עבור לתוכן

רזולוציית WXGA לעומת WXGA+ במסך 14.1"

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני לא יכול להחליט איזה מהן יותר עדיפה במסך 14.1. אני מעדיף כמה שיותר שטח שטח עבודה כמובן אבל חושש שהכתב יהיה קטן מדי לקריאה נוחה.

אם למישהו יש נייד 14.1 עם רזולוציית 1440X900 (WXGA+) ויכול להעלות תמונה של הדסקטופ אני מאוד אעריך זאת.

תודה.

פורסם

צילום מסך של הדסקטופ לא יעזור לך בכלום, כי התמונה מכילה מידע רק על פיקסלים, לא על הגודל שלהם, ולכם כל מסך יציג אותה בהתאם לגודל הפיקסל שלו.

מה שכן יעזור לך זה צילום במצלמה של מסך כזה. יש להרבה חבר'ה בעבודה שלי כאלה, אנסה להשיג לך אחת.

בינתיים, יש את זה:

השוואה של WXGA מול WXGA+ ב-VOSTRO 14". לא מפורט מספיק לטעמי, אבל אולי אתה יכול לקבל תחושה. לא הבדל עצום כמו שאתה רואה.

195530538-M.jpg

מבחינת גודל טקסט, WXGA+ ב-14.1" נמצא בול באמצע בין SXGA+ ב-15" לבין SXGA+ ב-14.1" (כאשר SXGA+=1400X1050 היא רזולוציה של מסכים לא רחבים). לא יודע אם זה אומר לך משהו, אבל אם התנסית בעבר בעבודה עם מסכים כאלה, זה יכול להוות אומדן בשבילך.

לי יש שני ניידים, ובמקרה שניהם עם SXGA+, אחר 14.1", אחד 15". אפילו עם הטקסט של ה-14" אני מצליח לעבוד ללא בעיות וללא עייפות של העיניים בד"כ, לכן בשבילי - זה רק WXGA+ ב-14" רחב.

אגב, ב-VISTA אפשר להגדיל גודל כתב באמצעות העלאת DPI, ולפי מה ששמעתי מאנשים, זה עובד טוב יותר מאשר ב-XP (ב-XP לא הכל גדל, וחלק ממה שגדל היה מרוח ומכוער). אז זה עוד שיקול.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התמונה, אני רואה שזה לא קריטי באמת... באותו עניין, האם לגודל של רזולוצייה יש השפעה על צריכת החשמל מהסוללה (כי יש יותר פיקסלים להציג) והאם זה משמעותי?

פורסם

יש. לא יודע עד כמה זה משמעותי. אף פעם לא יצא לי לעשות בדיקה השוואתית כשכל שאר הפרמטרים היו זהים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים