עבור לתוכן

פרויקט רשת DIY בבית פרטי גדול

Featured Replies

פורסם

שלום

אחרי שבמשך חצי שנה כל פעם מישהו לוקח את המודם למישהו אחר כדי להתחבר עם המחשב שלו לאינטרנט והתחשב בזה שביום חמישי שיבוא עלינו לטובה אני מסיים מועדי א' החלטתי לעשות רשת קווית בבית.

אז ככה, זה בית פרטי עם ארבע קומות - מרתף, סלון, מגורים ועליית גג.

המרתף הוא כמו יחידה נפרדת עם סלון חדר שינה וכל זה אז אני צריך נקודה (או אפילו שתיים) ואפשרות אלחוטית, במגורים שתי נקודות בחדרים של אחים שלי ובעליית גג נקודה ורצוי מאוד גם אלחוטי.

חשבתי לשים ראוטר במרתף ככה תהיה אפשרות אלחוטית וארבע יציאות LAN לרשת קווית. שני כבלים יצאו לשתי נקודות רשת, אחת בסלון ואחת באזור עבודה (של המרתף) ולעלות עם כבל אחד עד קומת המגורים.

בקומת מגורים לשים סוויץ' (רכזת - יש הבדל ביניהם?) עם ארבעה פורטים נוספים ממנה יצאו שני כבלים לחדרי השינה של אחים שלי בקומת המגורים (ההורים שלי לא צריכים) ואחד יעלה לעליית גג (לאח אחר) לנקודה קווית נוספת. חשבתי להעלות עוד כבל אחד ולשים AP כך שגם למעלה (במגורים ובעליית גג תהיה רשת אלחוטית ובתקווה שיקלטו גם בגינה.

מה אתם חושבים על התכנון ? כדאי לשים למעלה עוד ראוטר ולא רכזת?

למישהו השגות? הערות? המלצות באיזה חומרים להשתמש?

תודה רבה

פורסם

1. קודם כל למרות שאתה מתכנן פרוייקט DIY, אני ממליץ לך בחום להעזר בחברה מקצועית או בעל מקצוע לפרוייקט הזה. כל הנושא של כבילה הוא מאוד מעצבן, ובעל מקצוע יכול להגיע עם כלים מתאימים ולעשות בשעתיים של עבודה את פריסת הכבלים בכל הבית. יש להם ציוד מתאים לבדיקה, כבלים איכותיים וזה ממש לא יקר. מנסיון כדאי לך לבדוק כמה הצעות מחיר קודם.

2. אם אתה מחליט לעשות את זה בעצמך בכל זאת, אחד הדברים החשובים הוא כבילה איכותית. אתה לא תאמין כמה בעיות יכול לגרום כבל רשת זול ולא איכותי שעולה אולי 2 שקלים פחות למטר. תשקיע בכבלים איכותיים.

3. ראוטר אלחוטי במרתף זה רעיון גרוע מאוד. עדיף לשים אותו בקומת המגורים או בכל מקום אחר. הקליטה שאתה תקבל מהמרתף תהיה חלשה מאוד.

4. סוויץ' מאפשר לספק לכל פורט את המהירות המקסימלית ולכן הוא עדיף על רכזת שבה הפורטים חולקים במהירות. הסוויצים יקרים יותר מרכזות אבל שווים את ההשקעה.

5. אני הייתי שם אפילו שתי נקודות בכל חדר ומייתר את הצורך ברשת אלחוטית בכלל בקומות העליונות. אבל זה כבר שיקול שלך ותלוי בשימושים שלך.

6. בכל מקרה, את הראוטר הייתי ממקם בקומת המגורים שאם אני מנחש נכון היא באותה הקומה של הגינה, ואני מאמין שאתה תקבל קליטה טובה גם בגינה.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה על התגובה.

בנושא הכבילה אני ממש לא צריך עזרה מקצועית. אני מתכוון להשחיל את הכבלים בתוך הקירות ולא על הפנלים של הריצוף כמו רוב בעלי המקצוע. מבחינת כבלים אני לא אחסוך ואין לי כוונה כזו, אבל אני כן אשמח אם תוכלו לכוון אותי לסוג כבל מסוים. אני התכוונתי להשתמש בכבל CAT5 מוצלב.

הראוטר האלחוטי יישב במרתף כי במרתף חשוב לי רשת אלחוטית. המרתף הוא יחידה נפרדת שאני גר בה ואני סטודנט כך שהרבה פעמים באים אליי חברים ואנחנו צריכים אפשרות להתחבר לאינרנט. בגלל זה אני גם רוצה access point למעלה בקומת המגורים (קומה אחת מעל הגינה) כי אחי שגר בעליית גג שנה הבאה גם יהיה סטודנט ויצטרך כנראה גישה לאלחוטית.

את הנקודה החמישית שציינת לא הבנתי. למה אני צריך שתי נקודות בכל חדר? בשני חדרים בקומת המגורים יש מחשבים ובכל חדר תהיה נקודה קווית שתתחבר למחשב, אגב, בקומה זו גם יישב הסוויץ'. מהסוויץ' ייצא AP וכבל לעליית גג.

פורסם

שוב, אני ממליץ לך לפחות לקבל הצעת מחיר מבעל מקצוע כדי לדעת על מה ללכת. בעל מקצוע יכול לעשות לך שקעים נחמדים ולהפוך את זה למשהו שבאמת יחזיק מעמד לזמן רב.

לצורך השחלה בתוך הקירות לדעתי אין צורך במוצלב (לא בטוח??) אם יש לך מתג בקצה אחד, אתה יכול פשוט לשים שקע בקצה השני.

אוקיי, אם אתה צריך רשת אלחוטית במרתף אז אתה צריך שם נתב אלחוטי ללא ספק. אוקיי, AP בעליית הגג יכול לפתור את זה.

הכוונה שלי בשתי נקודות הייתה שאם אתה לא עובד למשל עם מחשבים ניידים בכל הבית אז אולי לשים פשוט שתי נקודות רשת באותה הזדמנות שאתה עושה את הכבילה, יכול לפתור לך את כל מה שאתה צריך בקומה מסויימת. למשל נגיד בסלון אתה צריך מחשב אחד שכל הזמן מחובר לטלוויזיה. אל תשכח שחיבור קווי תמיד עדיף על רשת אלחוטית, לא משנה כמה מהירה או איכותית הרשת האלחוטית.

פורסם
  • מחבר

אל תשכח שחיבור קווי תמיד עדיף על רשת אלחוטית, לא משנה כמה מהירה או איכותית הרשת האלחוטית.

ברור לי, בגלל זה כל הפרויקט הזה.

הכוונה שלי היא לחבר את כל הבית ברשת קווית הבעיה היא שהבית ממש גדול והצורך שלי ביכולת אלחוטית בנוסף לקווית בשתי נקודות הקיצון של הבית - המרתף ועליית הגג.

יש המלצות על כבל רשת איכותי ואמין? אין לי בעיה של להשיג סחורה אני רק מחפש משהו איכותי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים