עבור לתוכן

חיבור מאוורר ישירות לחשמל 220V

Featured Replies

פורסם

הבעיה שלי עם חיבור ספק DC 12V זה העצלנות להלחים אותו למולקס, למרות שאם תהיה לי סיבה אתגבר על העצלנות

Huber, אני מניח שרכישה של ספק SLIM לא תצדיק את המחיר ולא מצאתי ספקים כאלה קטנים בחיפוש שעשיתי.

מתעקש על 12VDC? למה אתה מסתבך כל כך? כל ספק מעפן ב30 שקל יספיק לך בשביל ה2W העלובים שהמאוורר צורך.

http://usb4.net/he/prodView.asp?idproduct=913

פורסם
  • מחבר

מתעקש על 12VDC? למה אתה מסתבך כל כך? כל ספק מעפן ב30 שקל יספיק לך בשביל ה2W העלובים שהמאוורר צורך.

http://usb4.net/he/prodView.asp?idproduct=913

איך זה חוסך לי לחפש את המלחם שקבור אי שם לא זוכר איפה, אם אני ניגש לקנות מלחם חדש אני כבר יכול לקנות מאוורר :)

אבל כנראה שזה מה שאעשה בסופו של דבר (אקנה מאוורר רגיל וספק), תודה.

עכשיו גם חשבתי על זה שאני לא צריך מולקס , כמו שאני חותך את החוט של הספק אני יכול לחתוך את החוט של המאוורר

בקיצור יהיה בסדר

פורסם

לא צריך ספק של מחשב, שמתוכנן לתת כמה וכמה אמפרים טובים על מסילת ה-12V. צריך רק ספק פשוט כמו "נגבה" שמוכרים ב-30 ש"ח בשביל המאוורר הזה.

מספיק לעשות שני פתחים קטנים מלמטה בלי כל מאוורר נוסף רק כדי לאפשר לאויר להכנס. זה הכל, וגם זה רק אם יהיה צריך. לאחר הרכבה והפעלה אפשר לחוש את עוצמת האויר הנזרק אל מחוץ לתיבה ולפי זה להחליט לבד.

לא צריך מלחם. חותכים החוט, מגלים את הקצוות, מלפפים זה על זה חזק את הקצוות הגלויים, סוגרים עם קצת סרט בידוד (איזוליר-בנד). רק להקפיד על חוט (+) ועל חוט (-) שיתחברו נכון לחוטים המתאימים במאוורר.

פורסם

הבניין שלי ישן ואני חושב שבכלל אין הארקה בשקע שאני מתחבר אליו (אמנם זה שקע של 3 פינים אבל לדעתי בתוכו רק 2 חוטים מחוברים), לכן לא אתפלא אם מדובר ב 10 אמפר במקרה שלי (+ אין הארקה).

בכל העניין המוליכים והמפסק החצי אוטומטי קצת נאבדתי , האם אני צריך לבדוק מה רשום על המפסק המתאים בארון חשמל ? אני מניח שכשהתקינו אותם

אגב, מבלי להכנס לדיון עמוק על חוסר היידע שלי בחשמל ונספחיו, למה אנחנו ממשיכים לקיים את הדיון אמפרים ולא עוברים לוואטים שנשמע לי יותר טבעי ויותר מהר לבירור על כל מכשיר. בכל אופן למעט הטלווזיה, הרסיבר והמחשב לא מחובר לי שם שום צרכן חשמל משמעותי - בטח לא אחד שפעיל כל הזמן.

אני גם מניח שהעובדה שהרסיבר והטלווזיה סגורים (סטנד-ביי) רב הזמן מורידה משמעותית מהעומס (רק המימרים והמחשב והדברים הקטנים פועלים כל הזמן)

מצטער אני לא הולך להניח לך בנושא !!!

העמסת כל כך הרבה מכשירי חשמל על קו אחד זה מתכון לאסון.

אני רוצה שתבדוק שני דברים:

1. בארון חשמל מה כתוב על הפחת [ 16C או 16L ....]

2. תרכוש ב 50 שקל רב מודד פשוט ביותר, ותבדוק את הזרם בכניסה לשקע.

יש יותר ויותר מקרים של שרפות זה נובע בעיקר מקצר חשמלי, ורק בגלל מקרים כאלו של ההעמסת מכשירים על קו חשמל אחד.

אני בטוח שאם אתה נוגע בכבל של רב שקע [שכן יכול להיות מיוצר בעזה] הוא חמים.

פורסם

למה לא לקנות משנה מתח (שחכתי תשם) ב30 שקל ?

יש לי כזה .. מ220V ל3-12V

עולה 30 בחנות

פורסם

ההתייחסות שלי היתה לתגובה של Ori The Man

המגבר שלי מספיק איכותי כדי שאני לא אהיה טרוד מהפרעות אלקטרו מגנטיות, אני מאוד אופתע אם יהיו רעשים. אני מנחש שהמגברים שעבדת איתם היו מגברים זולים.

יצרני מגברים מאוד מקיפידים על דברים כאלה.

נכון לכרגע אין רעשים והוא מחובר לשקע שאליו מתחברים עוד קרוב ל20 מכשירים (מחשב, Wii, מאוור רגיל של הבית, טלווזיה 42, ממיר יס, דיוידי, מדפסת+סורק,ראוטר,מודם,רמקולים למחשב שמחוברים דרך 220 ל ל 110, ממיר יס נוסף למחשב וכו')

אני מדבר על CREST, YMAHA ו ONKYO בכל אופן, לא חברות של מגברים זולים ולא מגברים שירדו מקו ה1000$ ליחידה.

פורסם

חשבתי לקנות מאוור של מארז (80-120) + ממיר USB ל SATA שתמיד מגיעים עם ספק כח כזה מ 220 למולקס של הרד-דיסק ואז לחבר אותם ולהתקין במזנון.

עשיתי נסיון וזה לא עבד, הסתכלתי ולמאוור (12V) היו שני פינים לא באותם מקומות של הפנים של המולקס מהספק...

הרד לא אמור לקבל 12V באותו סידור פינים של מאוורר מארז ?

הבט לתוך חיבור המולקס של ספק הכוח הזה שקנית.

תראה בפנים שבמקום 4 פינים קיימים רק שלושה.

במקום חוט של 12V, חוט של 5V ו2 חוטים של אדמה יש רק חוט אדמה אחד.

היות והמולקס מסודר ככה שבצידו האחד חוט ה12V ובצידו השני חוט ה5V ובינהם 2 חוטים של אדמה (מינוס) אז יצרן ספק הכוח יצר אותו תחת הנחה שבדיסק הקשיח אליו ספק הכוח יתחבר, חיבורי האדמה יהיו מקוצרים שניהם לאותו המקום ואין צורך בשניים אלא באחד. כניראה שהחוט שבוטל הוא החוט הקרוב יותר לחוט ה12 וולט וחיבור האדמה שנשאר הוא החוט הקרוב ל5 וולט.

אם ברצונך להפעיל מאורר על ספק הכוח הזה, אין שום בעיה. פשוט בעזרת מברג דק שלוף את הפין של המינוס מהמולקס של המאורר והעבר אותו חור אחד הצידה שיהיה קרוב יותר למקום בו אמור להיות חיבור ה5 וולט.

אם אינך יודע כיצד לשלוף את הפינים מחיבור המולקס, יש על כך מספר מדריכים ברשת. אם לא תמצא תבקש ותקבל הסבר.

בהצלחה.

נ.ב. קח בחשבון שספק כוח (אפילו קטן כמו זה) מוסיף לפליטת החום שתהיה במזנונך.

פורסם
  • מחבר

תודה :)

בכל אופן בסוף פשוט קניתי ספק רגיל חתכתי לו את החוט וחיברתי למאוור מארז רגיל

עובד מצויין (כמעט)

עכשיו הבעיה היחידה שנותרה לי שזה שהעמדתי אותו על מסמר ויחד עם הויברציות של המאוורר זה עושה טיפל'ה יותר רעש ממה שתכננתי.

פורסם

מסמר? אחשלי, למה עבודה ערבית? לא תשקיע באיזה בורג או שנים? :bash:

פורסם
  • מחבר

מסמר? אחשלי, למה עבודה ערבית? לא תשקיע באיזה בורג או שנים? :bash:

כי אני רוצה לחבר אותו באלכסון על נקודת אחת (זה לא ממש מקום נח להבריג בו המאחורה של המזנון) .. למרות שאולי אם אני גם ככה רק רוצה להוציא אוויר חם אולי זה פחות משנה הזווית של המאוורר.

נראה כמה יציק לי הרעש.

פורסם

תודה :)

בכל אופן בסוף פשוט קניתי ספק רגיל חתכתי לו את החוט וחיברתי למאוור מארז רגיל

עובד מצויין (כמעט)

עכשיו הבעיה היחידה שנותרה לי שזה שהעמדתי אותו על מסמר ויחד עם הויברציות של המאוורר זה עושה טיפל'ה יותר רעש ממה שתכננתי.

חבל על הספק הרגיל, עבודה מיותרת ותוצאה רועשת.

לדעתי, זרוק הכל ותזמין בפחות מ-20 שקל מתאם AC עם חיבור מולקס

http://cgi.ebay.com/12V-5V-AC-Adapter-FOR-HARD-DISK-DRIVE-Power-Supply-057_W0QQitemZ230275807171QQihZ013QQcategoryZ64471QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

פורסם
  • מחבר

חבל על הספק הרגיל, עבודה מיותרת ותוצאה רועשת.

לדעתי, זרוק הכל ותזמין בפחות מ-20 שקל מתאם AC עם חיבור מולקס

http://cgi.ebay.com/12V-5V-AC-Adapter-FOR-HARD-DISK-DRIVE-Power-Supply-057_W0QQitemZ230275807171QQihZ013QQcategoryZ64471QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

הספק הרגיל עלה 30 ש"ח ולמה שיהיה הבדל מבחינת רעש ? אמרתי שקניתי מאוורר מחשב בסופו של דבר

ושים לב בתמונה לפין החסר במתאם AC למולקס, בדיוק עם כזה עשיתי את הנסיון הראשון (שלא עבד) ולמעשה עם התיאור של זה פתחתי את האשכול

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים