל למצוא שינוי מתחים לכל שטות ורכיב של הלוח, הגדרת תזמונים ותדרים ידנית, ועוד. תמונה תעלה ברגע שאצלם אחת.

ABS- בלוח, כמו כל הלוחות החדשים של DFI, כלולה מערכת ABS לאוברקלוקינג קל והורדת פרופילים מוכנים מראש.

לאחרונה DFI הוסיפו פרופילים שהם הכינו לכל הלוחות שלהם, אם לא בא לכם להתעסק בזה יותר מדי ואתם רוצים לקבל בוסט בביצועים. רק ודאו שהמפרט שלכם דומה או ברשימת החלקים המאושרים שרשומים לכל פרופיל.

גימיק נחמד, אבל לא למי שרציני בעסק (במיוחד לנוכח הביוס המפואר שכללו)

תפקוד הלוח וסיכום-

מבחני ביצועים דקדקניים עדיין לא הספקתי להריץ עליו, אני מניח שבהמשך היום.

עם הארדיסק SATA1 עתיק של 80GB, ווינדוס ויסטה פרימיום עולה תוך בערך 15 שניות, לעומת XP PRO על המחשב הקודם, שלקח לה יותר מחצי דקה לעלות

-עם הלוח הנוכח, לא מדובר במחשב אחרי פרמוט, אלא אחרי שימוש, התקנת תוכנות ומשחקים, ועוד. פרמוט לא נדרש כי הלוח שהוחלף לזה היה כמעט זהה (פשוט לא גרסת הפלוס)

מבחינת אוברקלוקינג, כבר הצלחתי לייצב את הלוח על FSB של 492MHZ, הצלחתי להעלות את ווינדוס ב 500MHZ, אבל לא יציב בכלל.

מדובר בגרסת ביוס ראשונה וראשונית ללוח, ולכן לדעתי מדובר בהישג נכבד, בהחלט יש למה לצפות בעתיד.

מחירו בארץ כרגע-

http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=3324

אני חייב להגיד שיחסית ללוחות אחרים במחיר הזה, כמו ה P5Qpro של אסוס וה P45-DS3R/P של ג'יגבייט, התמורה למחיר שהוא מציג פשוט הרבה יותר טובה.

עוד עדכונים בהמשך ;D

פורסם

פיקה כבר הקדים אותך ;)

פורסם
  • מחבר

אני זה פיקה.

פורסם

אתה ופיקה מורחקים לצמיתות על משתמש כפול

פורסם

אני זה פיקה.

כמה מטומטם בן אדם יכול להיות.. מה חשבת שיקרה ברגע שתכתוב את זה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים