עבור לתוכן

הביקורת החדשה על קירור המים של DD.

Featured Replies

פורסם

קראתי הרגע את הביקורת, חוץ מהמוצר המצוין, אני חייב לציין שסיימתי לקרוא אותה עם עיקול קל בגבה השמאלית.

הביקורת מלאה משפטים מהוררי תהיה ופרטים שנוגדים למדי את חוקי הפיזיקה......

לדוגמה:

http://hwzone.co.il/reviews/danger_den/

המאווררים שמקררים את הרכיבים עושים רעש רב ומכניסים אבק למארז. עם הזמן אבק זה חודר גם אל תוך צלעות הקירור עצמן ומקטין את יעילותם.

- אפקטיביות קירור האוויר תלויה בטמפרטורת החדר - ככל שטמפרטורת החדר נמוכה יותר, כך האוויר שנזרק על גוף הקירור קר יותר ומקרר את צלעות הקירור מהר יותר. מסיבה זו ישנם הבדלים משמעותיים באפקטיביות של מערכות קירור מסוג זה בין עונות הקיץ והחורף.

וגם-

http://hwzone.co.il/reviews/danger_den/13/

שיקול מכריע נוסף הוא הביצועים - מערכת קירור מים שקטה בהרבה ממערכת קירור אוויר, ביצועיה טובים בעשרות מונים וחשוב מכל: היא שומרת על טמפרטורות אחידות הן בקיץ והן בחורף.

.....הופתעתי מאוד לשמוע שאם שמים מאווררים על רדיאטור, הם פתאום נהיים שקטים יותר מאם שמים אותם במארז :o

במארזים שמכבדים את עצמם, יש ספייסר מסוים בין הגריל של המארז לבין המאוורר עצמו שמונע יצירת איוושת אוויר (שמהווה בד"כ את רוב הרעש שהמאוורר יוצר....)

אז נכון שמעבר האוויר בצלעות הרדיאטור קל יותר ולכן אין איוושה, אבל הרעש שמיסב המאוורר ואיוושת האויר של חיכוך הסנפירים עם האוויר עצמו- זהים. לא יהיה הבדל אם נרכיב את המאווררים האלו במארז או על רדיאטור..... זה מבחינת רעש.

מבחינת טמפרטורה-

......שומרת על טמפרטורות אחידות הן בקיץ והן בחורף? הרי שקירור מים בסופו של דבר מקורר ע"י אוויר, טמפרטורת המים לעולם לא תצנח מתחת לטמפרטורת החדר, וישנו קשר ישיר בין טמפרטורת המים במערכת/טמפרטורת המערכת לבין טמפרטורת החדר!

בנוסף לקירור המים ברדיאטור ע" המאווררים, טמפרטורת הסביבה בה הרדיאטור שוהה היא גורם קריטי. קיים יחס לא לינארי בין טמפ' הסביבה לביצועי המערכת, ככל שקר יותר בחדר, יעילות המערכת עולה בהדרגה. לא קיים מקרה בו נקבל ביצועים זהים בטמפ' סביבה שונות, סתם לדוגמה, בחורף החדר שלי צונח לו ל 18 מעלות מדי פעם, ולעומת זאת בקיץ אני נצלה בחדר בטמפרטורה של בערך 30 מעלות.

אם מישהו מסוגל להגיד לי שטמפ' המים וטמפ' הרכיבים במעכת יהיו זהות ב 2 עונות אלו, אני אישית דואג לממן לו קורס פיזיקה בסיסית מקוצר.

אני מציע לגורמים הרלוונטיים לעבור על הסקירה באופן שוטף, קיימות עוד אי-אלו שגיאות בסגנון לאורך רוב הסקירה, ואני לא יודע מה עם שאר הקוראים- אבל לי אישית זה ממש מציק בעין.

-זו לא פעם ראשונה שקיימות שגיאות בסקירות או משהו, אבל זו כן הפעם הראשונה שהן מספיק מוגזמות בשביל שאני אפתח ת'רד בנושא....

פורסם

הרשה לי לענות לך בקצרה על ידי אותם ציטוטים שאתה הבאת בעצמך:

מסיבה זו ישנם הבדלים משמעותיים באפקטיביות של מערכות קירור מסוג זה בין עונות הקיץ והחורף

נכתב במפורש שיש הבדל בין הקיץ לחורף ולכן אין בסיס לטענה האחרונה שלך.

לגבי הטענה חגבי אחידות הטמפרטורות בקיץ ובחורך יש להביו מעט יותר טוב את הכתוב שכן הכוונה היא שהטמפרטורות לא משתנות יותר מדי בתוך אותה עונה שכן הדלתא בין הטמפרטורה במצב מאמץ למצב מנוחה נמוכה יותר מזו של קירור מסוג אחר - לדוגמא קירור אוויר.

וכמו שאמרת לעניין השקט יש פתרון קל - רדיאטור הוא מערכת שמתוכננת לעבוד עם זרמי אוויר ולכן יש אופטימיזציה של מעבר האוויר דרכה שלא כמו מארז שהוא מאין תיבת תהודה למאווררים הרועשים. חיבור המאווררים בתוך המארז לעומת חיבור המאווררים לרדיטור ירעיש יותר - אתה מוזמן לבדוק את העניין.

אם יש לך עוד בקשות או עוד שאלות לגבי הביקורת אתה תמיד מוזמן לפנות לכתב או אלי באופן אישי.

פורסם
  • מחבר

סולידוס, הוצאת פה דברים מהקשרם, הבסיס לטענה שלי נשאר חזק ויציב, ויש לנו פה בעיית ניסוח.

מסיבה זו ישנם הבדלים משמעותיים באפקטיביות של מערכות קירור מסוג זה בין עונות הקיץ והחורף
יופי של שורה, וגם נכונה, חבל שהכתב לא התייחס איתה לקירור המים בכלל, הנה אותה שורה בצירוף השורה שלפניה:
- אפקטיביות קירור האוויר תלויה בטמפרטורת החדר - ככל שטמפרטורת החדר נמוכה יותר, כך האוויר שנזרק על גוף הקירור קר יותר ומקרר את צלעות הקירור מהר יותר. מסיבה זו ישנם הבדלים משמעותיים באפקטיביות של מערכות קירור מסוג זה בין עונות הקיץ והחורף.

הכתב מתייחס פה לקירורי אוויר ולא מים. (ולא, הוא גם לא מתייחס בפסקה זו אל הרדיאטור כ "קירור אוויר", אלא לקירור אוויר שיושב על מעבד.)

פורסם

פיקה, כרגיל אתה מנסה לעשות מהומה מלא מאומה ולסלף עובדות.

האם אין דלתא גבוהה בין ביצועי קירור אוויר בחורף לקיץ? בהחלט יש. הדבר נאמר בהקשר לקירור אוויר היות ושם הדבר מורגש ביותר. אז טענתך משוללת כל יסוד.

מעבר למה שעמיתי הסביר לך, קירור מים מאפשר גם שימוש במאווררים שקטים בהרבה ונוח מאוד לתחזקם באופן שוטף על מנת שלא יצברו אבק וירעישו.

אם יש לך עוד טענות אתה מוזמן להעלותן. אני מבטיח לך שהכתבה נכתבה בצורה המקצועית ביותר, ואם במקרה נפלה טעות נשמח לתקנה. נכון לעכשיו העלית טענות חסרות כל שחר, ומבלי להשתמש במילים בוטות יותר מדובר בדברי השמצה שנועדו לשם ההשמצה בלבד וללא בדיקה מעמיקה.

פורסם
  • מחבר

אני בא לתת ביקורת במטרה לשפר ומסנים להוציא ממני משמיץ? אני חייב להגיד שרוח הדברים בעניין שלילית עד מאוד.

בנוגע להבדלי הטמפרטורות-

מה בשם אלוהים קשור עכשיו קירור אוויר? לא דיברתי על קירורי אוויר, לא התכוונתי לקירורי אוויר, התפנית הזו באה בכלל מסולידוס.

האם אין דלתא גבוהה בין ביצועי קירור אוויר בחורף לקיץ? בהחלט יש. הדבר נאמר בהקשר לקירור אוויר היות ושם הדבר מורגש ביותר. אז טענתך משוללת כל יסוד.

טענתי הייתה שמשפט זה נכון כלפי קירור מים, בניגוד למה שהביקורת טוענת ("היא שומרת על טמפרטורות אחידות הן בקיץ והן בחורף.") אז בבקשה לא להכניס לי מילים לפה.

נכון לעכשיו העלית טענות חסרות כל שחר, ומבלי להשתמש במילים בוטות יותר מדובר בדברי השמצה שנועדו לשם ההשמצה בלבד וללא בדיקה מעמיקה.

נכון לעכשיו, ה "השמצה" היחידה שנעשתה פה היא שלך אישית כלפיי, ואני מבקש שתחזור בך מהשורה הבאה:

פיקה, כרגיל אתה מנסה לעשות מהומה מלא מאומה ולסלף עובדות.

"כרגיל"? מתי הייתה הפעם האחרונה ש "עשיתי מהומה"? איזו עובדה בדיוק סילפתי? ובאיזה חלק בשם הסנדל הקדוש שלי ניסיתי להשמיץ אותכם? ת'רד זה נפתח עקב דיון קצר עם מספר חברים שקיבלו מהביקורת שלכם רושם זהה- שאתם טוענים שקירור מים לא מושפע מטמפרטורת הסביבה. את הלינק לביקורת קיבלתי מאחד האנשים המדוברים, שיצאו מבולבלים לחלוטין. המטרה שלו בונה, לא משמיצה. אחרי שאני פה כבר 3 וחצי שנים ו 5000 הודעות, אני חושב שאתה כמו כולם יודע טוב מאוד שאין לי סיבה או רצון כלשהו להשמיץ את HWZ. אחרי הכל אני מבלה פה הרבה.

בפעם הבאה תבחרו מילים, היחידים שנכון לעכשיו מפנים האשמות חסרות שחר כלפי מישהו, אלו אתם.

פורסם

איני מתכוון להתנצח איתך על גבי הפורום כאן בנושא, ואני מציע כי תנשום עמוק ותרגע מעט. אני לא פותח כאן דיון אישי אלא מגיב על טענותייך גרידא, לטובת הקוראים מן השורה שאולי חסרים את ההבנה המקצועית ומחפשים מידע אמין.

בהודעתך הראשונה ציטטת בכלל נושא אחר ולא הסברת את עצמך כראוי. בכל מקרה, הכוונה היא שההשפעה זניחה יחסית לקירור אוויר, שבו במקרים רבים הטמפ' הופכת בזמן הקיץ לבלתי נסבלת בעליל - גם כי הדלתא בין מצב מנוחה לטמפ' הסביבה גבוהה יותר, וגם כי הדלתא בין מנוחה למאמץ גבוהה יותר.

פורסם
  • מחבר

אני רגוע מאוד ולא תוקף פה אף אחד.

בנוגע ל "הכוונה הייתה", כוונה בביקורת מקצועית צריך להביע נכון, אם לא- נוצר בלבול כמו שנוצר אצל אותם אנשים איתם שוחחתי לפני פתיחת ת'רד זה, והקוראים משתכנעים שהבינו משהו, למרות שתכלית המשפט הייתה להצביע על משהו קצת אחר.

בהודעה הראשונה ציטטתי בדיוק את הנושא הזה (אלא אם לא קראת אותה עד סופה...), ודבריי הוצאו מהקשרם ע"י סולידוס.

בכל מקרה, אם המסר עבר, אפשר לסיים את הדיון הזה ולנעול אותו, אין לי עוד מה להגיד בנושא.

פורסם

ראשית, אם יש לך הערות אישיות ומקצועיות כנגד חלקים בכתבה, הדרך הנכונה תהיה ליצור קשר ישירות עם הנהלת האתר. אנו אומנם מגיבים כאן לעיתים אך בהחלט יכולים לפספס הודעות בפורומים הפתוחים, וחבל.

הפורומים הם מקום לדון בין היתר על ביקורות, ולכן אני אשאיר את הנושא הזה פתוח למען הערות ושאלות, אם כאלו קיימות.

לגבי טענותייך - צורם לי שאתה מנסה ליצור רושם של כתבה רצופת אי דיוקים. בסה"כ נתת שתי דוגמאות - דוגמא אחת נובעת (ואני מצטער על הבוטות), מבורותך שלך, והשנייה עוסקת בעיקר בסמנטיקה. עם זאת, אכן נשקול לעדן מעט את ניסוח המשפט על מנת שיהיה ברור שישנו אינטרוול מסויים בין העונות אך בהשוואה לקירור אוויר הוא זניח.

פורסם

pika, הרבה נכתב, ואני חושב שהבנת את הנקודה. אבל בתור כותב הביקורת, אני חייב להגיד לך ש..:

א) אם הביקורת שלך הייתה בונה - מעולה, הייתי אפילו מקשיב למה שכתבת. אז לא רק שהביקורת לא בונה,

ולכן אין לי מה לקחת ממנה, היא גם מוטעית וכנראה נובעת מבורות.

ב) עבודת המחקר שנעשתה מסביב לביקורת הנ"ל הייתה עצומה, ומס' גורמים מוסמכים עברו על הביקורת טרם שליחתה

ובדקו את נכונות המידע שנכתב בה + תקינות התוצאות. לכן, הסיכוי שמשתמש כמוך ימצא בעיה משמעותית בביקורת - נמוך.

ולסיכום: תעיר הערות בונות, או שאל תעיר בכלל. אנחנו לוקחים ברצינות כל הערה ומשנים את הכתבה במידה ותוכן ההערה הגיוני.

פורסם

לא ראיתי שהיה שם מיכל מים

או שפספסתי

פורסם

אין צורך במיכל, הוא השתמש ב-T.

פורסם

בנושא של הקיץ והחורף גם אני הרמתי גבה בפעם הראשונה שקראתי את זה. לדעתי מדובר יותר בניסוח בעייתי יותר מאשר טעות נטו.

חוץ מזה הביקורת קריאה וברמה גבוהה מאוד. ח"ח לעודד ואני מקווה לראות עוד כאלה בתחום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים