עבור לתוכן

המחשב נכנס ללופ של ריסטים!

Featured Replies

פורסם

אהלן..

קודם כל, אני לא מבין כ"כ במחשבים, אז בבקשה דברו איתי במושגים של פשוטי העם.. :)

בזמן האחרון, בימים שהמנקה היתה באה לנקות את החדר, ברגע שהייתי מזיז קצת פיסית את המחשב אז הוא היה נכבה ולא נדלק, ואז הוצאתי את הכאבל של החשמל, חיברתי אותו שוב, והכל היה בסדר.

היום המנקה לא באה, אבל כשהזזתי קצת את המחשב הוא נכבה שוב, רק שהפעם המצב לא חזר לקדמותו..

כל פעם שאני מדליק את המחשב עולה לי מסך שמוצגות אפשרויות לדרך שבה אני רוצה להעלות את מערכת ההפעלה (Start Windows Normally, Safe Mode וכו'..), ובכל דרך שאני לא בוחר, כמה שניות אחרי שמופיע שהסמל של ווינדוס (שמופיע בד"כ כלל לפני שהמערכת עולה) המחשב עושה ריסט בעצמו והכל מתחיל מההתחלה..ומגיע שוב לאותה נקודה ושוב ריסט...ושוב ריסט..ושוב ריסט..

בקיצור, לפני שאני לוקח את המחשב לאייבורי, מישהו יכול לנחש מה הבעיה? יש דרך לתקן בלי לאבד את כל הקבצים שיש לי על המחשב? כי בדרך כלל שאני שולח לאייבורי מחשב לתיקון הוא חוזר "כמו חדש"...וזו לא ההעדפה שלי...

תודה רבה מראש..

פורסם

לא נראה לי שזה בעיה חומרתית.

אם יש לך דיסק של XP, תעשה דרכו Boot. שהדיסק יעלה, תיהיה לך אפשרות באחד מהמסכים ללחו על R.

אחרי שלחצת על R, אתה בעצם נמצא עכשיו ב-Recovery Console. במסך שאליו הגעת תרשום chkdsk /r ותן לו לרוץ (הפקודה הזאת מזהה ומתקנת סקטורים פגומים על ה-HD)

שהוא יסיים תצא מהדיסק (תקליד exit ותן באנטר).

ותראה אם המחשב נדלק.

וטיפ קטן, אל תזיז את המחשב (וגם אל תביא למנקה להזיז אותו) בזמן שהוא רץ כי אתה יכול לגרום נזק ל-HD.

פורסם

תלחץ F8 איך שעולה המחשב קבוע

ותבחר

Last Known Good Configuration

תגיד לנו אם הצלחת.

פורסם
  • מחבר

אם יש לך דיסק של XP, תעשה דרכו Boot. שהדיסק יעלה, תיהיה לך אפשרות באחד מהמסכים ללחו על R.

אחרי שלחצת על R, אתה בעצם נמצא עכשיו ב-Recovery Console. במסך שאליו הגעת תרשום chkdsk /r ותן לו לרוץ (הפקודה הזאת מזהה ומתקנת סקטורים פגומים על ה-HD)

ותראה אם המחשב נדלק.

וטיפ קטן, אל תזיז את המחשב (וגם אל תביא למנקה להזיז אותו) בזמן שהוא רץ כי אתה יכול לגרום נזק ל-HD.

קודם כל תודה על העזרה...

אבל...boot? hd? סקטורים?

חח מצטער אבל לא הבנתי כלום...אם תוכל להסביר בעברית אני אשמח..

תלחץ F8 איך שעולה המחשב קבוע

ותבחר

Last Known Good Configuration

תגיד לנו אם הצלחת.

המסך הזה כבר עולה לי אוטומטית כשאני מדליק את המחשב..זה המסך עם האפשרויות שדיברתי עליו בהודעה הראשית..וניסיתי וזה לא עובד...:\

פורסם

תכניס את הדיסק של הXP לכונן ותפעיל את המחשב. הוא יעשה לך Press any key to boot from CD, תלחץ על מקש כלשהו.

[הכנס בדיחת "איזה מהם זה מקש כלשהו?" כאן]

HD זה הבחור ששומר את המידע על המחשב שלך וסקטורים זה ה"חדרים" שבהם הכל נשמר, בעיקרון מה שהבחור שמעלי אמר לך לעשות בודק שהכל שם בסדר ואין סדקים/נזילות/עכברים שמכרסמים את הניירות/סוכני ביטוח.

ומה שעשיתי עכשיו נקרא לקחת מטאפורה רחוק מדי ;D

פורסם
  • מחבר

ותראה אם המחשב נדלק.

שאני עושה את זה זה כול איכשהו לגרום לזיכרון (מוסיקה והכל) שלי להיעלם?

פורסם

שאני עושה את זה זה כול איכשהו לגרום לזיכרון (מוסיקה והכל) שלי להיעלם?

לא . . .

פורסם
  • מחבר

תכניס את הדיסק של הXP לכונן ותפעיל את המחשב. הוא יעשה לך Press any key to boot from CD, תלחץ על מקש כלשהו.

[הכנס בדיחת "איזה מהם זה מקש כלשהו?" כאן]

HD זה הבחור ששומר את המידע על המחשב שלך וסקטורים זה ה"חדרים" שבהם הכל נשמר, בעיקרון מה שהבחור שמעלי אמר לך לעשות בודק שהכל שם בסדר ואין סדקים/נזילות/עכברים שמכרסמים את הניירות/סוכני ביטוח.

ומה שעשיתי עכשיו נקרא לקחת מטאפורה רחוק מדי ;D

טוב הכנסתי את הדיסק של הXP, הדלקתי את המחשב (פעם שנייה כי הראשונה היתה כדי להכניס את הדיסק), ולא קרה כלום...הכל היה אותו דבר..

פורסם

אתה צריך להכנס ל-BIOS ולשנות את ה-Boot Sequence . . .

כשהמחשב עולה, חפש הודעה בסגנון של "Press X To Enter Setup". ה-X הוא בעצם כפתור כלשהו, כאשר בכל לוח הכפתור הוא שונה (בד"כ זה Del או F2).

אחרי שנכנסת לתפריט של ה-BIOS שלך ע"י לחיצה על אותו X, תדפדף בתפריט לכותרת Boot, שם אתה תמצא משהו שנקרא Boot Sequence או Boot Order או משהו אחר |:

תוודא שהמכשיר הראשון שמוגדר (1st Device) יהיה כונן הדיסקים שלך.

ואז תלחץ F10 כדי לשמור ולצאת, ופעם הבאה שתדליק את המחשב תלחץ על Any Key (^_^) כדי לעשות BOOT מהדיסק, ואז תעקוב אחרי ההוראות שנתתי מקודם.

*-* הערה: ההסבר על ה-BIOS הוא כללי, בגלל שלכל לוח יש בד"כ תפריטים שונים, אבל בגדול הכל די אינטואיטיב אז אני מאמין שאתה תמצא את הדרך |:

פורסם

:nixweiss:

אתה מזיז והוא יותר לא עובד ?

משהו לא יושב טוב בפנים על מחשב!!

לא מבין במחשב ? לקחת אותו לטכנאי.

פורסם

אני מסכים אם IVAN הפעם...

קרוב לוודאי שמשהו לא מחובר כראוי במחשב בפנים. ושזה לא תוכנה.

אתה לא מבין מספיק כדי לאתר את זה בקלות ובדרך אתה עלול לעשות למחשב שלך נזק, וחבל.

עדיף שתקח לאייבורי ותדגיש כמה פעמים שאם צריך לפרמט (מהמילה format) - שיצרו איתך קשר לפני ואתה תחליט.

או שתקח לטכנאי פרטי.

אם בכל זאת תחליט שאתה רוצה עזרה, אני אשמח לענות לך על כל שאלה.

פורסם

אני מסכים אם IVAN הפעם...

קרוב לוודאי שמשהו לא מחובר כראוי במחשב בפנים. ושזה לא תוכנה.

אתה לא מבין מספיק כדי לאתר את זה בקלות ובדרך אתה עלול לעשות למחשב שלך נזק, וחבל.

עדיף שתקח לאייבורי ותדגיש כמה פעמים שאם צריך לפרמט (מהמילה format) - שיצרו איתך קשר לפני ואתה תחליט.

או שתקח לטכנאי פרטי.

אם בכל זאת תחליט שאתה רוצה עזרה, אני אשמח לענות לך על כל שאלה.

יכול להיות שאתה צודק, אבל לדעתי צריך לשלול את כל הדברים הקטנים , שאותם הוא יכול לעשות לבד בבית בכמה דקות, לפני שהוא ישלם לאיזה טכנאי, או ישלח את המחשב לאיבורי שישב אצלם איזה שבוע.

פורסם

יכול להיות שאתה צודק, אבל לדעתי צריך לשלול את כל הדברים הקטנים , שאותם הוא יכול לעשות לבד בבית בכמה דקות, לפני שהוא ישלם לאיזה טכנאי, או ישלח את המחשב לאיבורי שישב אצלם איזה שבוע.

שים לב לשורה האחרונה שלי אחי.

אני אשמח לעזור בכל מקרה :)

פורסם

קצת הזוי אבל , תנסה לפתוח את המחשב וללחוץ ולהדק את כרטיס המסך, אם אתה אומר שהריסטים קורים כל פעם בזמן שווינדוס מתחיל לעלות - זה בעצם מצב תצוגה שונה, גרפי, זה מאוד לא הגיוני, אבל כבר קרו דברים.. יכול להיות שמשהו בכרטיס מסך עושה את זה. יכול להיות שכשהמחשב זז , אז עם המנקה או אח"כ בלי המנקה, זה ניער קצת את הכרטיס שעשה קצר איכשהוא, ויכול להיות שמאז הוא יוצר בעיות כשמציג במצב תצוגה מסויים

רק רעיון

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים