עבור לתוכן

איך אתם לומדים בהרצאות?

Featured Replies

פורסם

התחלתי ביום ראשון קורס קיץ בכימיה באוניברסיטה. ידעתי שאוניברסיטה זה לא תיכון והמרצים לא לועסים את החומר עבור התלמידים, אבל לעזאזל לא ציפיתי לזה. מגיע מרצה, מראה מצגות, עושה הרצאה וזהו. אין חומר כתוב, אין תרגילים, אין הפנייה לספרים. איך אני אמור ללמוד ככה? הבנות בקורס הכי מעצבנות אותי. הן תופסות את השורות הראשונות וכל ההרצאה מסכמות חומר. דפים על גבי דפים. איך?! אני לא מבין איך הן מצליחות לשמוע, להבין ולסכם. זה לא אנושי. אתמול החלטתי לנצל את אפשרות הקלטת קול ב-iriver clix והקלטתי את הכל ההרצאה. לפחות יש מה לשמוע ברכבת, אבל עדיין מכאן ועד למידה לציון טוב יש דרך ארוכה.

למישהו יש טקטיקה? איך לומדים?

פורסם

קודם כל, יש מרצים שבנוסף להרצות גם מסכמים על הלוח. כל מה שצריך זה להעתיק.

הן לא צריכות להבין תוך כדי הסיכום, כי הן יכולות לקרוא אותו אחר כך (מה גם שהכתיבה עצמה עוזרת להבין). יש גם תלמידים שמשתפים פעולה וחולקים חומר שהם סיכמו.

חוץ מזה, בשביל זה נועדו תרגולים (בין השאר). יש גם ספרים של האוניברסיטה הפתוחה כמעט על כל נושא, שאפשר להיעזר בהם.

אתה גם מוזמן לדבר עם המרצה ולבקש ממנו עזרה והפנייה לספרים.

פורסם

ראשית, אם זה קורס בסיסי, חייבים להיות ספרים בעברית בנושא. שאל את המרצה מה הספר שהכי מותאם לאותו הקורס. שנית, כיוון שציינת שיש כאלו שגם כותבות, הדרך הטובה ביותר היא לגשת אליהן אחרי השיעור ולבקש לצלם. שלישית, אם השקפים מופיעים באתר של המרצה לפני ההרצאה עצמה, כדאי להדפיס אותם, ותוך כדי השיעור להוסיף הערות קטנות. זה בעקרון כל מה שאתה יכול לעשות בקורסים מהסוג הזה, ולדעתי זה מספיק.

פורסם

חפש חומר באינטרנט,יש מישהו שלומדת איתי שמשום מה מגיעה לכל הרצאה, ולא רושמת כלום :nixweiss: הכל היא לומדת מהאינטרנט

כמו שמישהו פה אמר, אין צורך גם להבין וגם לרשום, אני רושם הכל ומבין אח"כ

גם אני מתחיל סמסטר קיץ בקרוב :D

פורסם

אם יש לך כוח אתה יכול לשבת ולהקשיב ולהקליט הכל, ואחרי זה בבית לסכם מתוך ההקלטה... מעבר לזה ע"ע העצות של השאר

פורסם

השיטה הכי טובה - תדפיס את המצגות שלו ותרשום עליהם הערות.(תדפיס אפילו 4 בעמוד).

ואל תדאג - לפני המבחן ירוצו הרבה סיכומים בכיתה אתה רק צריך לבחור!

פורסם

אני מניח שזה קורס בסיסי (אלא אם זה לתואר שני בכימיה). אני למשל השנה, בשנה שלישית לכלכלה (חומר די מתקדם) גם לא כל כך הסתדרתי בחלק מהשיעורים. אז בספריה יש בדר"כ כמה ספרים בכל נושא של הסברים ושל תרגילים או מבחנים, ואפשר ללמוד לבד (הכי טוב שיש - ספרים של האו"פ). גם חיפוש יצירתי בגוגל יכול למצוא לך סיכומים והרצאות מכל מיני מקומות (אני למשל מצאתי סיכומים ומבחנים מציונים מבן-גוריון ומהבינתחומי). אז עם ספרים של או"פ, ספרים נוספים וסיכומים שונים בדר"כ ברוב המקצועות הבסיסייים במרבית התחומים יש לא מעט חומר.

סיכומים מבן גוריון, בתחום הכימיה: http://chem1.bgu.co.il/

זה לא הרבה, אבל אני מכיר את האתר הספציפי הזה כי יש בו המון חומר בכלכלה ומנהל עסקים. אני בטוח שדרך גוגל תמצא הרבה סיכומים אחרים.

פורסם

חלק מהאוניברסיטאות מעלות לאינטרנט צילומי וידאו של הרצאות משנים קודמות. תבדוק אם גם אצלכם יש את האופציה הזאת.

פורסם
  • מחבר

הקלטתי את המרצה ועכשיו אני מסכם מתוך הקלטה. מאד מאד עוזר. השאלה מהיקרה כאשר אקח מספר קורסים בו זמנית.

:errrr:

בכל מקרה, תודה רבה על העצות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים