עבור לתוכן

ASUS MW221C vs. LG L227WTG vs. Samsung 2243BW

Featured Replies

פורסם

אשמח לקבל דירוג כדאיות של המסכים הנ"ל + נימוקים ;D

תודה.

פורסם

ההבדל הכי בולט בין שלושה המסכים שנראה לעיני הגיימר הוא סוג הציפוי וגודל מכלול הצבעים: ב-2243BW קיים ציפוי מאט בפאנל עצמו ואילו בשאר קיים ציפוי משתקף. אם משחקים בתנאי תאורה סביבתית ירודים אין לזה חשיבות, אבל כאשר יש מקורות אור מאחורי הגיימר ההשתקפויות עשויות להטריד. ב-LG יש בנוסף לציפוי המבריק גם מכלול צבעים מורחב ולכן הוא לא בהכרח בחירה טובה יותר. לפי הביקורת של 22" לפורום האסוס הוא בחירה טובה לגיימינג ומראה דיוק צבעים סביר יחסית לדגמים האחרים שנבדקו מולו. הבעיה היא מלאי מוגבל בחנויות. אם הציפוי המבריק לא אידיאלי עבורך, ה-2243BW הנו המומלץ בזכות הארגונומיה העדיפה שלו (יכולת לשינוי גובה) והמכלול צבעים הסטנדרטי שלו.

ה-L227WTG אינו נמצא בגוגל כזמין בארץ אלא ה-L227WT, שאין לו ציפוי מבריק, אבל בכל זאת בגלל מחירו הגבוה יותר ומכלול הצבעים המורחב של ה-LG ה-2243BW נשאר מועדף עליו.

פורסם

"מכלול הצבעים מורכב" , לא הבנתי את זה ולמה זה חסרון.

נניח שהייתי מביא את ה-LG הזה מחו"ל ואז המחיר הוא משתלם הרבה יותר , איך הוא עומד ביחד לשאר המסכים?

פורסם

http://hwzone.co.il/articles/lcd_guide_a/5/

כל התמונות באינטרנט והסרטים שמוצגים הופקו באמצעות ציוד שמשתמש בכיסוי של 72% מה-NTSC - זו הסיבה שלא כדאי להשקיע במסכים עם מכלול צבעים מורחב - במסכים צרכניים עם פאנלים שונים הוא משמש כגימיק שיווקי ולהפיכת המסכים ללוכדי עין בתצוגות, כי אנשים נמשכים יותר לצבעים מוגזמים. בבית זה כבר מאוחר - לא ניתן לכייל את הצבעים באופן מאוזן, כי המכלול שעליו אחראיות הנורות CCFL של הפאנל נשאר קבוע ולא ניתן להקטינו.

לא כדאי לך לקנות את ה-LG.

פורסם

אני חייב לציין שראיתי את זה בבית של חבר וזה היה נראה מעולה.

השאלה היא עד כמה המשתנה הזה הוא מרכזי?

פורסם
  • מחבר

ההבדל הכי בולט בין שלושה המסכים שנראה לעיני הגיימר הוא סוג הציפוי וגודל מכלול הצבעים: ב-2243BW קיים ציפוי מאט בפאנל עצמו ואילו בשאר קיים ציפוי משתקף. אם משחקים בתנאי תאורה סביבתית ירודים אין לזה חשיבות, אבל כאשר יש מקורות אור מאחורי הגיימר ההשתקפויות עשויות להטריד. ב-LG יש בנוסף לציפוי המבריק גם מכלול צבעים מורחב ולכן הוא לא בהכרח בחירה טובה יותר. לפי הביקורת של 22" לפורום האסוס הוא בחירה טובה לגיימינג ומראה דיוק צבעים סביר יחסית לדגמים האחרים שנבדקו מולו. הבעיה היא מלאי מוגבל בחנויות. אם הציפוי המבריק לא אידיאלי עבורך, ה-2243BW הנו המומלץ בזכות הארגונומיה העדיפה שלו (יכולת לשינוי גובה) והמכלול צבעים הסטנדרטי שלו.

ה-L227WTG אינו נמצא בגוגל כזמין בארץ אלא ה-L227WT, שאין לו ציפוי מבריק, אבל בכל זאת בגלל מחירו הגבוה יותר ומכלול הצבעים המורחב של ה-LG ה-2243BW נשאר מועדף עליו.

1. "מכלול צבעים מורחב ולכן הוא לא בהכרח בחירה טובה יותר" מה הכוונה מכלול מורחב ? יותר גוונים ? ומדוע זה חסרון ?

2. "ומראה דיוק צבעים סביר יחסית" - הכוונה כיוונון Out of the box, או ליכולת הצגת הצבעים ?

3. את ה LG (וכל שאר המסכים) אני יכול לרכוש בחו"ל, כך שזה לא שיקול, לכן אשמח לקבל דירוג המסכים תוך התעלמות מהזמינות בארץ, והתייחסות למחיר המסכים בחו"ל.

תודה.

פורסם

גודל מכלול הצבעים הוא פרמטר מרכזי למי שחשוב לו לראות צבעים שתואמים למרחב הצבע שאיתו עובדים (ומרחב sRGB הוא תקן דה-פקטו לכל עולם האינטרנט, משחקים ונגני סרטים). אבל בכנות זה יותר רלוונטי למעצבי אתרים וגרפיקאים/עורכי וידאו הרוצים לעבוד על גרפיקת sRGB. עבורם ההמלצה היא לקחת מסכים עם פאנלים אחרים לא-TN בעלי מכלול צבעים סטנדרטי. ה-Samsung 931C שנסקר יחד עם 19" פשוטים לפורום (ראה בנעוץ) היווה דוגמה לבעייתיות שבמכלול צבעים מורחב - גם כשמדובר בפאנל TN.

מכיוון שעיקר השימושים לו נועדו 22" TN הוא גיימינג ובמידה שראית שצבעים רוויים מצאו חן בעיניך ב-LG, אז זה כבר עניין של טעם אישי שלך. לדעתי פער המחיר כ-400 ש"ח של ה-L227WT אינו מוצדק ביחס ל-2243BW. לייבא מסך לארץ ללא שירות תמיכה טכני לחלקים וללא אחריות אינו דבר שאני יכול לתת לו המלצה.

פורסם
  • מחבר

גודל מכלול הצבעים הוא פרמטר מרכזי למי שחשוב לו לראות צבעים שתואמים למרחב הצבע שאיתו עובדים (ומרחב sRGB הוא תקן דה-פקטו לכל עולם האינטרנט, משחקים ונגני סרטים). אבל בכנות זה יותר רלוונטי למעצבי אתרים וגרפיקאים/עורכי וידאו הרוצים לעבוד על גרפיקת sRGB. עבורם ההמלצה היא לקחת מסכים עם פאנלים אחרים לא-TN בעלי מכלול צבעים סטנדרטי. ה-Samsung 931C שנסקר יחד עם 19" פשוטים לפורום (ראה בנעוץ) היווה דוגמה לבעייתיות שבמכלול צבעים מורחב - גם כשמדובר בפאנל TN.

מכיוון שעיקר השימושים לו נועדו 22" TN הוא גיימינג ובמידה שראית שצבעים רוויים מצאו חן בעיניך ב-LG, אז זה כבר עניין של טעם אישי שלך. לדעתי פער המחיר כ-400 ש"ח של ה-L227WT אינו מוצדק ביחס ל-2243BW. לייבא מסך לארץ ללא שירות תמיכה טכני לחלקים וללא אחריות אינו דבר שאני יכול לתת לו המלצה.

קודם אמרת לא לקנות LG, וכעת כתבת שהבעיה רלוונטית בעיקר לגרפיקאים....

לגבי תמיכה ואחריות - הסר דאגה מליבך, יש :-)

פורסם

אם אתה בטוח שיש ל-L227WTG תמיכה טכנית ואחריות והוא מצא חן בעיניך, אז קנה אותו. אבל לפחות לפני רכישה שלו רצוי שתתרשם מה-2243BW במו עיניך ברזולוציה הטבעית שלו ואז תחליט, כי לדעתי חשוב להשוות לפחות שני מסכים לפני ביצוע הזמנה. אפשרות נוספת טובה היא ה-Dell E228WFP שכמו ה-MW221C קיבל חוות דעת חיובית בביקורת של 22" לפורום.

פורסם

אני קצת מבולבל בקשר ל-ASUS.

הוא לא קיבל התייחסות פה.

איפה הוא עומד ביחס ל-LG וה- SAMSUNG?

פורסם

כמו ה-LG יש לו ציפוי מבריק, שפחות משנה למי שעוסק שעות רבות בגיימינג בתנאי תאורה מוגבלים. דיוק הצבעים שלו משתפר אחרי מעבר למצב sRGB, כמו שנאמר בסיכום של הביקורת:

http://hwzone.co.il/reviews/22inch/8/

השאלה היא האם נשאר ממנו מלאי בחנויות. ל-2243BW יש יתרון של ארגונומיה וציפוי בלתי משתקף כפי שזה צויין פה רבות.

פורסם

בהנחה שלא אכפת לי מהאורגונומיה, מהו המסך הכי מומלץ מבחינת איכות צבעים\דיוק\מריחה\זמני תגובה ובקיצור כל מה שחשוב לגיימרים?

עריכה קלה

+צפיה בסרטים (חיבור DVI\HDMI ?)

תודה!

פורסם
  • מחבר

אני גרפיקאי ב 20% מהזמן, מתכנת ב 30% מהזמן, גיימר ב 20% מהזמן, וסטנדאפיסט בשאר הזמן,

חשוב לי פלטת RGB ביחס שווה אך הפוך לפלטת CYKN, אני מוכן להתפשר על 72% כיסוי ב NTSC, אבל חובה 150% ספקטרום ב PAL.

ה Alpha Channel לא חשוב לי, ולכן אפשר לוותר על 8 ביטים, אבל במקומם אני רוצה עוד 8 ביטים לצבע הכחול (בשביל הפורנו),

אני מעוניין שבתרשים ב CIE 1931 הספקטרום הרלוונטי יהיה השטח האינטגרלי הכלוא בין המשלוש לבין הטריגלצירידים שהוא מייצר.

לאור הצרכים הנ"ל, מבין המסכים LG, ASUS וסמסונג, איזה פסיכולוג אתם חושבים שכדאי להמליץ לחברי הפורום ? :-)

פורסם

ד"ר הופמן?

פורסם
  • מחבר

כמו ה-LG יש לו ציפוי מבריק, שפחות משנה למי שעוסק שעות רבות בגיימינג בתנאי תאורה מוגבלים. דיוק הצבעים שלו משתפר אחרי מעבר למצב sRGB, כמו שנאמר בסיכום של הביקורת:

http://hwzone.co.il/reviews/22inch/8/

השאלה היא האם נשאר ממנו מלאי בחנויות. ל-2243BW יש יתרון של ארגונומיה וציפוי בלתי משתקף כפי שזה צויין פה רבות.

ציפוי בלתי משתקף זה לאו דווקא יתרון, מבחינתי זה חסרון (בתנאי שאין לך בעיית תאורה מאחורי המסך), מכיוון שהתמונה טובה יותר כאשר יש ציפוי (כמו ב LG).

ד"ר הופמן?

אמרת אמרת.

בשורה התחתונה, אחרי כ"כ הרבה מלל, לא הצלחתי להבין מה מומלץ יותר ומה מומלץ פחות.

תניחו שכל המסכים באותו מחיר, וכולם כוללים אחריות ושירות.

כיצד מדורגים כל המסכים שהוזכרו באשכול (סמסונג 43, סמסונג 53, LG, ASUS, DELL וכו') מהמסך המומלץ ביותר, למסך הפחות מומלץ,

וזאת עבור פרופיל של גיימר שגם צופה בסרטים.

(אל דאגה, אם אחליט להפוך לגרפיקאי, והצרכים ישתנו - אעדכן את האשכול :-))

תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים