עבור לתוכן

מחפש מחשב נייד - 12.1 בתקציב של עד 5000 שקל

Featured Replies

פורסם

אני מחפש מחשב נייד לחברה של המשפחה. התקציב שלה הוא בסביבות ה-5000 שקל אבל יתכנו חריגות.

* מטרות המחשב?

עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס).

* גודל המסך?

בעקרון 12.1, בעיקר בגלל המשקל

* משקל רצוי?

קל ככל האפשר. המחשב נועד לאשת עסקים שצריכה להתנייד איתו מחברה לחברה.

* האם נדרש זמן סוללה ארוך?

לא

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו)

לא

* בלוטות?

יהיה נחמד, אבל לא הכרחי

* גודל מינימלי של כונן קשיח?

40 לפחות - יהיו במחשב בעיקר מסמכים.

* צורב DVD?

לא הכרחי, nice to have

* האם נדרשת אחריות בינלאומית?

לא

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?

לא

בעקרון כבר קיבלנו הצעה למחשב ישן יחסית (lenovo x40 עם ג'יגה זכרון ב-750 דולר פלוס מינוס) אבל אני לא משוכנע שזה המחשב הכי טוב שהיא יכולה להשיג ואני לא רוצה שהיא תתבעס סתם כל פעם שהיא תפתח את המחשב.

אני אשמח לשמוע דעות.

זהר.

פורסם

אין יותר מידי מחשבי 12.1" מומלצים בתקציב זה.

ה-Gigabyte W251U נראה כמנצח מבחינת ביצועים פר מחיר, שכן מגיע עם הארד דיסק מהיר ומעבד כפול ליבה. אבל מדובר בדגם ישן יחסית, והוא עשוי להיות לא זמין.

ה-Clevo M520N הוא עוד אופציה, אבל פחות מוכרת פה, ולכן זה מעין חתול בשק.

יש גם ה-ASUS F9E בחריגה קטנה, ונראה עם מפרט ממש טוב.

מחשבים יותר רציניים מסדרות עסקיות יעלו יותר (לדוגמה DELL Latitude D430, Thinkpad X61, HP-Compaq 2510p).

אגב, אם כבר הולכים על מחשב מחודש/ישן, הייתי מציע ללכת על ה-X31/X32 לפני ה-X40/X41. טיפה יותר כבדים, אך נותנים ביצועים טובים יותר (בעיקר בגלל ההארד דיסק האיטי ב-X40/X41).

פורסם
  • מחבר

ואם הולכים על מסכים יותר גדולים (נגיד, 13.3) - יש משהו ששווה בדיקה?

מה שכבר ראיתי זה את Dell Vostro 1310 (שני קילו בערך) שנראה מעניין וגם זה של LG (נדמה לי R405 או משהו כזה) שכבר טיפה כבד (2.3 קילו).

פורסם

ואם הולכים על מסכים יותר גדולים (נגיד, 13.3) - יש משהו ששווה בדיקה?

ה-13.3 קרובים יותר בגודל ובמשקל ל-14.1 מאשר ל-12.1. למי שמחפש מחשב כמה שיותר קל הם כנראה פחות עדיפים.

ה-Vostro 1310 הוא כמעט ה-13.3 היחיד שנכנס בתקציב ויחסית ל-13.3 הוא גם די כבד, קרוב כבר ל-14.1. אבל בסה"כ - מחשב בהחלט נחמד.

פורסם
  • מחבר

זה מעניין - כי מבחינת גדלים אובייקטיבים הם פחות מחצי סנטימטר מהממוצע בין 12.1 ל-14.1.

אני אשלח לה את הפרטים של ה- 1310. נראה לי שזה יתן לה פתרון טוב והוא גם לא כבר יותר מדי. אחרי זה זה כבר שיקול שלה... :-)

תודה רבה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים