עבור לתוכן

שאלה אודות טמפ' 8800GTS 512MB

Featured Replies

פורסם

אצלי הוא עובד במנוחה על 50% מאוורר באופן חירשי, ומגיע לטמפרטורת ליבה של 52 מעלות, בזמן משחקים קבעתי לו פרופילים והוא מגיע ל-80% מאוורר עם 64-65 מעלות, ובעומס ממש כבד דוגמת CRYSIS על VH ברזולוציית 1680x1050 עם AAx2 הוא אף מגיע ל-100% מאוורר עם 69 מעלות.

האם הטמפרטורות נורמליות? ראיתי אצל חבר 9600GT שעובד על 32 מעלות על AUTO... ???

יש לציין כי אצלו היה את מארז ה-TAGAN עם מאוורר ה-28 ס"מ וקירור סטוק, ואצלי מארז Gigabyte Triton וקירור סטוק גם כן.

פורסם

הטמפ' מעולות :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה לך :)

ועוד שאלה, יש ברשותי מעבד Q6600 מגרסאת ה-B3 עם קירור סטוק, טמפרטורת הליבות עומדת על 57-59 מעלות במנוחה, ומגיעה עד 72~ מעלות במאמץ, אני מניח שזה נורמלי, אבל בכדי להאריך את חייו של המחשב שלי ולחסוך בזיעה (שכן המחשב מצליח לחמם את כל החדר באופן ניכר), חשבתי לקנות את קירור ה-Tuniq Tower, שכן הוא בא עם בקר מהירות (שזה דבר מעולה ושימושי מאוד ללילה) ומביע בעיקרון את אותם התוצאות כמו ה-INFINITY.

התקציב שלי עומד לעד 500 ש"ח, בהתחלה תיכננתי על TL -120 EXTREME + מאוורר של SS שעובד על 102CMF ב-2400RPM ו-36DB, אבל מכיוון שאני לא מתכוון לבצע אוברקלוק (לא כרגע) חשבתי על אפשרות פחות חזקה.

ה-AC 7 PRO גם נשמע טוב וגם המחיר שלו טוב, אבל מה יהיה השינוי בטמפרטורות מבין שניהם? (AC 7 PRO - TUNIQ TOWER)

פורסם

הטוניק יציג ביצועים עדיפים, אבל אתה לא זקוק להם.

הפריזר יספיק בהחלט :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

הטוניק יציג ביצועים עדיפים, אבל אתה לא זקוק להם.

הפריזר יספיק בהחלט :xyxthumbs:

זה ברור לי, אבל מה שכן, הייתי מעוניין לדעת מה יהיו הפרשי הטמפרטורות.

פורסם

אם אתה לא מתכנן OC אין סיבה ממשית לקנות קירור למעבד.

ובקשר לזה שהמחשב מחמם את החדר, עם קירור טוב יותר החום יתפזר לחדר שלך בצורה טובה יותר ועקב כך יחמם אותו יותר ולא יקרר אותו.

פורסם

ההפרש ביניהם בתדר הסטוק יהיה קטן מאוד.

ככל שעולים בתדר - פליטת החום של המעבד גדלה, ההפרש ביניהם גדל.

ובקשר לזה שהמחשב מחמם את החדר, עם קירור טוב יותר החום יתפזר לחדר שלך בצורה טובה יותר ועקב כך יחמם אותו יותר ולא יקרר אותו.

עם קירור טוב יותר, פליטת החום תהיה נמוכה יותר, בעקבות זאת, המארז יהיה פחות חם - החדר יתחמם פחות.

פורסם
  • מחבר

ההפרש ביניהם בתדר הסטוק יהיה קטן מאוד.

ככל שעולים בתדר - פליטת החום של המעבד גדלה, ההפרש ביניהם גדל.

עם קירור טוב יותר, פליטת החום תהיה נמוכה יותר, בעקבות זאת, המארז יהיה פחות חם - החדר יתחמם פחות.

אז אני מניח שאלך על ה-AC 7 PRO, שוב תודה לך :)

לבחור מלמעלה - במשפט ה-2 שלך אתה צודק, אבל עדיין נשאר סעיף הרעש הבלתי נסבל, והמעבד כל הזמן נמצא בלפחות 50% מאמץ בגלל התוכניות שאני משתמש, והוא נשמע כמו מטוס סילון שממריא.

פורסם

אתה אמרת את זה ברצינות ???

פליטת החום מהמעבד תהיה בדיוק אותו הדבר, רק שהחום יפוזר לחדר שלו במקום להשאר בתוך המחשב.

עריכה: לפותח הדיון, אם אכן הרעש מפריע לך אז תתחדש, אבל רק שתדע שגם הAC7 במאמץ הוא לא ממש שקט, אבל אני מניח שזה נתון לא ממש אובייקטיבי.

פורסם

גוף הקירור יפלוט פחות חום - המארז יהיה פחות חם.

פורסם

גוף הקירור יפלוט פחות חום - המארז יהיה פחות חם.

!?!?!?!?!?!??!?!?!

פליטת החום נשארת זהה לא משנה מה אתה דוחף על המעבד.

מה שגוף הקירור עושה זה לפזר את החום בצורה כמה שיותר אפקטיבית, דבר שאם כבר משפיעה על טמפרטורת המארז אז רק מעלה אותה(כמובן שאם יש מאורר שצמוד להיטסינק וזורק אוויר על מאורר אחר שמוציא את האוויר מהמארז זה יקרר, אבל זה לא קשור לקירור של המעבד אלא למאורר שזורק את האוויר החוצה), בסופו של דבר ההיטסינק מקרר אך ורק את מה שנמצא מתחתיו.

פורסם

!?!?!?!?!?!??!?!?!

פליטת החום נשארת זהה לא משנה מה אתה דוחף על המעבד.

נכון

מה שגוף הקירור עושה זה לפזר את החום בצורה כמה שיותר אפקטיבית, דבר שאם כבר משפיעה על טמפרטורת המארז אז רק מעלה אותה(כמובן שאם יש מאורר שצמוד להיטסינק וזורק אוויר על מאורר אחר שמוציא את האוויר מהמארז זה יקרר, אבל זה לא קשור לקירור של המעבד אלא למאורר שזורק את האוויר החוצה), בסופו של דבר ההיטסינק משפיע אך ורק על הטמפרטורה של מה שנמצא מתחתיו. לחום יש נטיה לעלות למעלה...

קצת ניסוח מחדש להודעה שלך יעזור פה ;)

פורסם

גוף קירור מפזר את החום מהר יותר לאוויר. ז"א, האוויר במארז\חדר יתחמם מהר יותר. אני חושב שכל העניין הוא פונקציה של זמן.

פורסם

זה כבר עבר כמה עריכות ואז איבדתי את הסבלנות :-\.

בכל מקרה אני בטוח שהנקודה הועברה(או לפחות מקווה).

פורסם

תפקיד המאוורר שנמצא על הHS הוא לקרר אותו, וזאת ע"י איזון של שתי הטמפ' - טמפ' האוויר וטמפ' המעבד שמועברת גם כן לHS.

ככל שהHS יעיל יותר, המאוורר שזורק אליו את האוויר יצליח לקרר אותו יותר וכך גם את המעבד.

ולכן, האוויר שיזרק מהHS הלאה - למאוורר הבא שיוציא את האוויר מחוץ למארז, יהיה פחות חם, שכן טמפ' הHS נמוכה יותר.

ועפ"י החוק ששתי הטמפ' יתאזנו בסופו של דבר, ככל שהאוויר הנפלט יהיה חם פחות, הטמפ' הסופית תהיה נמוכה יותר - האוויר בחדר/במארז יהיה חם פחות.

מואיז פינטו: דון מיוחס, מלול היה היום, אצלכם, בבוקר בבנק. והוא עשה טעות.

דון מיוחס: חזור שנית?

מלול: טעיתי. טעה. טעות. טועים. טעינו. טעה.

דון מיוחס: אז איפה פה הטעות?

מלול ופינטו: פה הטעות!!

טעיתי!

גוף קירור מפזר את החום מהר יותר לאוויר. ז"א, האוויר במארז\חדר יתחמם מהר יותר. אני חושב שכל העניין הוא פונקציה של זמן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים