עבור לתוכן

איך הבוילר הזה עובד בדיוק?

Featured Replies

פורסם

טוב, עברנו דירה לא מזמן, ובדירה החדשה יש לנו בויילר כזה:

dsc01388aw8.th.jpg

אני יודע איך להשתמש בו פחות או יותר (לכוון לאיזה שעה וכמה זמן הוא יידלק) וזה עובד, אחלה.

אבל עדיין יש לי כמה שאלות לגביו, אני אשמח אם מישהו שמכיר יוכל לענות:

1. למה אני צריך את הכפתור בפאנל השמאלי? אם יש לי בויילר לפי טיימר, למה הכפתור הזה מועיל לי בכלל? (הוא לא מדליק את הבויילר, ניסינו...)

2. למה לכל הרוחות נדלקת הנורה שם למטה בפנאל הימני? היא דולקת רוב היום, מן הסתם גם כשהבויילר כבוי.

(ועכשיו קיץ, אז אנחנו בכלל לא מדליקים בויילר, והיא עדיין דולקת רוב היום)

האם היא אינדיקציה לגבי העובדה ש"המים חמים!"? אם לא, אז למה היא בדיוק שם ולמה היא בדיוק דולקת?

3. אם אני מרים את כל הפינים, ומרים\מוריד את הסויץ' הקטן (ON/OFF) שבתוך הטיימר מתי שאני צריך

(מרים חצי שעה לפני הרחצה, מוריד בכניסה לאמבטיה)

אז בעצם הפכתי את הבויילר-טיימר לבויילר רגיל לכל דבר, נכון?

פורסם

מה אם לשאול את הבעל בית הקודם?

פורסם
  • מחבר

שאלנו (וזו הסיבה שאני יודע להפעיל את הבויילר הזה בכלל) אבל לגבי השאלות הפתוחות הוא לא ידע לענות.

יש אולי מישהו שיש לו בבית בויילר זהה / דומה ויכול לתת תשובות?

פורסם

המפסק משמאל הוא "מאסטר" - כשהוא כבוי, הבוילר (והטיימר) כבויים. יש כאלה כפתורים שמאירים כשהבוילר דולק.

רואה את המפסק הקטן הלבן שבטיימר? יש לו שלושה מצבים:

למטה (0) - הבוילר כבוי.

למעלה (1) - הבוילר דולק.

באצמע (ציור של שעון) - הבוילר על טיימר, כלומר הוא דולק רק בשעות שתואמות את הפינים האדומים שכרגע מורמים. אין סיבה להפעיל את כל המתגים, כי אתה יכול בשביל זה להשתמש במצב 1.

פורסם

1. הוא אמור להיות "מעל" הטיימר, כשהוא כבוי הבויילר אמור להיות כבוי גם אם הטיימר מכוון על 'דלוק'. זה רק במידה והמתג הזה מחובר.

2. אין לי מושג, אולי הרכבה לא נכונה.

3. אני לא זוכר אם כשהם למעלה זה דלוק או למטה, אבל אתה כנראה זוכר. אז התשובה היא "כן".

פורסם
  • מחבר

שניצל-

השמאלי איננו מאסטר, הוא כבוי כל הזמן, ובחורף השתמשנו בטיימר והוא אכן הדליק את הבוילר.

בהקשר של 3 המצבים - צודק, לא שמתי לב שהציור של השעון מצביע לאמצע, תודה על ההסבר.

בז'י -

בקשר ל-2, בהחלט יש מצב שמשהו שם מורכב לא נכון, הרגע הדלקתי אותו (למצב "1") והאור התעצם.

כיביתי אותו (מצבים "0" ו-"שעון") והאור הפך עמום יותר

(אולי יש שם בעיה במגעים, והאור לא כבה אלא רק הופך לעמום, אבל מדי פעם הוא כבה לחלוטין, אז זה עדיין מוזר לי)

פורסם

הנחתי שזה מאסטר, כי ככה זה בבית של ההורים שלי.

יכול להיות גם שהמפסק הזה לא עושה אצלכם כלום.

פורסם

*בז'נגלו.

מתי הוא כבוי לגמרי? מדי פעם או אחרי פעולה מסויימת?

אני הייתי בודק את זה (לא לבד, חשמלאי).

פורסם

בטיימר, הכפתור צריך לשחק רק בין שני מצבים, 1 לטיימר.

כאשר הוא יהיה על 1, החשמל מגיע למפסק של הבוילר (השמאלי) ואם תפעיל אותו.. החשמל ימשיך לזרום, אם לא.. אז לא.

וכאשר הוא על טיימר, אז החשמל מגיע למפסק השמאלי רק כאשר אתה קובע.

לכן, שים כל הזמן את המתג בטיימר על 1, וכאשר תרצה להדליק את הבוילר, תלחץ על הכפתור השמאלי, וכאשר תרצה לשים את הבוילר על טיימר, אז תכוון טיימר, תוריד את הכפתור למצב שעון, ואל תשכח להדליק את הבוילר גם בכפתור השמאלי.

הייתה לנו בעיה בפאנל של המזגן המפוצל אז אבא שלי הרכיב כזה מנגנון בדיוק (רק במקום הכפתור האדום של הבוילר.. פאנל של מזגן)

פורסם
  • מחבר

דורי, אבל בחורף (לפני כמה חודשים) הדלקנו את הבויילר רק ע"י מצב "1" והכפתור של הבויילר (בפאנל השמאלי) היה כבוי כל הזמן.

והיו מים חמים (אני יודע, התקלחתי מדי פעם...)

אז זה לא מסתדר לי עם מה שאתה מתאר, אולי אצלנו זה מורכב לא נכון, נראה לי שאני אשאל חשמלאי בהזדמנות לפי עצתו של בז'י.

תודה לכולם.

פורסם

*בז'נגלו.

פורסם

לכל דוד חימום מים חשמלי צריך להיות מפסק דו קוטבי, המנתק את מוליך הפאזה ואת מוליך האפס בו שמנית, עם נורה המעידה שהמפסק מחבר מתח אל מערכת הדוד. המפסק יהיה במקום בו איש שירות המטפל בדוד יוכל לוודא כי לא יופעל המפסק כאשר הוא במהלך תיקון/טיפול, ובעלי המקום יוכלו באופן נוח וסביר לשוט בהפעלה והפסקה של החשמל אל הדוד.

מפסק נפרד שכזה מחוייב להיות גם לשירות תנור החימום שבחדר הרחצה, זה שמיועד לחמם את האויר בחדר הרחצה בימי החורף ומופעל בפנים על ידי חוט משיכה שאינו מתכתי.

עד כאן חוק החשמל ותקנותיו.

אפשר להתקין במקום או בנוסף למפסק התקן טיימר, שימתג ויחבר חשמל אל הדוד במרווחי זמן קצובים. גם כאן צריכה להיות נורית שתעיד כאשר מתח ממותג אל הדוד.

אין לזה קשר אם גוף החימום באמת עובד כרגע או לא. בדרך כלל בכך שולט בקר טמפרטורה (טרמוסטט) המותקן בדוד וממתג או מנתק בהתאם לטמפרטורה. הטיימר או המפסק המוזכרים לעיל ממתגים המתח אלך הטרמוסטט ומכאן והלאה אל גוף החימום השליטה צריכה להיות בידי בקר זה של טמפרטורה.

בבתים בהם עבד חשמלאי חכם שמשקיע או שבעל הבית מבין ורוצה להשקיע ולהקפיד, מתקינים מוליך נוסף המחובר אל חיבור גוף החימום שבבסיס הדוד, ומביא מתח לנורית נוספת המעידה כאשר באמת המתח מחובר על ידי הטרמוסטט וגוף החימום עצמו מקבל מתח ועובד ברגע נתון. מוליך זה נקרא "פאזה חוזרת", אם תיתקל במונח הזה בהקשר של דוד חימום מים חשמלי תדע למה הכוונה.

עד כאן התיאוריה.

כעת, הרם את המפסק הזה וראה אם הנורית הפנימית שבו נדלקת. לא נדלקה נורית פנימית? המפסק תקול ואינו ממלא יעודו כהלכה. סביר שהוא ממתג מתח אבל נורית האזהרה הפנימית בו לא פועלת.

יכול מאד להיות שהתקינו שם טיימר בנוסף ואחרי המפסק, ושניהם שייכים לדוד. הורד את המפסק וראה אם הנורית בטיימר מפסיקה לדלוק. לא מפסיקה? אז או שהמפסק בכלל מקולקל או שהוא לא שייך למעגל הזה. יכול להיות גם שהתקינו המעגל הפוך, כלומר קודם ממותג המתח בטיימר ורק אחר כך אל המפסק שממתג אל הדוד. כאמור, זה סידור הפוך לסידור הנכון.

ויכול להיות שהמפסק הזה בכלל לא שייך למעגל הדוד. בדוק מה עוד יש בחדר הרחצה.

הקופסה בה מותקן הטיימר היא אותה הקופסה בה מותקן המפסק, כלומר קופסת אבזרים 55 מ"מ תקנית (עגולה). מאד יכול להיות שבקופסה בה מותקן הטיימר היה בעבר מפסק רגיל, לפיקוד על הדוד, ואחר כך התקינו שם טיימר במקום המפסק. זה מותר ובלבד שתהיה נורית אזהרה שתדלוק כאשר ממותג מתח אל הדוד.

לגבי הטיימר (בעברית: זמנן) -

במצב 1 כל הזמן ימותג מתח אל הדוד. במצב 0 ינותק המתח אל הדוד. במצב ביניים יהיה מיתוג מתח אל הדוד רק בהתאם לפינים שמסביב למעגל השעון. ככל שאני זוכר פינים בפנים זה ניתוק, פינים בחוץ זה מיתוג (תבדוק אותי, אין לי כרגע כזה טיימר לידי כדי לוודא). התוצרת הזו - GRASLIN - נחשבת לתוצרת גרמנית טובה ואמינה בטיימרים כאלו לשימשו ביתי. זהירות - אין לסובב את מעגל השעון אלא בכוון המסומן ובזהירות ללא הפעלת כוח.

פורסם
  • מחבר

המצב אצלי שהנורה בטיימר (הפאנל הימני בתמונה) דולקת חלש (עמום) כשהמפסק של הטיימר במצב 0 או במצב שעון (והפינים כולם כלפי פנים)

היא דולקת חזק כשהמפסק של הטיימר במצב 1.

כשעל פניו נראה שאין קשר בין המפסק בפאנל השמאלי (הכפתור המלבני הגדול) למנגנון הטיימר.

שכן הטיימר (במצב 1 או במצב שעון+פינים בחוץ) גורם לדוד להתחמם בלי קשר למצב המספק הגדול.

זה תקין או לא תקין?

פורסם

המצב אצלי שהנורה בטיימר (הפאנל הימני בתמונה) דולקת חלש (עמום) כשהמפסק של הטיימר במצב 0 או במצב שעון (והפינים כולם כלפי פנים)

היא דולקת חזק כשהמפסק של הטיימר במצב 1.

כשעל פניו נראה שאין קשר בין המפסק בפאנל השמאלי (הכפתור המלבני הגדול) למנגנון הטיימר.

שכן הטיימר (במצב 1 או במצב שעון+פינים בחוץ) גורם לדוד להתחמם בלי קשר למצב המספק הגדול.

זה תקין או לא תקין?

ראה שוב ההסבר. המצב התקין צריך להיות נורית אזהרה למיתוג מתח אל הדוד. זה שיש גם ובנוסף מצב בו הנורית דולקת חלש כאשר מגיע מתח אל הטיימר אבל לא ממותג הלאה אל הדוד, זה תוספת נחמדה אבל לא רלוונטית ועלולה לבלבל. צריך לבדוק אם אין בפנים מוליכים "לחוצים" ביניהם כך שיש מתח השראתי שגורם להפעלת נורית הניאון הזו גם ללא מיתוג מתח ישיר. בדרך כלל הנורית לא דולקת כאשר המתח לא ממותג אל הדוד, ודולקת חזק כאשר, (בהפעלת מצב 1 או בעזרת מיתוג הטיימר) , יש מתח אל הדוד.

בדוק לשם מה נועד המפסק הגדול השמאלי. האם יש בחדר הרחצה עוד צרכן חשמל?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים