פורסם 2008 ביולי 1817 שנים היי.הרצתי חיפושים בפורום, בגוגל, באתרים בעברית ובאנגלית אחרים וכל מה שאני כרגע מבין זה שישראלים משתמשים בדבר שנקרא טרמינל בשביל להוריד ולהעלות מהר.אבל...איך זה עובד?כשאני מוריד את הקבצים זה יורד למחשב שלי או כשאני מעלה זה מהמחשב שלי? כי מישהו הסביר לי שאני בעצם מתחבר למחשב אחר?מה זה שרת ייעודי? בחיפוש שעשיתי בפורום נתקלתי בהודעה שמישהו שחיפש טרמינל אמרו לו לחפש שרת ייעודי?מה המחירים של הטרמינל הזה?האם יש חברות ישראליות שמשכירות \ מוכרות כזה דבר?איפה קונים? יש לכם המלצות מניסיון?תודה רבה לכל העונים ושבת שלום,משה
פורסם 2008 ביולי 1817 שנים כנראה שפה לא חשבת לחפש, זכור לי שהיו כמה דיונים בנושא הזה...בכל מקרה, המושג הבסיסי "טרמינל" הינה דרך לגשת למחשב, אםמרחוק, ואם בצורה פיזית. הסלאנג הישראלי גורם לנו להשליך אתהשירות טרמינל של חלונות על כל גישה מרחוק למחשב.(1) איך זה עובד"טרמינל" הינו מחשב לכל דבר, או ליתר דיוק שרת (שכן הוא מציעשירותים). אתה ניגש אליו מרחוק בעזרת טרמינל, SSH או בכלדרך אחרת בשביל לבצע פקודות\הרצת תוכניות. הכל מתבצע עלהשרת.(2) כשאני מוריד את הקבצים זה יורד למחשב שלי או כשאני מעלה זה מהמחשב שלי? כי מישהו הסביר לי שאני בעצם מתחבר למחשב אחר? בגלל שזה מחשב שאתה מתחבר עליו מרחוק, כל הפקודות שאתהמריץ דרך הממשק שאתה מחובר אליו מתבצעות עליו. לכן כל הקבציםשאתה מוריד, יורדים אליו (בדיוק כמו שהסבירו לך).(3) מה זה שרת ייעודי? בחיפוש שעשיתי בפורום נתקלתי בהודעה שמישהו שחיפש טרמינל אמרו לו לחפש שרת ייעודי? שרת יעודי, או Dedicated, הינו שרת (מחשב) שהוא כולו מוקדש לך.יש לך גישת מנהל מערכת אליו, ויש לך שליטה מלאה על כל מה שהואמבצע. בגלל שאין לך גישה פיזית למחשב, בדרך כלל אם השרת נתקע,קרס, או כל בעיה אחרת שמונעת ממך לגשת אליו, אתה תאלץ ליצורקשר עם מנהל החווה\שרתים ולבקש ממנו לבדוק את הנושא בשבילך.לעומת זאת יש לך שרתי VPS, או שרתי Chrooted אשר הינם וירטואלים,ומציעים ביצועים ירודים יותר מאשר שרת יעודי. כמובן שהמחיר נמוך יותר.(4) מה המחירים של הטרמינל הזה? שרתים יעודים מתחילים מ-49$, שרתי VPS מתחילים מ-9$, כל חבילהבין אם יעודית, ובין אם וירטואלית משתנה ב"מפרט" שלה, שים דגש עלבחינה של ה"מפרט".(5) האם יש חברות ישראליות שמשכירות \ מוכרות כזה דבר?יש, לרוב המחירים יקרים יותר מבחו"ל והאיכות ירודה יותר. [נתון לויכוח](6) איפה קונים? יש לכם המלצות מניסיון?יש פורום שמתעסק בזה בארץ ובחול, הינה הקישורים:בארץ: http://www.hosts.co.ilבכל העולם: http://www.webhostingtalk.comיש לי נסיון עם חברה בחו"ל, אבל תצטרך ידע בלינוקס בשביל לנהלאת השרתים שהיא מציעה, אתה מוזמן ליצור איתי קשר בפרטי [אךורק אם יש לך נסיון בלינוקס!]
פורסם 2008 ביולי 1917 שנים מחבר תודה על התגובה!אז בעיקרון מה שאני צריך לחפש בגוגל זה Dedicated Servers ולהסתכל במפרט שיש מערכת הפעלה WINDOWS (רק אותה אני מכיר) ואז שאני מתחבר זה פשוט מתחבר למחשב אחר שיש עליו מערכת הפעלה ווינדואס והכל רגיל אני יכול להוריד אליו תוכנות ומשחקים והכל?תודה
פורסם 2008 ביולי 1917 שנים אתה לא חייב לחפש בגוגל, לדעתי זה כמו לחפש מחט בערמתשחת. יש לך את שני הפורמים שפרסמתי בהודעה הקודמת (6),תחפש בהם, הם מאוד ממוקדים ודיי ברורים.לאחר שאתה רוכש שרת, בין אם יעודי ובין אם VPS, אתה צריךלחכות מספר שעות-ימים-שבועות (תלוי בחברה) ואז אתה מתחבראליו דרך השירות Terminal של חלונות. כל מה שאתה מבצעבחלון Terminal מתבצע על המחשב הרחוק.שים לב, הורדת ווארז\שימוש בפרוטוקול P2P יגרום למנוי שלךלהסגר, קראה את ההסכם טוב טוב לפני שאתה נרשם. לא נכנסלזה מעבר, בגלל שהפורום כאן לא מתיר דיון בנושאים הללו.בבקשה, ובהצלחה.
פורסם 2008 ביולי 1917 שנים מחבר אוקיי אז לסיכום מה לקנות? VPS או את הדדיקייטדט האלה?אני נכנס לאתרים ואני רואה את המפרט אבל לא את רוחב הפס שיש שם. איך אני יודע את רוחב הפס המהירות שיש שם?ו WINDOWS SERVER 2003 זה טוב לי? אם אני אתחבר לשרת כזה עם הטרמינל אני אראה מערכת הפעלה של ווינדואס רגילה? אני עדיין לא הכי מבין את העניין...
פורסם 2008 ביולי 2017 שנים VPS מספק ביצועים ירודים יותר, יש כאלה שלא יצטרכו מעבר.השאלה היא מה אתה בדיוק צריך ומה התקציב שאתה מוכןלהשקיע. [אני לדוגמא משתמש ב-VPS]מבחינת חיבור:רשום שם, לא תמיד זה ברור, אבל בדרך כלל נותנים לך חיבורמסויים, לדוגמא 100 מביט, ומגבילים אותך ל-500 גיגה בחודש,צריך לשים לב לזה, לקרוא הכל, גם את האותיות הקטנות.איך זה נראה:אחרי שאתה מתחבר, אתה תראה מסך חדש בתוך החלון של הטרמינל.אל תמהר לקנות שום דבר, חבל על הכסף והכאבי ראש שתקבלמלקנות משהו בזריזות בלי לבחון את הנושא לעומק.
פורסם 2008 ביולי 2017 שנים מחבר אז אני קונה VPS נניח.איזה פרטים אני צריך שיהיו במפרט שהם הכי חיוניים לי (אני לא מדבר עם הגבלת תעבורה או מקום בהארדיסק) - מערכת הפעלה, מהירות חיבור?איזה מערכת הפעלה אני צריך שיהיה?
פורסם 2008 ביולי 2017 שנים כמות זכרוןמעבד (בדרך כלל ניתן ב-MHz)גודל כונן קשיחחיבור אינטרנטתעבורה חודשיתמערכת הפעלה אתה מחליט, נגיד והחלטת על Windowx XP Pro, אזהם מתקינים לך, ואתה תצטרך לרשום את המערכת הפעלה ב-30 יוםהפעלה של המערכת. אולי יש חבילות שכוללות מערכת הפעלה במחיר,תשאל לפני. (בסופו של דבר אתה מוגבל לחלונות...)
פורסם 2008 ביולי 2017 שנים אני משתמש לינוקס, אז אף פעם אני לא אגיד לך שזה טוב הדיון הזה הפך מעט טיפשי... אני מאמין שיש לך כאן את כל המידע שאתה צריך.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.