עבור לתוכן

נייד 14-13" עד 4500 ש"ח - LG R405 או HP DV2750 מה לבחור לניגון סרטים?

Featured Replies

פורסם

צרכים: שיהיה כמה שיותר קל, ואמין, יציאת SVIDEO חובה, ניגון HD גם (HDMI זה פלוס), מסך לא מבריק גם יתרון אבל ספק אם באמת אשתמש בו הרבה בחוץ. רוב השימוש יהיה סרטים ושימוש משרדי.

אלו שמשכו את תשומת ליבי הם:

LG R405-A.C216E

מחיר: ב-3900 ש"ח (לאחר תוספת של 200 ש"ח לשלוש שנים אחריות).

יתרונות: כונן קשיח 250GB, שלוש שנים אחריות במחיר סביר, בין הקלים בין ה-14" ב-2.3KG, משטח עכבר חביב לשימוש.

חסרונות: מעבד מיושן באס 533mhz, ויסטה בייסיק, מראה ככה-ככה, הכי מפריע לי הבטריה - אני לא מוצא מידע כמה זמן היא מחזיקה, כמעט אין עליו מידע כמו שצריך ברשת גם לא יודע אם הוא חם מדי או מרעיש, מסך מבריק. LG קצת חדשה בתחום הניידים.

HP DV2750ej

מחיר: בערך 4000 ש"ח למזומן עם שנה אחריות (שידרוג לשלוש שנים הוא 590 ש"ח).

יתרונות: מעבד 667mhz, ויסטה פרימיום, מראה חביב, מגיע עם שלט, קורא טביעות אצבעות, כפתורי Touch, יש ביקורת על הסדרה אז אני יודע לכמה חיי בטריה וחום/רעש לצפות, אפשר לכבות את משטח המגע, רמקולים של אלטק לנסינג. HP היא חברה בעלת ניסיון בייצור ניידים. יתכן וניתן לקנות מדפסת משולבת שווה ב-100 ש"ח מבצע.

חסרונות: כונן קשיח רק 160GB, יחסית יקר עם שלוש שנים אחריות, קצת חמים מדי לעבודה על הרגליים, שוקל קרוב ל-2.5KG, משטח עכבר מעצבן ומסך מבריק.

גירסא דומה של המחשב הנמכרת בארץ תחת השם DV2650ej מגיעה עם מעבד T7250 2.0ghz וכרטיס 8400GS שמביא איתו HDMI במקום אחד ה-USB, היא עולה תוספת של בערך 400 ש"ח על פני הגירסא הקודמת, מה שאומר שעם שלוש שנים אחריות באזור ה-5000 ש"ח.

השאלה היא מה אתם הייתם מעדיפים?

ללכת על LG שהיא קצת פחות חזקה בתחום אבל עדיין סבירה ומשמעותית זולה יותר, יותר קל ולקוות לטוב -או- לשלם פרימיום סתם, על חברה כמו HP עם ניסיון בתחום שיודעים מה מקבלים פחות או יותר.

ישנה האופציה גם ללכת על ה-DV2650 שציינתי (בשביל ה-HDMI) ואולי לשכוח מה-3 שנים אחריות, זה עדיין בתקציב, השאלה אם זה לא סיכון גדול מדי..?

כמו כן אם יש המלצה לדגם אחר שאתם חושבים שיותר יתאים לי בתקציב, אשמח לשמוע.. ;)

ה-Vostro 1310 לא במלאי וללא SVIDEO אחרת הוא בהחלט היה נבחר.

ה-Vostro 1400 לא אהבתי את המסך שלו וגם העיצוב מגעיל.

פורסם

ה-LG לא חדשב בתחום כמו שאתה אומר. היא מייצרת ניידים כבר שנים, רק שמעולם לא היו בחזית. להבדים מחברות כמו HP, DELL וכמובן, IBM/Lenovo, אין להם סדרות עסקיות ששמן הולך לפניהן. הניידים שלהם הם בטווח בין הפשוטים והפושטים לבין מחשבי מולטימדיה ביתיים. שזה לאו דווקא רע, כי הדגם של HP שאתה מתלבט לגביו הוא באותה הקטגוריה.

הייתי הולך על ה-DV2750 עם הרחבה ל-3 שנים אחריות. לך תדע מתי זה יצדיק את זה. מספיק שיהיו לך סקטורים פגומים בהארד דיסק בשנה השנייה והשלישית, וכבר כמעט כיסית את ההפרש. נכון שיוצא משמעותית יותר מה-LG, אבל כשמביאים בחשבון את עניין המעבד ומערכת ההפעלה, זה כמעט מתאזן. נראה שדברים הקטנים יותר מוצאים חן בעיניך יותר אצל ה-HP, וזה גם פקטור משמעותי.

האם ללכת על ה-DV2650? תלוי עד כמה HDMI וכרטיס מסך למשחקים חשובים לך. צפה לירידה בחיי הסוללה ביחס ל-2750 בגלל כרטיס המסך.

פורסם
  • מחבר

בקשר ל-LG אני לא מתכוון שהם חדשים מהשנתיים האחרונות, אבל עדיין זכורה לי החדשה שהודיעה שהם נכנסו לתחום לפני איזה כמה שנים מעטות, אולי חמש-שש?

סה"כ ההבדל במעבד אינו רציני, זה רק עניין של הבאס וזה הכל, המהירות זהה, לא מאמין שזה כזה קריטי לביצועים.

באשר לגירסת הויסטה - זה גם לא כזה עקרוני לי, תוכנה זה דבר נזיל ובר שינוי כמו שאתה יודע.

מעבר לכל הפרטים הקטנים שציינתי שהם קצת פחות משמעותיים.

אתה באמת חושב שה-HP שווה את התוספת של ה-700 ש"ח?

אגב בגירסת ה-DV2650 מלבד ה-HDMI גם המעבד יותר מהיר מהדור החדש יותר, מצאתי את הביקורת הזו על ה-DV2500t האמריקאי בתצורה דומה, והוא החזיק להם בערך 3 שעות בשימוש רגיל.

פורסם

האמת היא שלפי האדם שכתב את הביקורות ב-NotebookReview הסוללה באמת מחזיקה כמעט אותו זמן ב-DV2500t וב-DV2700t, ולטענות היה מדובר באותן הגדרות חומרה ותוכנה. בד"כ הייתי מצפה להפרש יותר ניכר, אבל אולי בכרטיסי המסך החדשים ההבדל בין משולב לייעודי כבר לא גדול כמו פעם.

לגבי המעבד - ההבדל היותר משמעותי הוא לא הבאס, אלא כמות ה-cache, מה שיעשה הבדל בחלק מהיישומים ומצבי העבודה, אם כי לא בכולם ולא תמיד מורגש.

לגבי מערכת ההפעלה - אם אתה שוקל לקנות משהו אחר בצורה חוקי, כמה מאות שקלים זה כבר יעלה לך. אם אתה מתכוון להתקין פיראטי, זה משהו אחר (ועל זה אין לי שום עניין לפתוח דיון פה בפורום). יכול להיות גם שלך ההבדל בין Vista Basic ל-Premium לא עקרוני. לדעתי ה-Basic זה ביזיון. את הפיצ'ר החדש המשמעותי היחיד של Vista - הממשק הגרפי Aero - הוציאו ממנו. :screwy:

שוב, זה מאוד אישי. דעתי היא רק דעה. החלטתך תצטרך להיות תלויה בהרגשה שלך.

פורסם

אני לא הייתי מסתכן עם האחריות של שתי החברות האלה...

HP ידועות על השם שיש להם במעבדות

וLG - לפי מה שאני מכיר לא ידועות בכלל, כלומר מי יודע מה יהיה שם חחח

והHP שוקל2.5 קילו, אז למה לא לסחוב עוד 400 גרם, ולקחת 15.4" של DELL באותו מחיר עם מפרט יותר טוב ו3 שנים אחריות?

פורסם

והHP שוקל2.5 קילו, אז למה לא לסחוב עוד 400 גרם, ולקחת 15.4" של DELL באותו מחיר עם מפרט יותר טוב ו3 שנים אחריות?

כי זה הבדל מאוד משמעותי בניידות. מחשבי 15.4" ו-14" לא נמצאים ולעולם לא יימצאו באותה הקטגוריה בעניין זה.

פורסם
  • מחבר

כמות ה-Cache של המעבד לא עקרונית לישומים שלי.

באשר לויסטה פרימיום לעומת בייסיק - תתעלם כרגע מהתוכנה, היא לא פאקטור בשיקול שלי בכלל.

יש דיון מפורט ב-NBR על הרחבת אחריות ומתי זה משתלם.

הנטיה שלי כרגע היא ללכת על ה-DV2650 ב-4400 ש"ח ולהתקמצן על האחריות, במחשבה שאם משהו באמת דפוק בחומרה הוא יצוץ כבר בשנה הראשונה.

QttP - ידוע לך מה המדיניות של החברות הללו ושל דל על פיקסלים מתים במחשב חדש?

דנדן: בקשר ל-LG האחריות של ח.י. שעד כמה שידוע לי לפחות מעולם ה-LCD אמורים להיות ממש סבבה.

ואני רוצה שהוא יהיה כמה שיותר קל, הייתי שמח בכלל ל-13.3 ב-2.2 קילו אבל אין אחד כזה נורמלי בתקציב שמתאים.

וגם אם אומרים ש-100-200 גרם זה זניח ובכל זאת חושבים על דל 15.4" - אין להם אחד בתקציב שמתאים לי עם SVIDEO (ה-1525 מגיע עם HDMI במקום, וה-VOSTRO 1510 מגיע רק עם VGA), בכל מקרה התנסתי איתם, הם הרגישו לי גדולים מדי להסתובב איתם.

15.4" לא מציג יתרון מבחינתי, הרזולציה היא אותה דבר, ואם אני אשתמש במחשב לסרטים זה יהיה בחיבור לטלוויזיה חיצונית, במסך עצמו אולי רק במטוס.

חוץ מזה המפרט לא ממש יותר טוב אלא פחות או יותר אותו דבר בסכומים הללו.

פורסם

הנטיה שלי כרגע היא ללכת על ה-DV2650 ב-4400 ש"ח ולהתקמצן על האחריות, במחשבה שאם משהו באמת דפוק בחומרה הוא יצוץ כבר בשנה הראשונה.

שמעתי את הטיעון הזה (דווקא בדיונים ב-MBR), וזה פשוט לא נכון, במיוחד לא בדברים מכאניים כמו דיסק קשיח וצורב, שבמקרה שלהם הזמן עושה את שלו וכל שהוא עובר, הסתברות הכשל עולה. אבל גם ברכיבים אחרים זה עשוי לקרות. לי יצא להחליף מסך (על פגם מינורי), דיסק קשיח (סקטורים פגומים) וצורב (שהיה כבר במצב בכי רע, דפק 50% מהצריבות ולא קרא חלק מהדיסקים), וכולם במהלך השנתיים האחרונות לאחריות.

אם משהו באמת דפוק (ברמה של DOA או כמעט) אתה תראה את זה לא תוך שנה, אלא תוך שבוע. אבל זה לא כל הבעיות שיכולות לצוץ.

אל תחשוב שאני משכנע אותך לקנות אחריות מורחבת. יכול בהחלט להיות שבמקרה הזה והמחיר הזה מדובר בהשקעה לא כדאיץ. אבל צריך להבין שבהחלט אפשרי מצב שאחריות כזו תהיה שימושית מאוד.

QttP - ידוע לך מה המדיניות של החברות הללו ושל דל על פיקסלים מתים במחשב חדש?

לא ידוע לי במדויק, אבל 99.9% שיש מדיניות לגבי כמות מינימלית של פיקסלים, ומשום שבחיים לא תגיע אליה, לא יחליפו לך. אולי החנות תסכים לבדיקה והחלפה במעמד הקניה (בשלב שהם יכולים עוד למכור את המחשב למישהו אחר).

פורסם
  • מחבר

זה בדיוק העניין החלקים המתכלים שבד"כ נדפקים הם כמו במחשב PC, הם האמצעים המכניים, אותם ניתן להחליף לבד.

עלות של כונן 160GB כרגע היא מתחת ל-300 ש"ח, וכידוע זה רק ירד (בעוד הנפח יעלה). עלות של צורב (שספק כמה אשתמש בו) בחו"ל תהיה בערך 150$ עם משלוחה בטח.

הבעיה היותר רצינית היא אם נדפק הלוח אם, כרטיס מסך, או המסך עצמו, אותם אי אפשר להחליף עצמאית והיבואנים שוחטים עליהם. השאלה מה הסיכוי שזה יקרה, כי עם מחשבי PC מאוד נדיר שנתקלתי במוצרים כאלו שפשוט מתו אחרי שנה או שלוש, אם זה לא תקין כמו שאמרת כבר רואים בשבוע הראשון. העניין שבניידים המצב שונה, הכל סגור הרמטית בקופסא קטנה וחמה.

נראה לי שאלך על ה-LG ואגמור עניין, גם שלוש שנים אחריות במחיר מעולה, גם כונן קשיח גדול יותר (טוב לסרטים), גם זול יותר, גם קל יותר, וגם עונה על כל מה שאני צריך בגדול (HDMI זה מותרות אחרי הכל).

מצאתי את הדיון הזה ב-NBR שאחד שיש לו אותו מדווח על שעתיים וחצי זמן סוללה, שזה סביר.

בבדיקה של The Marker הוציא שעתיים ורבע (בשימוש מירבי, מה שזה לא אומר). מצחיק מול איזה מחשבים הישוו אותו. והמחירים שלהם לפני כמה חודשים..

עוד השוואה מאיזה אתר רוסי מראה אותו ב-213 דק' בשימוש פשוט, ועד שעתיים בניגון DVD.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים