עבור לתוכן

שאלה לגבי ה4850...

Featured Replies

פורסם

שלום,

רציתי לדעת האם יש כרטיס 4850

שתופס שני סלוטים ? [אחד לכל היציאות,

ואחד לקירור] ?

פורסם

שלום,

רציתי לדעת האם יש כרטיס 4850

שתופס שני סלוטים ? [אחד לכל היציאות,

ואחד לקירור] ?

אממ לא שידוע לי... 2 הכרטיסי 4850 שאני החזקתי ביד היו של SAPPHIRE ו GIGABYTE וכל אחד מהם תפס סלוט אחד.

אולי בעתיד הקרוב, שהחברות יתחילו להכניס קירורים מסיביים יותר, הכרטיסים האלה ייתפסו 2 חריצים...

פורסם

לא ידוע לי על אחד כזה נכון לעכשיו.. אבל מצד שני גם אני לא מבין מה זה חשוב בכלל עכשיו ?

ממתי זה שיקול בכלל ? אם כבר אז בדרך כלל מחפשים את אלה שסלוט אחד כדי שלא ייתפסו יותר מידי מקום במארז..

הרבה משתמשים בטוחים שזה כרטיס עם בעית חום או משהו אבל האמת היא שהוא ממש לא. אחרי שמגדירים לו כמו שצריך את מהירות האוורר הטמפ' שלו נמוכות מהמקובל אפילו והוא עדיין שקט מאד.

אני מקווה ש ATI יכניסו את זה BUILT-IN לדרייברים הבאים שלהם כדי למנוע הרבה כאב ראש לבעלי הכרטיס ובמיוחד לאנשים שלא יודעים ולא רוצים להתעסק יותר מידי בשינויים ידניים מעצבנים..

פורסם

טוב אז הנה יש אחד כזה..

לפי דעתי לא מתשלם אבל.. המחיר שלו בדיוק על השקל כמו כרטיס HD4850 וגוף קירור של זלמן VF900. שום עסקה אטרקטיבית אין פה..

ובמחיר שלו כבר מתקרבים ל HD4870.. אז זה בכלל כבר לא קורץ.

מה גם שאת בעית החום כביכול של הכרטיס פותרים בדקה וחצי על ידי הגדרת פרופיל בדרייבר למאוורר במהירות גבוהה יותר..

פורסם

רק 116 שקל מעל גרסה רגילה - Nice :smile1:

jacko_il - ההבדל בין מה שאמרת לבין עסקת החבילה שפיקה הביא, הוא שהוא מגיע ככה מהמפעל עם אחריות, לעומת הרכבה של החנות שעלולה להעשות בידי טכנאי לא מנוסה, או במקרה העוד יותר גרוע על ידי המשתמש, שלא תמיד יודע איך עושים את זה נכון. בתכלס, זה גם אמור לצאת טיפה יותר יותר זול, כי נחסכת ההרכבה וכאב הראש שכרוך בה.

פורסם

נכון.. צודק..

אבל אם קונים את הקירור בנפרד אתה נשאר גם אם קירור הסטוק של הכרטיס.. ככה שאם וכאשר תמכור בעתיד את הכרטיס אתה יכול להשאיר לעצמך את ה ZALMAN ולהתקין אותו על הכרטיס הבא..

במקרה שלי ה ZALMAN VF900 שלי עבר שלוש כרטיסים. היה על 7900GT ואז ל 8600GTS ומשם ל 7600GS..

בכל מקרה , בקשר לנושא עצמו - אם זה היה להוסיף משהו כמו 50 שקלים (אל תשכחו החברה חוסכת עליכם את קירור הסטוק שגם עולה לה משהו) אז זה אולי משהו אחר וזה היה שווה את זה.. או במקרה שאתם מייעדים מראש את הכרטיס ל OC זה גם יכול לעזור..

בנוסף לכל זה אני יודע שכל אוברקלוקר פה (כמוני לשעבר) היה פותח את הכרטיס אחרי יומיים ומחליף לו את המשחה הטרמית ל AS5 או MX2 כי הוא לא סומך על המסטיק הוורוד/לבן שהחברות שמות שם.. מה שבכל מקרה מביא לפתיחת הקירור ולכאורה גם לביטול האחריות עליו..

פורסם

לא בטוח בכלל שהמשחה הטרמית ששמו על ה-HD48X0 גרועה - המאוורר שלו בסטוק על 15 אחוז כשהוא במנוחה, ופיקה בעצמו הוכיח שהעלאת המהירות ל-30% גם משאירה את הכרטיס שקט וגם משמעותית עושה אותו קר יותר.

פורסם

המשחה גרועה, החלפה מפילה את הטמפרטורה ב 4-6 מעלות בממוצע, ו 10-12 מעלות במקרים קיצוניים. (במנוחה. במאמץ ההפרש אפילו טיפה גדול יותר)

פורסם

אז אם אני לוקח CF של 4850, כדאי להחליף את המשחה לשניהם לא? זה יכול לחסוך עד 12 מעלות (בהנחה שאני לא עושה OC).

פורסם

אני באמת לא מבין למה להתעסק עם הכרטיס.. באמת.. גם אם המשחה גרועה וגם אם הוא חם מידי לטעמכם.. אז מה ??

עולה לכם כסף שהוא חם ? כל עוד זה לא מזיק לביצועים שלו והטמפ' שלו תואמות למצופה מהכרטיס - כמו שהיצרן מגדיר - אז אין בעיה.

למה להחליף משחות וכאלה ?

כמו שאני מנסה להמליץ כבר המון זמן - הדבר היחיד שמרוויחים מזה זה אפשרות לביטול האחריות על הכרטיס.

אם הכרטיס חם מעבר למה שהיצרן מגדיר כתקין - גשו לממש אחריות. שהיצרן יישבור את הראש עם כרטיסים חוזרים לא אתם..

כשקונים אוטו ויש לו תקלה בייצור הסדרתי (נניח כריות אוויר פגומות שלא נפתחות) אז היצרן סופג את העלות ומחליף לכולם את הכריות.. אף אחד לא מצפה עכשיו שאתה בתור לקוח תלך למוסך מרכזי ותזמין כריות תקינות ותחליף.. זה לא בעיה שלך. יש לך אחריות ובשביל זה בדיוק היא נועדה.

פורסם

הבנתי.

אקח בחשבון (:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים