עבור לתוכן

נייד בארה"ב, בסביבות 1200$, לעבודה ברמה בינונית

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

כבר מספר חודשים אני מנסה להחליט איזה נייד מתאים לי, כיוון שאני נוסע לארה"ב בעוד פחות מחודש ומתכוון לקנות שם. חבר המליץ לי מאוד על הפורום הזה, אז הנה אני כאן.

הדבר החשוב לי ביותר הוא ניידות, משקל וחיי סוללה. אני נוטה ללכת על ה-12.1 למיניהם, או משהו בטווח הזה, אם כי אני פתוח להצעות ולדעות אחרות.

מעבר לזה המחשב ישמש לא למשחקים (למרות שלא אכפת לי שהמחשב יוכל להריץ אותם), אלא לעבודה משרדית אינטנסיבית, קצת תכנות ברמה נמוכה (חובבנית), וכן עריכת תמונות ברמה נמוכה (חובבנית). קישוריות מאוד חשובה לי (כיוון שאני לא נמצא הרבה בבית), ולכן wifi, שן כחולה וכדומה דרוש גם כן.

מבחינת זכרון בוודאות לא פחות מ-1 ג'יגה, אבל אולי 2.

חשוב גם שהמסך לא ישתקף בשמש (יש לי חברים שפשוט אי אפשר לצאת עם הלפטופ שלהם החוצה, בגלל ההשתקפות).

השורה התחתונה, אני יודע בערך מה המפרט שאני מחפש, אבל לא יודע איזה מחשב יספק לי אותו במחיר ובביצועים הכי טובים.

למישהו יש המלצות?

פורסם

ממליץ על ה-Lenovo X61 עם סוללה 8 תאים.

אלא אם כן חשובים לך הדברים הבאים:

רזולוציית מסך (למחשב זה רזולוציה נמוכה מאוד - 1024X768)

כונן אופטי מובנה (בדגם זה הוא קיים רק בתחנת העגינה שנמכרת בנפרד)

פורסם
  • מחבר

הרזולוציה באמת נשמעת קצת נמוכה.

מישהו אמר לי לאחרונה שהבעיה בלנובו היא שהם יקרים יחסית למפרט שאתה מקבל אצלם.

מה היתרונות של לנובו מול ויו של סוני או XPS של דל?

אגב, חשוב להוסיף - אני כן רוצה שתהיה לי אופציה לחבר לטלויזיה כדי לראות סרטים (חובה DVI?), ובסה"כ כן חשוב לי כונן אופטי לDVD.

פורסם

סה"כ יהיה לך די קשה למצוא Ultraportable בסביבות ה-12' שבא עם כונן אופטי מובנה, יש לו חיי בטריה מעולים והוא מתחת ל-1200$. זוהי אחת הקטגוריות היקרות ביותר של מחשבים ניידים. תצטרך להתפשר על משהו אני ממליצה שתתפשר על הכונן, זה פותח לך הרבה אפשרויות.

רוב הניידים בקטגוריה הזו הם עסקיים ולכן יהיו עם מסך מאט ולא יסבלו מבעיות השתקפות.

אין חובה לחיבור HDMI או DVI על מנת לחבר את המחשב לטלוויזיה, ישנם מספר תקנים שונים באיכויות שונות. מכיוון שמאד לא סביר שתמצא לפטופ מהסוג שאתה מחפש עם תמיכה ב-HD או כונן Blue-Ray, זה לא חיוני שיהיה לך חיבור מסוג שמאפשר איכות עילאית. ניתן לחבר מחשב לטלוויזיה גם בעזרת חיבור S VIDEO או VGA. זה תלוי גם בחיבורים של הטלוויזיה שלך. בכל מקרה, אל תצפה לחיבורים ברמה גבוהה במחשבים מהסוג הזה, לרובם אין פורטים של HD.

הלנובו X61s הוא אפשרות לא רעה כרגע כי הם מוכרים אותו מאד בזול לקראת יציאת ה-X200 מאד בקרוב. חיי הבטריה שלו מוצלחים מאלו של ה-X61 מכיוון שמדובר על מעבד LV לעומת מעבד סטנדרטי ב-X61. אם אתה מוכן להשקיע קצת יותר ה-X200 הוא לדעתי אחת הקניות המוצלחות ביותר בקטגוריה. על פי פרסומים המחיר של הדגמים יתחיל ב-1190$ שזה בתקציב שלך (יתכן ותצטרך להוסיף קצת בשביל דברים כמו בלו טות').

אין לו כונן אופטי מובנה אבל המסך משופר לעומת ה-x61/s (וגם רחב, אם זה משנה לך). הרזולוציה גבוהה יותר וגם רמת הבהירות טובה יותר. חוץ מזה הוא מציע את פלטפורמת מונטבינה החדשה ונותן (אולי בזכותה) חיי בטריה מדהימים (מעל 9 שעות בבטריה של 9 תאים ברוב הביקורות עד כה! אתה יכול לצפות למעל 6 שעות ב-6 תאים) שמשולבים עם ביצועים שלא נראים באף מחשב מהקטגוריה הזו. תוסיף לזה את המחיר הנמוך וזה ממש משתלם. המשקל קצת יותר גדול מזה של רוב ה-Ultraportables אבל מדובר על הבדלים מאד קטנים (עם סוללת 6 תאים המשקל הוא בערך 1.5 ק"ג).

הבעיה העיקרית שרוב האנשים רואים בדגמים האלו היא שהם לא כוללים Touchpad אלא רק Trackpoint. אם זה לא מפריע לך או שאתה מוכן להשתמש בעכבר חיצוני הייתי אומרת שזו האפשרות הכי מוצלחת בתקציב שלך.

לא קיימות עוד הרבה אופציות בתקציב כזה שהייתי מגדירה כעונות לצרכיך וגם מומלצות. ה-HP2510p כולל כונן אופטי פנימי והוא בעל איכות בניה מצויינת אבל תיקח בחשבון שמדובר במעבד ULV שהוא חלש ממעבדים בעלי צריכת חשמל סטנדרטית (אבל בתמורה אתה מקבל חיי בטריה מצויינים). המחשב הזה הוא יותר יקר מהתקציב שלך אבל ניתן למצוא משהו מה-outlet או משומש קלות אם אתה מוכן לשקול את זה.

אופציה נוספת בתקציב הזה הוא ה-Latitude D430 של דל. גם בדל אין כונן פנימי אבל הוא מגיע עם כונן חיצוני כלול במחיר (הנמוך יחסית).

בקשר ל-XPS וסוני. ה-Ultraportables של סוני הם פשוט הרבה יותר יקרים ממה שאתה רוצה להוציא. את ה-XPS אני לא מחשיבה ממש Ultraportable שכן חיי הבטריה שלו אינם אידיאלים לטעמי (אם אתה רוצה חיי בטריה של יותר מ-3 שעות בדרך כלל תצטרך להשתמש בסוללת 9 תאים) ומאלצים להיסחב עם חוטי חשמל שזה בעצם מבטל את כל הרעיון של מחשב סופר נייד. חוץ מזה, אין מה להשוות בין איכות הבנייה של לנובו או הסדרה העסקית של HP לעומת ה-XPS שהוא מסדרה של צרכנים בייתים. מכיוון שלא ממש דרוש לך כרטיס מסך נפרד והמטרה העיקרית שלך היא ניידות וחיי בטריה, לא הייתי ממליצה על ה-XPS.

פורסם

הלנובו X61s הוא אפשרות לא רעה כרגע כי הם מוכרים אותו מאד בזול לקראת יציאת ה-X200 מאד בקרוב. חיי הבטריה שלו מוצלחים מאלו של ה-X61 מכיוון שמדובר על מעבד LV לעומת מעבד סטנדרטי ב-X61.

נכון, והוא גם קצת קל ודק יותר. מאידך, הביצועים שלו נחותים מאלה של ה-X61 בגלל המעבד.

אם אתה מוכן להשקיע קצת יותר ה-X200 הוא לדעתי אחת הקניות המוצלחות ביותר בקטגוריה. על פי פרסומים המחיר של הדגמים יתחיל ב-1190$ שזה בתקציב שלך (יתכן ותצטרך להוסיף קצת בשביל דברים כמו בלו טות').

אם זה יהיה המחיר, אכן שווה לחכות, כי נראה שמדובר במחשב מעולה (שוב, למי שמוכן להתפשר על כונן אופטי מובנה). הרבה יותר מהיר מה-X300 שתקוע עם המעבד 1.2GHZ העלוב, וגם יש לו חיבור לתחנת עגינה (איך לעזאזל אפשר היה להוציא את ה-X300 בלי זה?!). הדבר התמוה היחיד זה הגודל שלו. המסך שלו רחב, אבל המסגרת מעליו ומתחתיו כל-כך עבה שהגובה שלו למעשה שווה לגובה של ה-X61 (והרוחב מן הסתם גדול יותר).

הבעיה העיקרית שרוב האנשים רואים בדגמים האלו היא שהם לא כוללים Touchpad אלא רק Trackpoint. אם זה לא מפריע לך או שאתה מוכן להשתמש בעכבר חיצוני הייתי אומרת שזו האפשרות הכי מוצלחת בתקציב שלך.

זה עלול להיראות כחסרון לאדם שרגיל להשתמש ב-touchpad, אבל ה-trackpoint הוא דבר כל-כך הרבה יותר טוב (וכל מי שמשקיע קצת זמן להתרגל אליו מבין זאת), שרוב האנשים יזנחו את ה-touchpad (שלטעמי הוא פתרון זוועתי ולא שימושי בעליל). אני אישית לא מוכן לקנות אף מחשב שאין בו trackpoint.

לא קיימות עוד הרבה אופציות בתקציב כזה שהייתי מגדירה כעונות לצרכיך וגם מומלצות. ה-HP2510p כולל כונן אופטי פנימי והוא בעל איכות בניה מצויינת אבל תיקח בחשבון שמדובר במעבד ULV שהוא חלש ממעבדים בעלי צריכת חשמל סטנדרטית (אבל בתמורה אתה מקבל חיי בטריה מצויינים). המחשב הזה הוא יותר יקר מהתקציב שלך אבל ניתן למצוא משהו מה-outlet או משומש קלות אם אתה מוכן לשקול את זה.

אופציה נוספת בתקציב הזה הוא ה-Latitude D430 של דל. גם בדל אין כונן פנימי אבל הוא מגיע עם כונן חיצוני כלול במחיר (הנמוך יחסית).

ה-2510p אופציה מעולה למי שכונן אופטי חשוב לו יותר מביצועים. ה-D430 קצת מרתיע אותי, שכן הבנתי שיש לו כונן קשיח איטי 4200RPM (לפחות בחלק מהדגמים).

פורסם
  • מחבר

המון תודה על העצות, אין ספק שאתם מבינים פה דבר או שנים :-)

אוקי, אז אם המלצת הבית פה היא ללכת על הלנובו, הייתי רוצה להתמקד קצת בדגמים שדיברתם עליהם:

ה-X61 וה-X61s - מה ההבדלים ביניהם? אני מבין שה-S הוא בקטגוריה של ה-ultraportable?

לגבי ה-X200 החדש שהולך לצאת - השאלה החשובה היא מתי. אני חייב לפטופ ברגע שאני מגיע לארה"ב באמצע אוגוסט (אני נוסע ללמוד שם), אז לא אוכל לחכות יותר מדי.

tgolin דיברה על Latitude 430D של דל, אבל בלי יותר מדי הרחבה. מבחינת סטנדרטים, הוא מקביל ללנובו x61s או נחשב פחות טוב?

ודבר אחרון - מבדיקות אקראיות ברשת אני רואה שרוב ה-x61s עם המפרטים הטובים עולים יותר מה-1200$ שחשבתי שיספיקו לי (1500, 1700 באמזון). נניח שאני מוכן לעלות במחיר, לטובת מחשב טוב יותר - האם עדיין ההמלצה תהיה לנובו (x61s או x200) או שתמליצו לעבור לחברות ודגמים אחרים?

פורסם

על ההבדלים בין ה-X61 ל-X61S כתבנו אני ו-tgolin למעלה.

חיי סוללה יותר ארוכים יהיו ב-X61S רק אם הוא מקונפג עם אותה סוללה כמו ה-X61 (נניח ה-8 תאים המורחבת). אבל אם רוצים שהוא יהיה הכי קל ודק שאפשר, צריך לקחת אותו עם סוללת 4 התאים הדקה, שתיתן חיי סוללה פחותים דווקא.

סה"כ ה-X61 נראה לי הפתרון העדיף.

פורסם

ה- X61 וה- X61s שניהם נכללים בקטגורית ה- Ultraportables. אלו דגמים יחסית ישנים שפועלים על הפלטפורמה הקודמת של אינטל (אבל החדשה יצאה רק לפני כ-10 ימים). המעבדים של אינטל בסדרה זו מתחלקים לשלושה סוגים עיקריים על פי צריכת חשמל:

T - סדרה סטנדרטית ללפטופים. צריכת חשמל גבוהה יחסית וביצועים גבוהים יחסית.

LV - מתח נמוך. סדרה שמאזנת בין חיי בטריה לביצועים. צריכת חשמל בינונית.

ULV - מתח מאד נמוך. סדרה שמתפשרת על ביצועים לטובת חיי בטריה ארוכים מאד.

ההבדלים בין שני הדגמים הם כדלקמן:

X61 - קצת יותר גדול וכבד, מעבד מסדרה סטנדרטית (T) נותן ביצועים יותר טובים.

X61s - קצת יותר קל וקטן, מעבד מסדרת LV שכמו ש-QttP ציין נותן ביצועים פחות טובים אבל מעריך את חיי הבטריה.

ההבדלים במקרה זה יהיו בערך 4 שעות בטריה ל-X61 ושש וחצי ל-X61s בשימוש קל על הבטריה של 8 תאים (אינטרנט ומעבדי תמלילים. תצפה לפחות חיי בטריה ביישומים אינטנסיביים). לדעתי (הסובייקטיבית לחלוטין) השימוש שלך במחשב לא מצריך את הביצועים הגבוהים ביותר ולכן אם הייתי במקומך הייתי הולכת על ה- X61s. אם 4-4.5 שעות בטריה נראה לך מספיק בשבילך אז גם ה-X61 זו קניה טובה. ההבדל במחיר הוא כ-100$ לטובת ה-X61.

ה-X200 הוא דגם חדש לגמרי שפועל על הפלטפורמה החדשה של אינטל. היתרון הגדול שאתה מקבל כאן הוא השיפור בצריכת החשמל ושימור הבטריה שהפלטפורמה מציעה. כתוצאה מכך אתה יכול לצפות לחיי בטריה דומים לאלו שאתה מקבל ממעבד LV או ULV ללא הקרבה של הביצועים (המעבדים מסדרה זו נקראים P). בהחלט הטוב מכל העולמות.

עד כמה שאני יודעת הדגם הזה אמור להיות זמין לקניה מה-5 לאוגוסט. עם זאת, אני לא משוכנעת שמדובר בתאריך בו יתחיל השיווק עצמו או רק התאריך בו ניתן יהיה לעשות Pre Order לדגם.

ביחס לדגמים האחרים D430 ו - 2510p. שני הדגמים האלו עובדים על מעבדים מסדרת ULV. ככאלה, אתה יכול לצפות לביצועים יותר חלשים וחיי בטריה ארוכים. אישית אני עובדת עם ה-2510p והוא מספיק לי לכל העבודה שאני צריכה לעשות עליו בתור סטודנטית כולל הרצה של כמה תוכנות כבדות יותר מהסטנדרט. כמובן, שמדובר בפשרה אבל לצרכים שלי זה מתאים. אני חושבת שלצרכים משרדיים מעבד ULV מספיק אבל זו שאלה של סדרי העדיפויות שלך. ה- D430 בהחלט לא משתווה ללנובו אבל הוא נחשב סביר ויתרונו במחירו. ה-X61s מוצלח ממנו ומציע חיי בטריה דומים אבל קצת יותר יקר למפרט דומה.

אני אפשט את ההמלצות שלי:

אם אתה רוצה כונן אופטי מובנה ומוכן לשלם על זה קצת יותר - 2510p

אם אתה רוצה את הכי זול - D430

אם אתה רוצה איזון טוב של חיי בטריה וביצועים - X61s

אם אתה רוצה דגש על ביצועים - X61

אם יש לך זמן לחכות ואתה רוצה את הטוב מכל העולמות (חוץ מהכונן) - X200

גם אם אתה מוכן להגיע למחיר של 1500$-1700$ עדיין אמליץ לך על ה-X200, פשוט בספסיפיקציות יותר טובות. בתחום מחיר זה אתה כבר יכול להסתכל על ה- Fujitsu P8010 או ה- Toshiba R500 ששניהם מחשבים מאד קלים וסקסיים וכוללים כונן אופטי מובנה אבל לדעתי איכות הבנייה שלהם לא מספקת. איכות הבנייה בנייד כזה שמיועד להיות בתזוזה כל הזמן היא אחד הדברים המרכזיים לשקול.

אם אתה מוכן להעלות את התקציב ל-2500$ + אז כבר יש לי המלצות אחרות :).

הדבר התמוה היחיד זה הגודל שלו. המסך שלו רחב, אבל המסגרת מעליו ומתחתיו כל-כך עבה שהגובה שלו למעשה שווה לגובה של ה-X61 (והרוחב מן הסתם גדול יותר).

נכון! כלכך מכוער. ישנן שמועות מכאן ועד הודעה חדשה על מהות המסגרת העצומה....אפילו כבר שמעתי תאוריות שטוענות שהחדירו שם מצלמות מעקב מטעם כל מיני סוכנויות כאלו ואחרות :screwy: מעניין מה הסיבה האמיתית. אולי עובי המסך?

ה-2510p אופציה מעולה למי שכונן אופטי חשוב לו יותר מביצועים. ה-D430 קצת מרתיע אותי, שכן הבנתי שיש לו כונן קשיח איטי 4200RPM (לפחות בחלק מהדגמים).

נכון, בחלק מה-D430 יש כוננים של 4200, בהחלט צריך לשים לב לזה. גם ה-2510P נמכר עם כוננים של 4200 בקונפיגורציות הזולות.

עריכה: דרך אגב, כדאי לך לבדוק מחירים דרך האתר הרשמי של לנובו, אם אני לא טועה יש עכשיו קופון הנחה של על סדרת X10% מסתובב ברשת. יכול להיות שזה יוצא יותר משתלם מאשר קניה דרך reseller. באופן כללי אמאזון זה לא המקום שהייתי ממליצה לקנות דרכו מחשב. אני לא יודעת את מדיניות קבלת כרטיסי האשראי של לנובו (יש חברות שלא מקבלות כרטיסים לא אמריקאיים) אבל שווה לך לבדוק. נדמה לי שלנובו מקבלים הזמנות בכרטיסים בינלאומיים אבל רק באמריקן אקספרס.

פורסם
  • מחבר

חברים, בחיים לא ראיתי כזאת נכונות מקצועית לעזור. באמת!

תודה :yelclap:

ואגב: באתר של לנובו יש מבצעים לא רעים בכלל לסטודנטים - המפרט הבא ב-1491$ (סוללה 8 תאים, כונן קשיח 160 ג'יגה 7200 , 2 ג'יגה זיכרון, 1.8 מעבד):

ThinkPad X61s - 1 Year Depot Warranty

7668CTO $1,491.75 1 $1,491.75

Processor: Intel® Core 2 Duo L7700 LV (1.8GHz, 4MB L2, 800MHz FSB) 1

Operating System: Genuine Windows Vista Home Basic 1

Operating System Language: Genuine Windows Vista Home Basic US English 1

Display: 12.1" XGA TFT, 2x2 UltraConnect II antenna 1

Total memory: 2 GB PC2-5300 DDR2 SDRAM 667MHz SODIMM Memory (1 DIMM) 1

Keyboard: Keyboard US English 1

Pointing device: TrackPoint 1

Hard Drive: 160GB Hard Disk Drive, 7200rpm 1

Bluetooth: Integrated Bluetooth PAN 1

Wireless card: ThinkPad 11a/b/g Wi-Fi wireless LAN Mini-PCIe US/EMEA/LA/ANZ 1

Wireless WAN: Integrated Wireless WAN: Verizon Sierra CDMA2000 1

Battery: ThinkPad X61s 8 Cell High Capacity Battery 1

Power cord: Country Pack North America 1

Language Pack: Language Pack US English 1

Warranty: 7668: Express - 1 Year Depot Warranty 1

פורסם

שדרג את מערכת ההפעלה. Vista Home Basic היא בדיחה גרועה.

פורסם

כדי להנות מההנחה לסטודנטים צריך להציג תעודה כלשהיא? ישראלית מספיקה או שצריך להוציא תעודה בינלאומית של איסתא?

ודבר נוסף איפה אפשר למצוא קופונים על מחשבים של סוני? (אם יש דבר כזה)

פורסם

כדי להנות מההנחה לסטודנטים צריך להציג תעודה כלשהיא? ישראלית מספיקה או שצריך להוציא תעודה בינלאומית של איסתא?

ודבר נוסף איפה אפשר למצוא קופונים על מחשבים של סוני? (אם יש דבר כזה)

תלוי. מבצעים מסויימים לסטודנטים דורשים שתצהיר באיזה מוסד להשכלה גבוהה בארה"ב אתה לומד ואז יש תהליך אימות (כלומר תוכל להשתמש בהנחה רק אם אתה לומד בארה"ב). מבצעים כאלה בדרך כלל עובדים על השיטה של ה- Rebate (שאתה משלם ואחרי האימות של הפרטים הם שולחים לך צ'ק על ההנחה) ככה שאם אתה לא גר בארה"ב זה בכלל לא רלוונטי.

לא ראיתי הרבה קופונים של סוני (לדל ו-HP יש כל הזמן) אבל לא מזמן היה להם מן מבצע לסטודנטים אמריקאים שמקבלים אייפוד חינם. ב- NotebookReview מפרסמים כל כמה ימים רשימה מעודכנת של המבצעים ואתה כמובן יכול להשתמש גם בגוגל...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים