עבור לתוכן

בחירת ראוטר AP לשידור למרחק 400מ'

Featured Replies

פורסם

בזק לא מוכנה להעביר קו טלפון לביתי, שנמצא 400 מ' מהעמוד הקרוב שלה.

בין העמוד של בזק, וגג ביתי יש קו ראיה נקי (חוץ מקו מתח 3 פזות שעובר כמטר מתחת קו הראיה).

השטח הוא חקלאי - מחוץ לקו החשמל הנ"ל אין שום הפרעות חשמליות\אלקטרומגנטיות בסביבה.

מבקש אנוכי יעוץ באחד מהפתרונות הבאים:

א,

בזק מציעה אחד מהראוטרים+מודמים האלחוטיים שלה בחינם אם אקח חבילה של 2.5M .

(ASUS 604G ; BFOCUS 352 ; ECI-A2TEC ; ROTAL ASK-1024 ; SIEMENS C2-10 )

נניח שאשתמש במודם-ראוטר שלה ליד העמוד (שם יש לי נק' חשמל ועמוד לחבר עליו את המכשירים)

ועל גג הבית אשים עוד מודם,

א1.האם מספיקה לי עוצמת השידור של נניח הASUS? בתור AP והאם לקנות מכשיר זהה להעמיד על גג הבית?

א2.האם אפשר להחליף אנטנה, לאנטנה חיצונית נניח באסוס במידה שעוצמת השידור חלשה מידי?

א3.האם אפשר בכלל להגדיר את האסוס כ AP? וגם שימשיך להיות מודם?

א4.אולי בכלל מומלץ לבחור מודם-ראוטר שונה לשתי הנקודות או להשקיע ב2 אקסס פוינט חזקים?

ב, פתרון שני

למשוך חוט טלפון על חוט חופשי בתשתית עמודי החשמל (שהיא פרטית שלי) ויש חוט פנוי (שימש בעבר לתאורת מערכת)

הכבל מתוח כחצי מטר מתחת ל3 פזות. חוט טלפון מהעמוד עד הבית (400מ') ובבית לחבר את המודם.

ב1.האם אפשר להריץ אינטרנט בחוט טלפון 2 גידים (או 4) באורך 400 מ ?

ב2.או אולי להשתמש באפס של החשמל ובחוט החופשי? ומה בנוגע לשדות המגנטים של החשמל?

ג,

יש עוד כמה פתרונות (-: אבל גם כך הלאיתי בפרטים.

אשמח לכל תגובה עניינית.

• תגובות 33
  • צפיות 6.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מהציודים שציינת חלק כב לא במלאי כמה שנים אז אין לי מושג מי הציע לך אותם בכלל...

בכל מקרה הציוד הזה ישדר *תיאורטית* לטווח של לא יותר מ70 בשטח פתוח ללא הפרעות לכן הפתרון הוא לא פרקטי בכלל.

אפשר לדעת איפה אתה גר (למען סקרנות)? כי אני לא מכיר הרבה מקומות בארץ שאין בהם תשתית טלפוניה (למעט כמה כפרים דרוזיים בגליל שגם להם דואגים עם הזמן).

בדקת אפשרות של חיבור WiMAX או רדיו כפרי (נעשה ניסוי כבר כמה שנים בדרום הארץ עם יישובים בדויים)?

בקשר להעביר זוג שזור בצורה עצמאית זה יהי גם דיי בעייתי בגלל הניחות שתקבל (אי אפשר לדעת מה המרחק שלך למרכזת/יחידת רחק הכי קרובה)...

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה!!!

1.ההצעה למודמים-ראוטרים הגיעה מהטלפנית שהציעה את הדיל של 2.5M, בגדול המליצה על הASUS .

2.מקום המגורים הוא ליד מושב אלמגור שבצפון הכנרת. בשטח מטעי המנגו....

העמוד הקרוב לביתי מחובר לרשת הטלפון של המושב וישירות ממנו גולש (בית האריזה הסמוך) במהירות 2.5M לפי הנתונים שנמסרו לי.

3.בקשר לWiMax זהו חידוש בעבורי - קראתי בדקות האחרונות מאמר על הנושא :

בזק תוכל לספק אינטרנט אלחוטי ב-WiMax ביישובי הבדואים-

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3134877,00.html

על פניו נראה לי פתרון יקר להחריד,

לא דיברו איתי מבזק ואני לא יודע אם הצעה כזו קיימת - בטח לא ללקוח פרטי-בודד, גם קו טלפון הם לא מוכנים לשלוח - לא משתלם להם.

4.חבר מכליל משדר למרחק של כשני קילומטר אווירי - אבל הוא משתמש באנטנות חיצוניות להגברה. 8db.

שמחוברות ל2ראוטרים של 1W.

5.גם לי נראה שתהיה בעיה עם ההנחתה אם אניח קו טלפון והפתרון הוא עם ראוטרים.

אחזור על 2 שאלות שמעניינות אותי ולא הצלחתי להבין:

א.האם אוכל להשתמש בASUS AM604G בתור AP בשתי נקודות הקצה?

ב.האם אפשר לחבר אנטנה חיצונית לראוטר הנל או לקנות שני AP?

ג. מה הפתרון הזול מביניהם?

תודה רבה

פורסם

הבעיה פחות ידועה בארצנו (אולי בגלל המרחקים הקצרים) ויותר מפורסמת דווקא בארצות הברית ששם נולד הביטוי rural broadband.

שירותי WiMax לא תוכל לקבל כלקוח בודד באמצע שטח חקלאי פשוט רשמתי את זה כדי שתבדוק אם במקרה לא מתבצע ניסוי גם באזור שלך.

אם אתה כל כך מבודד שאפילו עמודי טלפון לא מגיעים אליך אז גם ההכנה העצמית צריכה להיות בהתאם וציוד קצה רגיל של משתמש ביתי לא היה פה פרקטי.

תוכל להציב שתי אנטנות חד כיווניות בעצמה גדולה מהרגיל אם יש מרחק ראייה ישיר (LOS) ביניהם בלי הפרעות ואז אולי תוכל להגעה לתקשורת טובה במרחק כזה, אבל שוב מדובר על ציוד ייעודי ולא ציודי ביתי רגיל.

דרך אגב בהרבה מקומות בארה"ב גם משתמשים במגדלי מים כנקודות גישה אלחוטיות.

המודם נתב של אסוס לא נותן להבריג אנטנה אחרת אבל של סימנס/רוטל (שזה בעצם dynalink rta1025w עם מדבקה של סימנס/רוטל) נותן אפשרות של הברגת אנטנה.

הבעיה תיווצר כאשר יהיה לך צורך לבצע לו פריקת מתח או איפוס במידה ויהיו בעיות או תקלות (אני מבטיח לך שזה יתרחש לפחות פעם בשבוע בממוצע עם ההיכרות שלי עם הציוד הזה).

הבעיה הנוספת זה המיגון של הציוד הזה מפני מזג אויר...

פורסם

אמרת שיש לך תשתית עמודי חשמל פרטית שמגיעה מכיוון עמוד בזק אלייך?

במידה וזה נכון, יש לך אפשרות להתקין שקעים על חלק מהעמודים האלה?

במידה וגם זה נכון, אז יש אפשרות להתקין משחזרים על העמודי חשמל במרחקים של עד 100 מטר אחד מהשני (במקרה שלנו זה יהיו מתגים)

המתגים האלה כמובן יהיו מחוברים לחשמל מהעמודים

בצורה הזאת באמצעות 400 מטר של כבל רשת + 4 מתגים אתה יכול לבנות חיבור

כמובן שאת המתגים מומלץ להניח בקופסאות שיהיו מוגנות מפני מזג האויר

פורסם
  • מחבר

תודה על ההצעה - אבל -

אם תסכם את ההוצאות על המשחזרים + העבודה על העמודים לחבר שקעים + הגנות.....

להערכתי מעל 3000 ש"ח עוד לפני שהתחלתי לגלוש.

הרבה יותר זול ופשוט לחבר אנטנה חזקה בכל קצה (כ 650 ש"ח לכל אנטנה של 16DBI) בזאפ.

בקיצור - לא ריאלי.

פורסם
  • מחבר

ל - MULTICORE (ובכלל...)

תודה על המידע. בהחלט עוזר לי להחליט. תשובות לעניין.

ועוד קצת מזמנך - אם יש לך עוד סבלנות.

;)

אם לאסוס אין אפשרות לאנטנה חיצונית והרוטל לא אמין.

מאחר שאחותי מגיעה עוד שבועיים מארה"ב, שם מחירי האנטנות, הראוטרים והAP זולים משמעותית. (ב-EBAY אם אני לא טועה).

האם נראה לך פתרון סביר, להזמין שתי אנטנות ושני ראוטרים טובים (או אולי לקנות שני AP אמינים) להעמיד בשני הקצוות?

האם יש לך המלצה על חברה אמינה לAP\ראוטרים? ואולי המלצה על דגם ספציפי לראוטר חזק ואמין?

ושאלה אחרונה וחשובה - האם הראוטרים מסוגלים לקלוט ולשדר דרך זכוכית או פרספקס ללא הנחתה.(למיגון מגשם).

תודה ושבוע שמח

פורסם

16dbi :o אתה הולך לשדר לירח?

סתם... אתה פשוט לא צריך משהו כ"כ גדול בשביל 400 מטר. 7-8dbi אמור להספיק לך.

תקנה אנטנות כיווניות ולא אנטנות אומני (omni). ככה אתה לא מפזר את האות לכל מיני כיוונים שאתה בכלל לא צריך ואתה יכול לרתום אותה לשידור שאתה כן משתמש בו (ע"ע בין האנטנות).

המלצה שלי זה לשים נתב בצד אחד (הצד הרחוק) ובצד השני (שלך) לשים מגשר רשת (wireless bridge). בעיקרון, לחבר את האנטנה ישירות למחשב זה יותר אמין, אבל הרבה יותר מסורבל. הבעיה עם מגשר רשת זה בעיות תאימות לעיתים בינו לבין הנתב.

אני הייתי חושב על שני wrt54gl של לינקסיס עם קושחת tomato. למרות שאני לא זוכר אם אפשר לנתק את האנטנות שלהם ולחבר אנטנות חיצוניות.

זכוכית תתן הנחתה של סביבות ה3db... פלסטיק דק (לא חייב להיות שקוף כמו פרספקס) לא צריך לתת הנחתה כלל.

פורסם

לא אמורה להיות בעיה של שידור מאחורי פרספקס או זכוכית ברמת העיקרון אם לא מדובר בעובי רציני (לא יצא לי אישית לבדוק את השפעת החומרים האלו מבחינה אלקטרומגנטית בשידור של wifi).

אני חושב שמרה שלך עדיף פרספקס כי הוא לא נשבר בקלות ויותר גמיש.

אתה יכול כמובן לשים מודם רשת ונתב באותב נקודה אבל אל תשכח שזה כבר דורש שתי שקעי חשמל באותה נקודה.

הבעיה היא כמו שאמרתי שיהיו מצבים שתצטרך לגשת לציוד פיסית כדי לבצע פריקת מתח או איפוס או משהו אחר כי אין ברירה אחרת ואי אפשר לדעת כל כמה זמן זה ידרש...

בזק בכלל לא מוכנים להעביר תשתית טלפוניה לבית שלך?

זה נשמע לי מוזר כי גם במקומות דיי נידחים בבקעת הירדן מגיעים עמודי טלפון בצורה כזאת או אחרת...

יש גם ציוד כזה שנקראה outdoor wireless backhaul bridge שזה בצעם ציוד שמיועד לעבוד בחוץ במרחקים גדולים.

היתה גם כתבה/דיון בזמנו ב slashdot שאני צריך לחפש שדיברה על הנושא הזה בצורה דיי עקיפה כי יש אנשים שגם בקושי יכולים לקבל dial up ואפילו לא באזימוט מתאים לקליטת שידורי לווין כי הם "בצד השני של הגבעה".

פורסם

וואו, היסחפות!

400 מטר באוויר הפתוח זה לא מרחק כ"כ אסטרונומי. לולא קו המתח הקרוב אפילו הייתי שוקל מרכז אות בכל צד ולוותר על האנטנות הרציניות יותר.

וכמו שאמרתי, זכוכית תיצור הנחתה. אפשר לשים את האנטנות בתוך קופסאת PVC או ABS ע"מ למנוע בלאי.

לגבי התשתית של בזק, בזק אחראית לתשתית בחלק הציבורי. בשטח פרטי האחריות היא על בעל הנכס. למשל על מי שבונה בניין חלה החובה לבנות את תשתית הטלפוניה הפנימית שבזק מתחברת אליה. בזק מבצעת שינויי/חידושי תשתית בחלק הפרטי רק כאשר זה בתחום הסביר. בגלל שהשטח הוא בטח שטח פרטי של מי מתושבי המושב ובגלל המרחק הרב, אני מניח שמבחינת בזק התקנה היא לא סבירה. יכול להיות שיש צורך בהתקנה של ציוד הגברה כלשהו או שהתשתית הפרטית הקיימת לא עומדת באיזשהו סטנדרט שמאפשר את ההתקנה הבטוחה של החוט.

פורסם
  • מחבר

Czar_salad ו multicore ובכלל...

1.ראשית תודה על התשובות.

ואם עייפתם ממני דלגו לארבע השורות האחרונות.

2.מבחינת בזק הסיפור ארוך ולא אכנס אליו - אגיד רק, שהמתנתי שלושה חודשים שיבוא נציג לשטח ובסופם,

אחרי טלפונים רבים הודיעו לי שבזק לא מתכוונת בזמן הקרוב להקים תשתית במקום.

נראה לי שהפתרון הטוב (מחיר, קלות, מהירות הביצוע ואמינות) מתבסס על ההמלצה של CZAR

באמת לשים שני ראוטרים זהים או AP (לתאימות) בשני הצדדים + אנטנות 8dbi כיווניות.

3.מבחינת נגישות לראוטרים AP- לא תהיה בעיה כי את שניהם אתקין במקום נוח. אחד על הגג והשני על עמוד לא גבוה ליד קו בזק.

גם אין בעיה להתקין כמה שקעים שארצה בקופסה שאבנה לשני הצדדים (מפרפקס או פולימר עמיד, בהמלצתכם).

ואשים כמובן את הנתב והמודם בתוך הקופסה. (דרך אגב למה אני צריך את זה אם יש אנטנה חיצונית?)

4. בדקתי ביקורות של ה - WRT 54g ולפי הביקורות הוא מצויין ואמין. מחירו כ65$ ארה"ב- 230 שח.

ויש גם תמיכה טכנית מעולה דרך הנט.

אבל - יש צורך בעדכון קושחה צד שלישי שמבטל את האחריות. לא שזה משנה אם קונים בחו"ל.

ובכלל - למה ללכת על ראוטר אם אקסס פוינט (- AP) הוא מכשיר שמיוצר למטרה הזו?

הרבה חומר יש עליו ב

http://en.wikipedia.org/wiki/WRT54G

יש גם דיון בנושא של שימוש בו כאקסס פוינט ב

http://forums.linksys.com/linksys/board/message?board.id=Wireless_Routers&thread.id=34001&view=by_date_ascending&page=2

לא הבנתי משם מה עוצמת השידור והאם אפשר לחבר אנטנה חיצונית.

ובכלל איך מעדכנים קושחה.

אז....

מה לקנות? ראוטרים או אקסס פוינטס?

בחקירה מאומצת של הרגע האחרון עליתי על AP של ASUS שמשדר למרחק של עד 850 מ' ( ונניח שאקנה שניים לשני הצדדים).

http://usa.asus.com/products.aspx?l1=12&l2=41

מה דעתכם על פתרון כזה ללא אנטנות? מה ההבדל בין שלושת הדגמים?

פורסם

תבדוק את האפשרות לפרוס קו טלפון

עם שני מתאמי HPNA3.1 בשני הקצוות

אם אני לא טועה אז הטווח הוא כ 1000 מטר

או שאולי 1000 רגל :)

פורסם

שים לב שאני מדבר על הGL ולא על הG. הגרסאות האחרונות של הG לא תומכות בכל הקושחות צד שלישי.

וע"מ לעבוד עם הלינקסיסים הללו (GL) אחד מול השני חייבים להחליף להם קושחה.

הסיבה שאנחנו אומרים לקחת שני נתבים מאותו סוג זה לשם התאימות. התקינה של הסטנדרטיס בwifi היא לא מהטובות בעולם, לכן כל יצרנית חומרה ו/או מפתחי הקושחה יוצרים אימפלימנטציה שונה קצת של דברים כמו WDS, שהוא הפרוטוקול לשירשור האלחוטי. זה גורם למוצרים של חברות שונות לא לעבוד כמו שצריך לפעמים מול מוצרים של חברה אחרת.

המצב יותר טוב במשחזרים/AP/מגשרים אלחוטים, אבל קשה לי להמליץ על מוצר ספציפי כי הם לא משהו מאוד נפוץ.

המוצרים של ASUS שהבאת יעשו את העבודה ע"פ המפרט.

כדי להבהיר את הנקודה, מה שאתה צריך זה בצד שרחוק ממך (שמתחבר לקו טלפון) מודם ונתב + אנטנת הגברה, בצד הקרוב אתה צריך עוד נתב שיתפקד כגשר אלחוטי או לחילופין מגשר רשת יעודי (כל הAP הם בדר"כ גם מגשרים) + אנטנה להגברה.

אתה יכול גם לנסות לעבוד בלי אנטנות נוספות ולבנות משהו בסגנון הזה שיתלב על האנטנות הקיימות. זה יכול לתת תוספת של 2-3db לאנטנות (יעלה אותן מ2-3dbi לאזור ה5-6dbi).

פורסם

ציוד HPAN3 יהיה הרבה יותר יקר.

דרוש רק זוג מתאמים בעלות כ 600 ש"ח

באם אין בעיית טווח אז נראה לי פתרון זול

בהשוואה לחלוופות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים